Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1. Можу сказати лише одне: недовірки гірше за відкритих ворогів! Не можна по ним судити всю Церкву! Є багато таких і серед Ваших, особисто знаю.
    "Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть!
    Як устане Господар та двері замкне, ви зачнете вистоювати ізнадвору, та стукати в двері й казати: Господи, відчини нам! А Він вам у відповідь скаже: Не знаю Я вас, звідки ви!
    Тоді станете ви говорити: Ми їли й пили перед Тобою і на вулицях наших навчав Ти.
    А Він вам відкаже: Говорю вам, не знаю Я, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду!
    Буде плач там і скрегіт зубів, як побачите ви Авраама, та Ісака та Якова, та пророків усіх в Царстві Божім, себе ж вигнаних геть" Лк 13:24-27

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

Тоді то не наша, а Ваша помилка, або у тому, що Ви неправильно висловлюєте свою думку, або так і гадаєте, як написали. Подивиться не один вірш, а цілу думку ап. Павла, цілу 3-ю главу листа до Римлян. Тоді стає зрозумілим, що він полемізує з юдеями, що не приймають Євангелія, мовляв Закону (Тори) цілком достатньо. Павло доводить, що Закон лише вказує на гріхи, а Євангеліє є проявом милосердя - Господь каже, що робити для вічного спасіння.

• Подобається Подобається x 2
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Що робити для вічного спасіння?

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Олю, в мене проблем нема з протестантами, навпаки - вчора я пояснювала одній "віруючій" людині, що протестанти - не сектанти. "Віруючій" людині, котра молиться, ходить на прощі, але Біблії не читала, бо "незрозуміло". Натомість читає якісь книжечки, написані такою ж людиною, як вона. Це для мене більша проблема, бо ця людина вважає себе католиком, не знаючи основних постулатів католицької церкви.

Проблема з протестантами настає, коли мені починають розказувати, що я вірю неправильно. І я не розумію, для чого мені це доводити. Мені ж достатньо знати, що людина - християнин. Всі ці холівари нас більше роз'єднують, ніж навпаки.

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Я вірю, що Слово Боже є абсолютом для віруючого будь-якої християнської конфесії, принаймні мало би бути абсолютом, тому не може бути такого - ми віримо собі так, ви вірите по-іншому.
    Тому вважаю, що в такій фундаментальній і базовій доктрині християнства як спасіння, не може бути розбіжності між конфесіями.
    В інших речах, звичайно, що розбіжності були є і будуть і це я вважаю нормальним, але в питанні спасіння людини мусить бути дуже чітко і конкретно.

5. ovod

ovod Well-Known Member

наскільки я поняв протестантів....то називати себе християнином і бути ним - це різні речі.....

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ----------

чітко і конкретно не получиться....ви ж бачите як вас розуміють.....чогось не хватає...

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Тролимо?

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

Коли б'ються свої, виграє хтось третій.
    Он як зараз у Європі, зруйнували побожність в європейців, і мають.

7. Un.Known

Так, але кожна конфесія його інакше викладає - принаймі, окремі його частини. І тому я вірю, що в домі сторожа охрестились усі, а Ви - тільки ті, хто увірував (після проповіді, про яку там нема ні слова). :)

8. Levko

Levko Well-Known Member

Аксакале, я вас образив, своїм запитанням?:)

9. Levko

Levko Well-Known Member

В питанні спасіння не може бути розбіжностей.
    Писання дуже чітко і конкретно говорить, що спасіння не можливо якось заслужити, його можна тільки прийняти вірою. Ця головна думка, як писав Педро, проходить крізь усе Писання, від початку до кінця. Все решта тільки доповнює її.

10. Un.Known

Якби так було, Ви б не написали пост №2629 в цій темі.

• Подобається Подобається x 1
  11. Levko

Levko Well-Known Member

Ви праві. Можу сказати на це тільки - на жаль.

Але я вірю, що так не має бути! Бог один, Писання одне, то і спасіння має бути одне, так як Бог це передбачив, а не так як хто розуміє...

12. yasam

yasam Well-Known Member

лише через кількість членів, лише тому, і то, умовно.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

Хворий член до здорового тіла не пришивають.

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Ок, беріть доктрину більшості християн.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Ваша проповідь шкідлива серед слабких християн, бо виключає корисність добрих справ. Треба думати де і шо і кому казати.

---------- Додано в 14:28 ---------- Попередній допис був написаний в 14:27 ----------

Ця думка від початку і до кінця проходить лише у "цитатнику" Педро, а не у Біблії.

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

Головне щоб потім на Страшному Суді не довелося червоніти від сорому.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Я не винен, що ви читаєте мої дописи...:)

А якщо серйозно, то я думаю, що якраз тоді коли християни починають усвідомлювати, що спасіння є даром від Бога, котрий ніяк не можна заслужити добрими ділами, то тоді вони перестають бути слабкими християнами...

14. yasam

yasam Well-Known Member

Ви нікудишній психолог. Після таких слів стають лінивими пофігістами.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Християнство - не психолгія...:)

До речі, навпаки, коли людина приймає дар спасіння від Бога, коли усвідомлює те, що Бог простив її гріхи заплативши за це таку величезну ціну і усвідомлює що Бог нічого не чекає від людини взамін, окрім любові до Нього, то тоді діла людини стають по-справжньому добрими, тоді вона робить їх безкорисливо, бо розуміє, що те, що робить для ближнього свого це робить для свого Спасителя.

16. yasam

yasam Well-Known Member

Звичайно ні. Місіонерство це психологія. Ви згідні?
    Тому треба починати з цього:
    Спочатку взяти глину і зліпити з неї заготовку, а не одразу обпалювати у печі сиру глину.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Не думаю.
    Це не дасть ніякого результату.
    Коли невіруючій людині почнеш говорити, що їй потрібно служити своєму ближньому, то вона обов"язково спитає - "з якої це радості я маю своєму ближньому робити добро?"
    І як би ви відповіли на таке питання, ясаме?

18. yasam

yasam Well-Known Member

Хоча б тому, що це приємно

19. Levko

Levko Well-Known Member

А якщо вам людина скаже, що їй зовсім неприємно задурно комусь щось робити, то що ви їй скажете?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доводити свою віру на ділі, тобто робити добрі діла, а не скласти руки, бо я вже спасенний.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)