Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Олю, для об’єктивності я ствердила, що ця гілка - суцільні стереотипи з обох боків.
    Оскільки я математик, то для мене поняття
    є дуже однозначним і означає відсутність вийнятків. Щоб це стверджувати, потрібно перечитати всю гілку за три чи чотири роки і проаналізувати всі конфлікти, з кого вони починалися. Не маю ні найменшого бажання того робити.

Можна ще просто прогортати назад і знайти бодай один, який почався з когось із протестантів і упіймати Вас на слові. Це буде якраз в стилі і за правилами інтернет-суперечок. Але хіба це призведе до конструктивної дискусії?

Я не хочу казати, що винні одні чи другі. І навіщо? Я просто пропоную всім задуматися. Власне, навіщо ми ведемо цю дискусію? Ба, навіть не дискусію, а свару. До спасіння вона точно не "конче потрібна".

---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:35 ----------

а може конструктивніше було б розповідати про стан справ у себе? І послухати про стан справ у них (від них же) і таким чином трохи спричинитися до порозуміння, а не заглиблювати прірву?

• Подобається Подобається x 2
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Як мене питають, то завжди розповідаю. Але частіше ж одні клейма - "сектанти".

Від них же ж можна почути тільки одне - "наша церква побудована на Петрі. А ви звідки взялися?" :mocking:
    Уко, я стараюся тільки захищати і захищатися. І не нав"язую свого. Як мене питають, як у вас - розповідаю. Бо і так бояться і лементують, що "перетягуєте в вашу віру". Хоча, яка ваша віра? Кажеш людині - читай Біблію і роби висновки. І тим не вгодиш...

• Подобається Подобається x 1
  3. yasam

yasam Well-Known Member

"Хто має вуха слухати - нехай слухає"

---------- Додано в 20:00 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

Здебільшого кажуть - читай оцю цитату і приймай оцей висновок.

4. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ви зі Свідками не плутаєте?
    ЧИ знову узагальнюємо?
    Я як зараз почну на католиків узагальнювати, то й мене в сектанти запишете :)

5. yasam

yasam Well-Known Member

ні (зауважте - коротка і лаконічна відповідь без вертихвостного тисячослівного пафосу)

6. talavoda

talavoda Well-Known Member

Вибачте, що втручаюсь. На форумі є тема про релігійні непорозуміння...
    Пропоную всі загальні міжконфесійні непорозуміння вирішувати там,
    а тут, хоча б трішки, дотримуватись теми.
    Дякую всім.

• Подобається Подобається x 4
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую!
    п.talavoda мене випередила. Якраз хотів сказати, що спасіння є тільки одне, спільне для християн усіх конфесій...

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось цим, Олю, здається грішать всі деномінації. Через що і я, практично, є позаконфесійним. До речі, не тільки я. Колись в Англії зробили опитування, то велике число людей вірять в Христа але не хочуть привязувати себе до якоїсь конфесії. В США є навіть позаконфесійні церкви. Так, мій улюблений проповідник, Чак Свіндол, якого я часто слухаю, має в Техасі позаконфесійну величезну церкву.
    Бачите, ведучи якусь дискусію, можна вести на основі чогось. Якщо ми ведемо дискусію на основі Біблії, то ведімо на основі Біблії а не Башти, Книзі Мормона чи житії якихось "святих". Якби ми вели дискусію на основі Біблії, то ця гілка б вже давно вигасла. Бо нема про що сперечатись. Спасіння? Біблія чітко каже: ми грішні і заробили вічний осуд. Для цього Бог послав Сина, який був розпятий за наші гріхи. Заплатив повну ціну. 100%!!! Ми повинні покаятись, повірити і ходити по вірі по благодаті Святого Духу. Про що ще сперечатись?
    На жаль, кожна деномініція мусить щось додати до цього . І чого в Біблії нема. Або перекрутити зміст. Або вирвати з контексту.
    Сатана сіє кукіль...

9. yasam

yasam Well-Known Member

Ну то не кажіть, що хрещені в дитинстві не спасуться.

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ----------

та ви і вся ваша позаконфесійна деномінація не варта і кінчика нігтя мізинця святого Миколая, архієпископа Мирликійського чудотворця.

10. Levko

Levko Well-Known Member

+10!
    А я і не казав такого...
    Звичайно, що спасуться, якщо покаються і увірують в Ісуса як свого Господа і Спасителя... Інакше як спасуться?

11. yasam

yasam Well-Known Member

Оп*ять 25. А якщо немовля помре (не дай Боже) не покаявишись (тим більше в чому йому каятись), і не увірувавшим, але хрещеним то що з ним буде?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Ви самі відповіли:
    :)

13. yasam

yasam Well-Known Member

Levko, тоді в чому така загроза, з ваших слів, хрещення у дитинстві?

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

Для чого перехрещуватися у дорослому віці?
    Приймай Христа будучи похрещеним ще у дитинстві без повторного хрещення. Хто мішає?

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Педро, та я то вже давно говорила. :) Тих церков в США все більше і більше. Я ж розказувала. І що основне, що люди народжені в різних християнських сім"ях, які мають потребу в Бозі, зараз в такі церкви найбільше і ходять. Там проповідують прийняття Христа, як особистого Спасителя, хрещення, як обітницю служити Богові з доброї совісті, спасіння по вірі, щоденне ходження і життя в Христі, що і є благочестивим життям. І виховання своїх дітей в живій християнській науці.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Загроза в тому, що люди помилково думають, що того, що їх похрестили в дитинстві є достатньо аби спастися.
    Але ж це неправда! Хрещеня в дитинстві не спасає людину...

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шановний Ясам, хрещення не спасає. Як не спає будь-який обряд. Чи "святі". Чи церковнослужителі, немає різниці наскільки вони високопоставлені. СПАСАЄ СВЯТА КРОВ ІСУСА ХРИСТА ЯКУ ВІН ПРОЛИВ НА ГОЛГОФІ. Бо нема іншого імені під небесами, яким нам потрібно спастись.
    І якщо ви ще не прийняли вірою того спасіння, то прийдіть до Христа, покайтесь і він простить вам усі гріхи. І спасетесь. Не покладайте надії на ще щось. Бо це єдине джерело спасіння!

• Подобається Подобається x 2
  17. Оля

Оля Старожилка форуму

Гммм... А хіба ці "релігійні непорозуміння" не є дискусією, як згідно з Біблією, християни мають спастися? Кожен ж доводить зі своєї точки зору. Чи про що будемо говорити більше, як 100 сторінок?

18. yasam

yasam Well-Known Member

Ну читаєш, і ніби все правильно, але...., хіба я не можу бути похрещеним у дитинстві і прийняти Христа, причащатись і прийняти Христа, читати житія святих і прийняти Христа, ходити до церкви і прийняти Христа, допомагати священику і прийняти Христа?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Прально, а нехрещення і дитинстві - спасає.:hang1:

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

угу і СЄ, які також вважають себе християними.

20. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не все так просто... боротьба з пристрастями(коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди ;) ) має безпосереднє відношення до спасіння, є необхідною для кожного, хто хоче наслідувати Христа
    "будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий" - так каже Біблія

Ще одне місце з Євангелії
    Св.Отці поснюють так - лжепророки - це помисли, що здаються на перший погляд святими і розпалюють лицемірну ревність, але крадуть в християнина смирення, душевний мир і спокій.
    І ще дуже багато можна навести місць з Біблії, де йдеться про боротьбу з пристрастями.:) Хотів би я бачити безпристрастну людину ;)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)