Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Не існує такого!

• Подобається Подобається x 2
  2. Laozi

Laozi Well-Known Member

Вигук атеїста в обуренні від опіуму для народу.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Так і було. Він виступав проти мертвої релігії, в котру перетворилася була на той час Церква... Лютер побачив в Писанні те, що було давно втрачено Церквою, а саме те, що людина оправдується перед Богом тільки своєю вірою. Люди почали знову народжуватися згори, спасатися...
    До речі, з духовним пробудженням, котре почалося саме від реформації почався швидкий процес розвитку науки і техніки.... Це духовне пробудження, котре почалося від Лютера вплинуло на всі сфери розвитку людства і вивело його з темних середніх віків.
    Духовне завжди передує фізичному...

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

Це до того я сказав, що не існує паралельних доріг в одному напрямку.
    До Бога є тільки Одна дорога. Всі решта в прірву...

• Подобається Подобається x 1
  4. Laozi

Laozi Well-Known Member

Тобто з мусульманами і буддистами що трапиться в решті-решт?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Те і трапиться...

6. Laozi

Laozi Well-Known Member

Саме так, дорога Одна, вони йдуть по тій самій дорозі.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Зовсім не по одній.
    Є тільки одна дорого, котра веде в небо- це Ісус.
    Всі решта- темрява і смерть вічна....

8. Laozi

Laozi Well-Known Member

Точно такі самі люди як ви, що сповідують такі ж моральні принципи, але ходять в храм з іншою назвою до священника в іншому одязі йдуть по тій же дорозі, що і ви.

У вченні Ісуса немає таких положень. По-друге темряви і вічної смерті не існує.

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Тема створена в розділі "Християнство". До чого ви тут з будизмом і мусульманством?

В одному напрямку паралельні дороги існують тільки в християнських течій . А всі інші релігії - то дороги нікуди. :sad:

10. Levko

Levko Well-Known Member

От власне, що інші релігії сповідують те, що моральними принципами можна заслужити собі вічне життя.
    Але Бог каже, що самі моральні принципи ще нікого не спасли.
    В християнстіві людина спасається не моральними принципами, а вірою в те, що за гріхи її уже заплачено Самим Богом. І виправдавшись вірою, людина уже з іншим серцем і з іншими мотивами, а саме від вдячності за своє оправдання, дотримується тих моральних принципів.
    От і вся різниця.

11. Laozi

Laozi Well-Known Member

Звідки ви це взяли?

Та ні. В буддизмі людина і є Бог.

12. Levko

Levko Well-Known Member

З Божого Слова. Бог так каже дуже чітко і конкретно...
    Бачите! А ви кажете, що одна дорога.
    Вже не одна, бо в християнстві Бог тільки один, людина лише Його образ і подоба...:)

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

Нехай буде. Зрештою, чоловік не офтопить, говорить про спасіння...

13. Laozi

Laozi Well-Known Member

Бог тільки один - Бог, людина, тварина, земля, вода, комаха, стіл, дерево... Все є Богом і Бог є всім.

В школі Чистої Землі все що необхідно - це повторювати формулу: Намо-амітабхайя - дослівно: "Ім'я Амітабхи" або "слався, Амітабха", треба твердо вірити, що одного цього достатньо для забезпечення наступного народження в Чистій Землі, блаженній країні Амітабхи. У цій Чистій Землі усунуто все, що перешкоджає перетворенню в Будду в нашому світі. Так що переродження в Чистій Землі фактично означає перетворення в Будду. Повторення Імені вважається чудодійним, тому що колись, багато століть тому, Амітабха дав обітницю: не вступати у вищий стан Будди, доки переродження в Світлій Землі не буде забезпечене всім живим істотам, які стануть закликати його ім'я. Так як після цього він досяг стану Будди, то це значить, що обітниця його увійшла в силу.

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

Мені піти?

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Левку, так можна пояснювати християнам інших конфесій. :) А в інших релігіях свої боги. ;)

В християнстві людина спасається Викупною Жертвою Сина Божого + святим життям. "Віра, коли діл не має, мертва сама в собі." Послання апостола Якова 2:17

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

Я думаю вам треба створити тему в розділі "Релігії світу" про спасіння. :)

15. Levko

Levko Well-Known Member

Так, але ці люди, котрі вірять в інших богів також потребують спасіння...

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ----------

Я так не думаю. Спасіння є одним для всіх.

16. Laozi

Laozi Well-Known Member

Це не ви направляли індіянців в Мексиці на путь істинний?

Саме так.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Згідна з Вами, що спасіння є одним для всіх. Але воно є тільки в Христі Ісусі, а не в Магометі, Буді, Крішні і т.д., як хоче доказати нам пан Лаозі. ;)

18. Laozi

Laozi Well-Known Member

Яким чином пояснити в'єтнамцю чи зулусу що єдине спасіння для них - іудейське вчення?

19. Levko

Levko Well-Known Member

Не іудейське вчення, а Христове. Це суттєва різниця.
    А яким чином пояснити, то Бог покаже яким чином тим Своїм дітям, кого Він покликав служити в"єтнамцям, чи зулусам...:)

20. ovod

ovod Well-Known Member

як мінімум тре бути готовим до того)...і до того ж вона не зовсім приємна)....

має значення як закликати?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)