Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. talavoda

talavoda Well-Known Member

В християнстві є форма медитативної молитви контемпляція - молитва споглядання.
    Про неї написано зокрема в працях св.Терези з Авіли, яка є Вчителем Церкви.

• Подобається Подобається x 3
  2. yasam

yasam Well-Known Member

висловіться точніше будь ласка :)

3. talavoda

Якщо Ви про те, що така молитва є в католиків, то уточнюю...
    Але, якщо я не помиляюсь, то такою молитвою у Православ'ї є молитва серця або Ісусова Молитва,
    коли постійно і беззвучно промовляється. Якщо це не так, то скажіть.
    І давайте, будь ласка, не будемо забувати, що ми всі Христові. :)

Last edited: Sep 24, 2013
  4. morze

morze Well-Known Member

Коли всі спасенні спасутьтся, а грішники будуть кипіти в гієнні огненній, то я шахтар буду в пеклі далі вугілля підкидувати бо в мене 5 розряд! А в раю ітак тепло! Так -що я, вже спасенний від киплячої смоли гарячрї!

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

1. Словом "медитація" християни та йоги називають РІЗНІ практики.
    2. Ісус ПРИЙМАВ СТРАЖДАННЯ, тому мав не "ставати колодою".

• Подобається Подобається x 1
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Останнім часом читаю послання до Римлян. Якось по-новому і глибше Бог почав відкривати його...

Сьогодні дуже явно побачив те як Павло конкретно говорить про те чим саме людина оправдується перед Богом.
    Він каже, що людина оправдується перед Богом, вірою в "Того, Хто воскресив із мертвих Ісуса, Господа нашого, що був виданий за наші гріхи, і воскрес для виправдання нашого".Рим.4:24-25

Якщо ми віримо в Те, що Бог воскресив із мертвих Ісуса Господа, що був виданий за наші гріхи і воскрес для нашого оправдання, то ми стаємо оправдані перед Богом.
    Все в теперішньому часі.
    Більше того, він далі пише, що

"Отож, виправдавшись вірою, майте мир із
    Богом через Господа нашого Ісуса Христа,Рим.5:1

Цікаво, що слово "виправдавшись" в минулому часі, що означає, що людина уже при житті може мати певність, що Бог її оправдав повністю.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чим себе проявляє віра, як не хороших ділах?

Якщо людина нічого доброго не робить, то у неї просто нема віри.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Згоден.
    Але я говорив про певність оправдання перед Богом вірою.

10. yasam

yasam Well-Known Member

Помиляєтесь. Ісусова молитва ще називається розумною молитвою, і не просто так.

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

і шо?

---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:51 ----------

Ну майте, майте.

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ----------

Жодна медитація, навіть повторювання молитви сотні разів не є спілкування з Богом. Чого у Євангелії десятки разів знаходимо заклик Христа "пильнуйте"? Авжеж для того щоб всяка молитва, тобто спілкування з Богом проходила свідомо, через серце і через розум, а не тільки через одне серце, чи через один розум.

---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=KgcXmmTiKRs

11. Bambook

Bambook Persona non grata

А ви тут все товчете воду в ступі? Ню-ню...

12. talavoda

Просто, я дуже люблю Ісусову молитву... сподіваюсь, що Ви не побачите в моїх словах чогось нечемного.
    Ось що написано про молитву в Катехизмі Католицької Церкви.

КОРОТКО
    2720 Церква запрошує вірних до регулярної молитви: до щоденних молитов, Літургії Годин, недільної Євхаристії, свят літургійного року.
    2721 Християнська традиція охоплює три головні форми молитовного життя: молитву усну, розважання та контемплятивну молитву, їх спільною ознакою є зосередження серця.
    2722 Усна молитва, обґрунтована на поєднанні у людській природі тіла й духу, залучає тіло до внутрішньої молитви серця, за прикладом Христа, Який молиться до Отця й навчає Своїх учнів молитви «Отче наш».
    2723 Розважання - це молитовний пошук, який задіює думку, уяву, почуття та бажання. Його мета - це засвоєння у вірі певного предмета розважання, співвідносного реальності нашого життя.
    2724 Контемплятивна молитва є простим вираженням таїнства молитви. Вона є поглядом віри, зосередженим на Ісусі, слуханням слова Божого, мовчазною любов'ю.
    Контемплятивна молитва залучає до молитви Христа, оскільки вона дозволяє нам бути учасниками Його таїнства.

Весь розділ можна прочитати тут.

Пишу не для суперечки, а, можливо, для більшого розуміння.
    Щодо св. Терези, то в її працях все засновано на покорі і невимовній любові до Бога.

13. yasam

yasam Well-Known Member

без сумнівів

14. ovod

ovod Well-Known Member

з самим собою...вот який ти є....то таким себе і побачиш)))....

кожному своє.. все правильно....

суть не так в трактуванні...як у використаннні...якшо працює то чому б і ні?

---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

я читав...якшо то то про шо я думаю....то дуже похоже))...

я би добавив - самоусвідомлення себе і інших(Бога зокрема)....

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Нарешті, Миху, ви відповіли згідно Писання. Добрими ділами спасіння не заробляється, а добрі діла показують, що людина є спасенна і є дитиною Божою, служить Йому добрими ділами і живе згідно Його законів. Бо якщо цього нема, то людина ще в гріхах своїх і делеко від Бога.

16. ovod

ovod Well-Known Member

безперечно.......мало б бути саме так....така молитва і є медитацією....оскільки якщо поспостерігати за собою під час молитви то можна помітити що весь час переключаєш увагу на те...що будеш робити після нею...шо ше не зробив...про якусь проблему.....короче про якусь єрунду.....максимальної конуентрації на спілкуванні з Богом немає...
    забиранням того внутрішнього бурмотіння і зупинка постійного переключання є досить хорошою практикою і в нас і на сході)....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доволі спірне питання. У нас кажуть, що будь-яка молитва є вислухана Богом.

---------- Додано в 10:07 ---------- Попередній допис був написаний в 10:03 ----------

Тут Кураєв ще молодий, говорить ще на емоціях...:)))

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ясно, що Ви не в курсі католицької медитації, якщо навіть обізнаний шановний Кураєв несе маячню про купидонів.
    Наведу план медитації (францисканський варіант).
    1. Спільна молитва до Святого Духа.
    2. Читання уривка з Євангелія.
    3. "Ісус в очах" = уявити себе серед безпосередніх учнів Ісуса. (Саме це вразило Кураєва настільки, що він решту не помітив. Він гадає, що то для викликання екстатичного стану - повна маячня!) Ціль - як можна глибше зрозуміти прочитаний уривок з огляду, коли і в яких умовах то відбувалося. У пригоді стає знання грецького оригиналу і юдейських звичаїв того часу.
    4. "Ісус в серці" = відчути і зрозумити НОВИЙ АСПЕКТ неодноразово прочитаного, тобто яка нова риса у вченні, способі проголошування, відношенні до людей тощо Ісуса Христа була побачена.
    5. "Ісус в руках" = подумати, як я можу прищепити собі цю рису.
    6. Подяка Господу.
    Інші варіанти католицької медитації розрізняються формою, але жодним чином не суттю.
    П.С. Як бачите, про східне повторювання мантр і нірвану тут нема мови.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я наприклад, не розумію що означає за словами Кураєва: молитися і ні про що не думати. Як це?
    Якщо молишся, уявляєш себе перед Господом - вже думаєш. І як молитва може бути свідома, коли ні про що не думаєш?

20. Oxid

Oxid Well-Known Member

Чи ви одні мудрі і спасенні, а всі крім вас і членів вашої організації були і є заблудлими овечками? Щось записано в Біблії, а щось і не записано, ТО апостольська традиція - вперше про знак Хреста згадує Тертуліан...нема в Біблії тексту св.Літургії, молитов, опису Євхаристії, ну і що? Атеїсти, язичники насміхаються зі знаку Хреста...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)