Про секти

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Colly, Oct 8, 2007.

1. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Відповідь: Про секти

я вірю в Бога, але не церкві і священникам

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це загальні слова.

У мене також бувають несимпатії до окремих осіб. Але в більшості випадків ці несимпатії - то є сАме моя проблема, а не людини, якій я не симпатизую.

Тут, Романе, є одна дуже тонка річ. Кожна людина не є цілковито досконала і це зрозуміло. Далі, кожна людина не може знати своїх недоліків, бо щоб побачити ситуацію, треба подивитися на себе зі сторони. Інколи по життю зустрічаю людину і бачу, що ніяк у мене з нею не клеїться. Таке буває. Яка перша думка? Перша думка є фальшива: ця людина є погана(не будем уточняти), бо вона така і така.... (а насправді ж "безперечно, що то я хороший"). Тому наші оцінка і сприняття людини є неадекватним, а ще нам хочеться ОБОВЯЗКОВО дати оцінку людині (без того взагалі життя не має сенсу). Тому у цьому питанні треба дивитися трохи з іншої сторони. Бог добре знає ЩО заважає нашій досконалості і тому посилає (допускає) нам людину, яка нам вказує на наш недолік. Яким чином? Допустимо я через міру впертий.
    Бог посилає нам людину, від якої ми залежні і при тому ця людина є дуже вперта. Що тоді виходить? Виходить, що я повинен боротися з таким самим, як я, тобто з такою ж вадою, як у мене. Тому дуже важливо у таких ситуаціях правильно оцінити події і коли у нас виникає ситуація, то зададім собі запитання: а що Бог хотів мені тим сказати? То є дуже важливо. Коли ставити саме так собі питання і саме так відноситися до своїх ситуацій, то життя перемінеться.
    Господь часто посилає нам людей, щоб ми йшли тим правильним шляхом до Бога, щоб перемінилися. І ще одне. Не важливо які люди попадаються нам на шляху.Ми навіть не підозрюємо як нам вороги помагають щоб ми стали кращими, тому немає значення яку людину Ви зустріли: добру чи злу, чи вона ходить до церкви, чи ні, чи вірить в Бога, чи робить щось не так. На все є свій сенс.

Додано через 2 хвилини
    я не вірю в те, що Ви кажете....

• Подобається Подобається x 2
  3. Redhotchilly

розумієте, якшо би ваш сусід був священником, то ваші погляди би також змінились

Додано через 2 хвилини
    можна жити за законами божими, не ходячи до церкви...а можна ходити до церкви кожної неділі тільки для того, щоб подивитись хто там був і в чому вдітий, і шоб було про шо говорити пізніше

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

не змінилися б. бачив багато і ще більше не бачив, але уявляю.
    Тут явна переоцінка своїх можливостей. Ви ідеалізуєте себе.

можна, згоден.

Але є й інші варіанти. Наприклад, ходити до церкви і приймати участь у Літургії, прийняти жертву за наше спасіння, замість того, щоб у цей час сидіти дома.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я не хочу вдаватись в теологічні тонкощі.У моєму житті Бог має величезне значення,ні хвилини сумніваюсь в Його ласці,бо одна надія в мене на Нього.
    Але церква - це зовсім інше.Не Церква Ісуса,а те сотворіння людське,що чомусь назвали так.Згадайте,як ходив Ісус - в простому одязі,і подивіться на нинішніх отців в золотих ризах,на іномарках,бо він - слуга Божий.
    А взяти так звану "канонічність"?Гризуться,як звірі за владу над людьми,прикриваючись цитатами.
    "Тому усім християнам слід остерігатися участі в безбожному вченні, богозневагах і неправедної жорстокості Папи. З цієї причини їм слід залишити і зненавидіти Папу і його прибічників, як царство антихриста. "Це православні.
    http://bohm.narod.ru/confess/treatise.html
    Чомусь,при встановленні "канонів",Нікейський Собор взяв за канонічні лише 4 Євангелія,написані людьми,які в очі не бачили Ісуса.

6. Redhotchilly

я молюся Богу.

i зовсім не ідеалізую себе. Я грішна людина... так як і всі інші люди... і священники в тому числі

Додано через 1 хвилину
    сучасна церква - це "бізнес"

7. Ізольда

Ізольда Well-Known Member

Побачила у цій гілці цікаву дискусію стосовно свдіків Єгови - є вони сектою чи ні.
    Сектою - так. Бо секта - у перекладі означає школа, молоде релігійне вчення. Будь-яку релігійну групу можна віднести до цього визначення.
    Але є ще таке поняття як деструктивний культ. Деструктивність полягає у тому, що людина, яка попадає до лав релігійного угруповування, перестає адекватно поводитись, її психіці завдається шкода, вона змінює свій уклад життя, відокремлюється від рідних та близьких на тій підставі, що вони не тієї віри, віддає всі свої кошти (а не потрібну десятину) на благо своєї церкви, сліпо підкоряється лише своїм пасторам, тощо. І на такій пастві її лідери заробляють гроші (наприклад, у нашому місті одні харизмати тримали мережу фотосалонів, у якій працювали лише адепти цієї секти за смішні гроші та у жахливих умовах).
    Ті ж самі свідки Єгови у Америці зареєстровані як комерційне підприємство з розповсюдження.... літератури. Так, оті книжечки, сторожові вежі та інші папірці, які нам тулять до рук бабусі на вулицях. насправді, бабусями-розповсюдницями купуються в своїх церквах. У Франції та, здається, Німеччині Єговісти взагалі є забороненою організацією.
    У країнах пострадянських вони зареєстровані як громадська чи релігійна організація, бо вони не платять податків зі своїх прибутків. Тобто десь у Америці сідять дядьки, які отримують надприбутки з наших пост-комуністичних бабусь та зазомбованої молоді.
    Тут хтось сказав, що секта вважаєься деструктивною, якщо її вчення йде у розріз зі Святим Писанням. Чомусь я не знайшла у Біблії жодних вказівок будувати бізнес на продажу релігійних книг.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви також можете ходити до церкви пішки і в простому одязі, а решту - відповідять за себе. Чому ж все Вас так хвилює?

9. Redhotchilly

тому що...
    як можна ходити до церкви і слухати проповідь священника, який веде "подвійне життя"...
    людям трактує проповідь, а сам не живе за законами Божими...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

я трохи не так висловився, перепрошую. Ви переоцінюєте свої сили - от, що я хотів сказати. Ісус створив церкву не для того, щоб її ігнорувати.

Додано через 2 хвилини
    Ви справді думаєте, що Ви прийшовши до церкви - прийшли до священника? І проповідь якщо пропустите - нічого страшного, а Літургія - то інша справа.

11. Redhotchilly

я можу зайти до церкви в будь-який інший день і час і помолитись...

а замість того, щоб давати гроші- церкві - помогти якомусь дитячому будинку

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є добре, але Літургія - то інше.

Думаєте в дитбудинку буде все по-чесному....

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Маєте рацію...

14. Redhotchilly

я не думаю, що буде по-чесному, бо стикалась з інтернатами багато разів...
    але ліжко і цукерки для сироти важливіше... ніж нова машина для священника

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

нова машина для священника - то справа священника і його стосунків з Богом, а церква - то інше. Хай хоч гелікоптером прилітає.

16. Redhotchilly

Мих, не ображайтесь...
    але подивіться скільки в нас церков будується??? а мораль людей тільки падає...
    замість того, щоб вкладати гроші в роботу з молоддю ітд, гроші йдуть на золоті куполи...

алкоголізм, наркотики, проституція, СНІД, і всі ті інші венеричні зарази... де церква? шо вони роблять... далі діляться на конфесії???

• Подобається Подобається x 4
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

кожен з нас користає з того, що ходить до церкви, користає духовно, можливо хтось матеріально, але я сам для себе знаю ЩО маю взяти і до інших не маю діла.

Додано через 3 хвилини
    Не ображаюсь, бо нема причини....

Навіть згоден з тим, що може багато витрачається там, де не має витрачатися, але мене мало обходять господарські питання церкви. Хай цим займаються ті, хто туди поставлений і хай вони відповідають за своє. У мене зовсім інша ціль.

18. Redhotchilly

а мене то багато обходить... бо церква втратила своє первинне призначення, на жаль

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

не втратила. Церква розвивається. Міняється час і умови - міняється церква. Лише люди у своїх гріхах та звичках одинакові, що зараз, що 1000 років назад.

20. Оля

Оля Старожилка форуму

А давайте я ще своє скажу. :) До церкви ходити треба, бо без церкви людина мало-помало відходить від Бога. Та і священники таки, пастори стоять ближче до Бога, ніж ми, прихожани. І ми не судді їм. Як священник щось не так робить, то краще моліться за нього. Це краще, ніж судити.Бо сатана таки більше нападає на тих, хто на чолі церкви і на їхні сім"ї. Я маю в цьому переконання через власне життя. Колись при нагоді розповім.
    А як вже дуже блазнитеся через життя і поводження священнослужителя, то йдіть до іншої церкви. Їх ж зараз багато є. Та і не всі священнослужителі користолюбиві. Хоча також подумайте, чи Ви хочете бачити свого священника бідним пролетарієм? Хіба він не зaслуговує при праці 24/7 на достойне життя? Чому так говорю, що 24/7, бо мій дідусь був в селі 50 років пастором і ми пережили це на власній шкірі.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)