Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

во во. Істина сама до вас приходить.

• Подобається Подобається x 1
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, ви мене дивуєте, чесно кажучи. Я можу не звертати уваги на грубіяна Ясама, який очевидно вірить хіба що в батюшок.
    Та зрозумійте, якщо ви не віруюча в Христа людина, то тих кілька добрих справ, які ви здатні зробити, вас не врятують. Коли ж ви повірили в Христа, отримали прощення ваших гріхів, ви є як каже Євангелія, новим творінням. І якщо ви далі вбиваєте, крадете, брешете, грубіяните - це показує, що ви ніяке нове творіння і вам ще потрібно покаятись і повірити в Христа.
    Ваші добрі діла є показником, що ви є Божа дитина і Божа благодать в вас працює. А не навпаки. Бо ми з нашою праведністю нікуди не зайдем...

• Подобається Подобається x 2
  3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Втрату спасаючої Божої благодаті внаслідок добровільної відмови від віри, вчинення тяжкого гріха і нерозкаяності та ін.
    Єзек 3:20 А коли праведний відвернеться від своєї справедливости та зробить кривду, то я покладу спотикання перед ним, і він помре.... Він за гріх свій помре, і не згадаються його праведні вчинки, які він робив.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А мене - Левко.

Я просто продовжив думку Левка і все.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Я згідний з вами на рахунок добровільної відмови від віри, нерозкаяності, перебування в гріху... Сам море разів про це тут писав... Але ви знов пишете про втрату. Не можна щось втратити, не маючи того, що втрачаєш.

Так само і тут.
    Написно, що "коли ПРАВЕДНИЙ відвернеться". Якщо можливо відвернутися від своєї праведності, то і можливо спочатку бути праведним.
    Відповідно, якщо можливо втратити дар праведності по вірі в Ісуса, "внаслідок добровільної відмови, нерозкаяності, перебуванні в гріху" то можливо і бути праведним по вірі в Ісуса.

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Миху, невже ви насправді вважаєте, що Левко думає, що можна вбивати?
    Непорозуміння, що виникають між традиційними християнами і протестантами, є наслідком приналежності до різних церков а отже і різних віровчень. Ми дуже добре розуміємо один одного і протестанти теж добре між собою ладять, бо мають схоже розуміння біблійної науки. У протестантів теж є істина, хоча й менш досліджена і не менш глибинна. Але з їх боку я не побачила нічого, щоб кардинально протирічило Біблії. Тому не розумію тих проявів нетолерантності, які почали з’являтися у дописах християн різних конфесій. Думаю що такою поведінкою ми не прославляємо нашого Господа.

7. yasam

yasam Well-Known Member

Наступний стих послання написали не батюшки, а Павло. Ви його грубіяном називаєте?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але так подає.
    Віруй, і все - далі - трава не рости.

9. yasam

yasam Well-Known Member

Питання не в тому що він не думає що можна вбивати, а в тому, що він не думає взагалі, які висновки з його НЕОДНОЗНАЧНИХ слів можуть зробити інші.

• Подобається Подобається x 4
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я - навпаки. Бачу суттєву різницю між традиційною церквою і протестантськими течіями.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ----------

100%

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо я вірно розумію вашу думку, то ви хочете сказати, що спасіння - це одноразовий акт, тобто увірував і спасся. Якщо ви зрозуміли мої пояснення щодо спасіння, то ви мабуть зауважили, що я говорю не про одноразовий акт, а тривалу дорогу, яка веде нас до спасіння. На цій дорозі християни мають постійно освячуватись і удосконалюватись. Відносно себе ми тримаємось тієї ж думки, що й апостол Павло.
    Фил 3:8. Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа,
    9. щоб знайтися в Нім не з власною праведністю, яка від Закону, але з тією, що з віри в Христа, праведністю від Бога за вірою,
    10. щоб пізнати Його й силу Його воскресення, та участь у муках Його, уподоблюючись Його смерті,
    11. аби досягнути якось воскресення з мертвих.
    12. Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене.
    13. Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду,
    14. я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі.

Last edited: Sep 2, 2013
  12. yasam

yasam Well-Known Member

Pedro,признайтесь чесно: ви ж користуєтесь не Біблією, а користуєтесь цитатником. Як би ви користувались Біблією, то ви б зрозуміли, що цитати вирвані з контексту, які ви тут постите для доведення власної думки, не доречні, так як попередні і наступні стихи чітко пояснюють що малось на увазі.
    Ви мені нагадуєте вашого колегу по цеху генадія малахова, який стверджує, що Біблія рекомендує уринотерапію цитатою "будете пити зі свого витоку". Почитайте, вам має бути цікаво як ваші колєги використовують Біблію.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Згідна.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ми вже з Левком про це говорили.

Згідно вчення Левка, повірив - спасся, втратив віру - втратив спасення, знову повірив - знову спасся... і так кіко завгодно.... Ну на крайній випадок, я так зрозумів Левка.

15. yasam

yasam Well-Known Member

Все то так, але хочу додати, що за Левком вступивши в його організацію втратити віру неможливо, грішити неможливо, і відповідно втратити спасіння неможливо.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бідний Левко... У нього нема навіть права вільного вибору.:))):))):)))

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я теж бачу різницю і дивні відхилення, але не нам судити. Ми можемо лише висловити свою думку, до якої вони й так не прислухаються.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Можна і так сказати.
    Коли я визнав Ісуса за Господа, тобто увірував у Нього, спасся мій дух.
    Душа моя спасається, а тіло спасеться після другого приходу Христа.

Що я маю на увазі- спасся мій дух?
    Дух ожив, можна сказати. Так як дух Адама вмер через гріх, він втратив здатність мати спілкування з Богом, так само мій дух ожив через праведність Ісуса, тобто мій дух через праведність Ісуса набув здатності знову мати спілкування з Богом.
    Звідки я знаю, що мій дух ожив? Через плоди. Прийшли плоди духа- любов, радість, мир, довготерпіння... Я ці плоди сильно відчув на собі після увірування. Це було щось нове і дуже реально, до того я ніколи не переживав цього...
    Душа- це мої думки, почуття емоції... Моє завдання приводити її у відповідність, до мого ожилого духу.
    Тіло я отримаю нове, після другого приходу Христа.

19. yasam

yasam Well-Known Member

То досить їх носити на собі. Якщо з яблуні не зривати яблука своєчасно вони зогниють. У любові не треба купатися, любов треба проявляти до інших. Читали читали Біблію, ніц не пойнили с ти.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що ми і робимо. Для цього і є ЛФ.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

всього-навсього?
    Це щось новеньке...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)