Володимир Зеленський 1 год · Зараз такий час, коли маємо змогу побудувати таке майбутнє для України, якого справді хочемо. Наше майбутнє, саме українське. Без якихось застарілих і токсичних речей, які не мають стосунку до наших національних потреб і нашого характеру. Україна стала господарем свого життя і має сама визначати, як жити. View: https://www.facebook.com/zelenskiy.official/posts/3085931768323845
Олена Зеленська Сто років тому в цій залі вперше прозвучав український «Щедрик» Миколи Леонтовича, який став улюбленою різдвяною мелодією США та світу. А тепер тут відбувся концерт на підтримку України. У відеозверненні подякувала легендарному Карнегі-холу за цей крок. Цивілізованій людині важко в часи війни. Навіть коли ми впевнені в перемозі. Тому я категорично не згодна з тими, хто вважає, що музи мають мовчати, коли говорять гармати. Навпаки. Музика лікує й надихає, музика додає надії та впевненості. Тож український вечір у Карнегі-холі Carnegie Hall – це нагадування про те, що Україна є невід’ємною частиною світової культури, що лінія фронту – це не лише позиції українських військ, а й межа між цивілізацією та варварством, культурою та моральною ницістю. По один бік ті, хто, як і багато наших музикантів зараз, влаштовує концерти класичної музики на тлі розбитих будинків, щоб надихнути містян. А по інший – загарбники, які після пограбування чужого будинку залишають заміноване домашнє піаніно. Щиро вдячна організаторам концерту – особисто серу Клайву Гіллінсону та постійному представнику України при ООН Сергію Кислиці, а також легендарному Річарду Гіру та всім виконавцям, зокрема Національній заслуженій академічній капелі «Думка» Ukrainian Chorus Dumka of New York, Деніс Грейвс, Крісу Тайлу Chris Thile, Енджел Блу Angel Blue, Джесіці Воск Jessica Vosk, Євгену Кісіну Evgeny Kissin, Іцхаку Перлману Itzhak Perlman та багатьом іншим. Музика з нами. Отже, з нами – життя. Photo: Chris Lee Photographer
Пациент, объясняю популярно. Если ты два года высмеиваешь дипломатические успехи Порошенко, то потом не удивляйся, если у тебя по данному направлению случится провал. Как выясняется, западные лидеры приезжали в Киев не для реальной поддержки Украины, а для собственного пиара и заключения договоренностей по вывозу украинского зерна и поставках ГСМ по завышенным ценам.
View: https://www.facebook.com/100007211555008/posts/3086104574973231/ Нарада з членами Кабміну. Багато актуальних питань. Обговорили постачання пального, облік зруйнованого майна, організацію роботи влади щодо тимчасово окупованих територій, проведення ЗНО та вступної кампанії. Та найголовніше – це наші люди. Готуємо програму повернення до України тимчасово переміщених громадян, створюємо для них робочі місця.
Є новини. Дивіться хоча б п"ятий канал і поменше заглядайте в очко чорноволохам. View: https://www.youtube.com/watch?v=gKDeK4QHrK4
Владимир Зеленский четко ответил на вопрос уместны ли обсуждения налогового законодательства во время войны. Очень даже уместны - считает президент. И подписал законопроект 7360 (2260-IX), восстанавливающий систему налогового администрирования в её самой агрессивной форме. Для меня этот ответ нашего черчилля - ещё и предсказание моего первого послевоенного анти черчиллевского голосования. Президент каждый день подчёркивает, что не пожертвует ни одним из членов своей противоречивой команды. А значит, других вариантов нет: придется отодвинуть от власти их всех вместе - героев, жуликов, пройдох, симпатяг и лидеров свободного мира - с президентом и президентской партией. Я не хочу жить в родной стране по унижающим, дискриминирующим меня законам. Где Гетманцев будет учить меня любить родину. А это значит, что у меня теперь простые варианты. а) сделать всё, чтобы страна победила в этой войне б) после победы сделать всё, чтобы команда Зеленского ушла от управления страной. Не получится - значит после победы мне и четверти моей семьи, оставшимся в Украине, - больше нет места. Спасибо за ясную перспективу. (с) Сергей Иванов-Малявин.
Що я хочу бачити в Україні з того, що є в США. Михайло Кухар колись опублікував прекрасний перелік "Речі, котрі вже в Україні кращі ніж в ЄС". Серед іншого, там були пункти, в що Україні краща банківська система і нижчі податки. І дійсно, податкові ставки в Україні нижчі, ніж в більшості країн ЄС, і навіть по деяким пунктам, ніж в США. І так, банківська і платіжна система в ЄС забюрократизована, а в США - архаїчна. В США до цих пір нема такого поняття як "скинь мені гроші на картку", а фактично єдиний спосіб скинути гроші другу чи родичу - це виписати паперовий чек і відправити його поштою. Так, є всякі Zelle, PayPal, Payoneer, Google Pay and Apple Pay, і купа іншого. Але правдою є те, що ними ніхто не користується, і в реалі простіше відправити паперовий чек, аніж пояснювати людині, що таке Zelle, як ним користуватися, і розбиратися, є там якісь відсотки за переказ, чи ні. Повірте. Я досі шлю паперові чеки кільком своїм співробітникам, і навіть своєму бухгалтеру, бо їм облом розібратися, як працює Zelle чи інші апки. АЛЕ! В США і Податкова, і банки на вашому боці. Це не репресивні чи обдиральні інституції, а ваші друзі. А це, як на мене, важливіше, ніж відсоток податку. Ось кілька ілюстративних прикладів. 1. Даллас і Донбас. Коли я ще був студентом в Техаському Уніврері і мав на рахунку щось лише доларів 700, одного дня, я помітив, що в мене з рахунку зникли щось 500 доларів. Майже всі мої статки. Банківські записи показали, що гроші було знято моєю карткою з банкомату в Донецьку (де я ніколи не був). Я подзвонив в банк і пояснив, що це очевидно крадіжка. Очевидно десь мою картку під час мого візиту в Україну зісканували, зробили дубляж і по ньому зняли 500 доларів, максимальну суму дозволено до зняття за день. Банк повернув мені всю суму без питань і волокіти. 2. Покупка будинку під час кризи. У 2009-му, по завершенню мого навчання в Канаді, ми знову переїхали в США. Пік кризи. Ринок нерухомого майна в США обвалився. Ми за копійки купили всій перший будинок (точніше таунхаус). Для стимуляції попиту уряд США тоді давав у формі податкового кредиту 10% від ціни будинку, якщо це ваш перший будинок. Тобто, ваші податки на рік знижувалися на суму рівну 10% від вартості покупки (здається до 7 тисяч максимум, якщо будинок дорожчий). Наступного квітня я "робив свої податки", тобто обраховував свої доходи, податки і по результату зводив баланс з державою. В результаті нарахував, що мені держава була винна щось тисяч 10 (оті 7 тисяч, плюс податкові кредити за дітей, за навчання, і деякі інші витрати, що податковий кодекс дозволяє списати з податків). Держава повернула мені мої 10 тисяч щось в травні. Десь в серпні мені прийшов лист, що з Податкової, що я попав під аудит (вони випадковим чином проводять аудит у щось 5% людей щороку). Десь у листопаді, мені прийшов лист, що аудит завершено і що я помилився в моїх розрахунках. Виявилося, я міг просити відшкодувати мені 11 а не 10 тисяч (цифри приблизні), а тому Податкова виправляє мою помилку і докладає чек на тисячу. А у грудні, Податкова прислала мені ще один чек, щось на 20 доларів, компенсацію за затримку виправлення моєї помилки. Тобто, якби я в квітні правильно порахував свої податки і отримав 11, а не 10 тисяч, а потім поклав їх у банк, то на цю суму набігли б відсотки. Але оскільки я помилився, мою помилку було виявлено і додаткову тисячу виплачено у листопаді, а весь цей час "мої" гроші лежали на рахунку Податкової і збирали там відсотки для Податкової, то ось, будьте ласкаві, ваші відсотки, що накапали за цей час. 3. Бухгалтер Кидальщик Відкрив я у 2013 компанію. Безприбуткова контора, non-profit. Там є складності з реєстрацією і колега-професор порадила свого чоловіка-бухгалтера, який мав солідну бухгалтерську контору в місті. Він то мені все пореєстрував, повідкривав рахунки і вів мої податки щось роки три безкоштовно. Я пропонував, а він відмовлявся. Казав, що вірить в нашу місію і таким чином хоче нам допомогти. На четвертий рік у нас навіть там деякі гроші завелися і мені совість не дозволяла більше користуватися його доброчинністю, тому я просто вислав йому чек на 2 тисячі доларів за його послуги за рік. Я пробив, у нас у місті можна було тримати послуги бух обліку і податкової звітності для контори типу моєї тисячі за півтори, але 2 тисячі була гарна кругла сума і я не хотів його ображати. Відправив чек на дві. Він чек задепотизував, подякував. Наступний рік він навіть робив мої власні податки як фізичної особи (за додаткові 500 доларів), плюс податки тої контори. Знову відправив йому 2 тисячі в кінці року. Попросив скинути мені копії податкових документів. Приватні скинув, а від компанії - ні. Якось забігався, забув. Я з ним бачився раза два на рік. Та контора не мала шалених обертів, то не було потреби частіше. На третій рік знову 2 тисячі, але прошу, скинь мені копії податкових документів. Щось знову не виходить, завтра вишлю, ой у відрядження вже як повернуся, ой свята - давай вже після свят. Я почав переживати. Тисну - не шле. Дзвоню в Податкову. Що ВЕЛИКЕ ДІЛО, там завжди піднімає трубку людина і нормально говорить з тобою, як друг, а не як чиновник. Кажу, скиньте мені копії наших податкових звітів, бо все забуваю забрати в бухгалтера. Чоловік почав копатися за записах, каже щось не знаходжу. Дайте передзвоню, щоб не тримати Вас на лінії. Дзвонить десь за годину. Каже, слухай, все перерив, нема. Ви не подавали податкові звіти вже чотири роки. Я в шоці. До бухгалтера. Він щось починає мені розповідати, що то помилка. Кажу, давай зараз же дзвонимо в Податкову, діставай копії, покажемо владнаємо. Тут він і поплив. Каже, чьорт папутал. В жиітті проблеми, розлучаюся, бізнес не іде - реально не дійшли руки зробити твої податки. Кілька років. Я поверну всі гроші, що ти мені заплатив і заладнаю з Податковою. Я в ще більшому шоці. На наступний день дзвоню - він не піднімає трубки. Їду до нього на контору - виявляється там вже нема його контори, кажуть кілька місяців тому виїхали. Його дружині, моїй колезі, вона каже ми з ним вже роки три як не живемо... Ще день - його телефон взагалі відключено. Дзвоню в Спілку Бухгалтерів, чи то поцікавитися, чи то пожалітися, як піде. Вони кажуть - о! у нас на нього багато таких скарг. Ми його виключили зі Спілки і він втратив ліцензію щось два роки тому. У них там правила вимагають проходити курси підвищення кваліфікації кожен рік. Він подав звіт, вони подзвонили, а виявилося він курси не брав, але збрехав і навіть підробив сертифікат. Вже не знаю, чи то його бізнес пішов коту під хвіст через/після втрати ліцензії, чи навпаки, почалися проблеми, які в тому числі привели до цих махінацій з підвищенням кваліфікації, але він продовжував брати гроші з клієнтів ще якийсь час, а роботу не виконував. Десь втік в Теннесі, але ніхто не знає, де. А тут мені ще і рахунок з податкової на штраф за неподання податкових звітностей за кілька років. Запив я гроші, що заплатив йому, холодною водою. Дзвоню в Податкову. Як завжди, піднімає людина, без всяких футболів. Пояснюю, як є. Каже, розумію. Буває. Штраф не платіть поки, ми проведемо розслідування. Прислали мені листа, що штраф поки заморожено до подальших відомостей. А ще через місяць прислали листа, що штраф скасовано. Лише попросили подати податкові звіти за пропущені роки. І доклали посібник, як уникнути фінансових шахраїв, щоб більше так не попастися. 4. Забута компанія. Кілька років тому, отому non-profit зробили гарне замовлення з приватного сектору. Оскільки мова йшла про суттєвий прибуток, я вирішив під це зареєструвати іншу for-profit корпорацію. Проект виконали, гроші отримали, виплатили. І про компанію я забув. Через якийсь час приходить лист від Штату, що компанія закрита, бо за останні 12 місяців не було подано ні податкових звітів, ні жодних транзакцій по наших рахунках, ні яких інших ознак діяльності. А в такому випадку правила Штату вимагають, що компанія просто закривається. Я реально про неї забув. Дзвоню в Секретаріат Штату. Піднімає людина. Пояснюю, що тупо забув, що ця компанія все ще існувала. Питають, а треба? Кажу, що треба. Просто був тихий рік, не довелося її рахунками користуватися, але най буде, ще згодиться. Попросили заповнити якусь формочку, запит на відновлення компанії. Ще через кілька днів прислали лист, що все ОК, ви знову і бізнесі. 5. Пропало Всьо. А оце місяць тому, вже на іншій конторі з моєю партнеркою з Флориди, вкрали 55 тисяч. Все, що було у нас на рахунку. Контора теж трохи сезонна і була у сплячці під час к0в1ду. А тут новий проект, зібралися планувати. Заглядаємо (вперше за рік) у рахунки - лишили нам щось 200 доларів. Зняли все за останні кілька місяців, електронними перерахунками по тисяч 5. Дотепер не розумію, як таке зробили. Таке враження, що вони хакнули не сам рахунок, а якусь платіжну систему, зареєструвалися як наш співробітник і якимось чином налаштували настройки так, що їх платіжні запити автоматично задовільнялися моїм банком. Як би там не було, зникли 55 тисяч. Всі гроші, що компанія мала на рахунку. Ми відразу подзвонили в банк, пояснили. Ті відразу заблокували рахунок, відкрили новий, вислали нам нові банківські картки. Почали розслідування. Оце щойно подзвонили, повідомили, що так, дійсно хакнули нас і гроші вкрали. Не наша вина. Повернули всі 55 тисяч. І сказали, що вислали посібник, як не стати жертвою фінансових аферистів знову Тому так, податкові ставки, зручність платежів - то все добре і корисно. Але все ж найважливішим мені видається спокій, прозорість і надійність Податкової і банків. Я готовий платити трохи більше, виписувати паперові чеки, аби я лише знав, що все по чесному, і якщо що, я можу подзвонити, там підніме слухавку людина, яка зі мною нормально поговорить і допоможе тут же, без футболу і бюрократії. _________________ ПС Примітно, оце пішов забрав пошту зі скриньки перед хатою. Лист з Податкової. Перерахували мої податки за минулий рік. Я не доплатив 122 долари. Доклали розрахунки, де я помилився. Просять заплатити до 5 червня. Зараз випишу чек і відішлю поштою. Якщо помилився, треба виправити помилку. Що безцінно, однак, це те, що я помітив, що лист від Податкової не підняв мого пульсу. Пам'ятаю у свій час в Україні, коли я там трохи бізнес крутив в 1990х, подібні листи щастя від Податкової заганяли пульс в 150+. Це був привід панікувати. Ніколи не знав, це щось тривіальне, чи повідомлення, що в тебе купа проблем. А тут Податкова хоч і грізний орган, але не лякає. І це - важливо. View: https://www.facebook.com/1505075116/posts/10227767116512454/
Там они оказались по милости Зеленского. Ты же сам говорил про шахматы. Вот теперь рассказывай про многоходовочку Зеленского.
А зачем их вспоминать, для Зеленского они теперь отработанный материал. Только помеха в шоу по баловству самолюбия гаранта.
Русня в турборежимі видає свої паспорти, переводить телефонні лінії на Запоріжчині і Херсонщині на +7, забороняє українську в документах, міняє стандарти освіти тощо. Питання: наша влада доносить це до світових політиків, чи окрім "дайте бабла" і "ви самі винуваті" – нічого?
Так хто розмінував Чонгар? View: https://twitter.com/slovoidilo/status/1529904455793221633?t=nHsBxzm7cgT38C84Q0kRRw&s=19 View: https://twitter.com/kameniar_ua/status/1530113326360969218?t=oxa53z7X2d6d-UF0u7s1EQ&s=19
Окупанти за три місяці побудували три лінії оборони! При зеленському Україна за три роки не побудувала жодної...ЖОДНОЇ!!! А навіщо було будувати як готуватися до здачі і капітуляції України. Вони і зараз готуються, вже хоч частково але схід і південь здали.
Де Герої Азовсталі View: https://twitter.com/UaPeacemaker/status/1530156398402740225?t=dXKAQO6g1UaLcG3kPFFhIA&s=19