ну тут ні додати, ні прибрати) Слухайте, в мене до вас як до мовознавця питання. Джон Сміт, що є світочем для порохоботів, використав словосполучення "зіпсуті президенти" - на передостанній сторінці цієї теми: Це шо таке, чи переклад гуглем, чи "масквашвея, пивная, еще парочку"?
Я зустрічав в літературі таке слово - "зіпсутий". Означає те ж саме, що і "зіпсований". Хоча деякі мовні гурмани бачать у цих словах відмінності. ЗІПСУ́ТИЙ, рідше ЗОПСУ́ТИЙ, а, е, розм. Те саме, що зіпсований. Кінь утомлений, копита Розкуті, розбиті, Сіделечко мережане Зопсуте, невкрите (Тарас Шевченко, II, 1963, 382); Він був не злий хлопець з природи, але бездонно зіпсутий (Іван Франко, IV, 1950, 371). ЗІПСУТИЙ – Академічний тлумачний словник української мови (sum.in.ua) Це Джон Сміт, бува, не про Порошенка таке писав? Крий Боже!
Цей день настав. Високопосадові військові прямим текстом посилають Безуглу. А недоторкані теми є в ОПУ. Наприклад така - як сталося, що ворога довелося зупиняти на околицях великих міст повних мирних мешканців? Але такі теми Безуглу не цікавлять.
@Silver bullet, продовжую. Слово "зіпсутий" пішло з польської мови - zepsuty, що буквально означає "зламаний", той, що вийшов з ладу. Тому, якщо бути точним, слово "зіпсутий" до людей не підходить, а радше до предметів. У Т.Шевченка мова йде про сідло (предмет). Але буває часто так, що слово, запозичене з іншої мови, означає щось трохи, або зовсім інше. Наприклад, слово сарай в турецькій означає палац, а в російській - хлів для худоби. Польське слово dalej (українською - далі, російською - дальше) в німецькій використовується в значенні "скоріше" (бьістрее) "Остапа понесло" (с).
То нічого. Я ж на форумі через те, що треба десь відшлифовувати мову.А то суржик же ж. Та і треба якось відсторонюватись від гірких думок, переключатись. Ви не полюбляєте тему "доброзичливі балачки"? Там можна поторохтіти не про політику, а про все навкруги.
Та якось не дуже. Я захоплююся іноземними мовами, читаю роман Стівена Кінга турецькою. Зараз вдається майже щодня прочитати 4 сторінки з книги об'ємом 800 сторінок. Читаю, не поспішаючи, що незрозуміле, шукаю в мережі. Наприклад, вчора читав про океанський лайнер, яким Освальд,(той, що згодом вбив Джона Кенеді), плив з Європи разом зі своєю дружиною-росіякою Мариною. В мережі є практично все, включно з номером каюти, в якій вони подорожували. Цікаво було також взнати, що Освальд деякий час жив в Мінську, а його куратором був Шушкевич, майбутній глава незалежної Білорусі. В 1960—1961 годах работал в СКБ радиозавода Минска[3]. Во время работы на радиозаводе Шушкевич был куратором работавшего там тогда же будущего убийцы Кеннеди Ли Харви Освальда, обучал его русскому языку[6]. Шушкевич, Станислав Станиславович — Википедия (wikipedia.org) Спілкування на різні теми затягує, а потім я бачу, що не встиг прочитати свої чотири сторінки
Цікаво. Так он відкіля ноги ростуть. Президентом став куратор Освальда...в СРСР хто попало не ставав президентом, за цим слідкували в Кремлі добре. Ми на своїй шкурі це відчули. Багатенько..Найбільшою книгою, що я прочитала, була "Цусіма", вона була дуже важка - трохи не доставало до 1000 сторінок).
Я давно хотіла зібрати докупи те, що вдалося зеленій владі до ковідів-локдаунів та масштабної війни. Почну, мабуть. Тут є цікаві моменти. 1.В грудні 2019накінець вийшов закон "Про добровольців". 2.З лютого 21го на з-ді ім. Малишева почалось пр-во танку Т-84. 3.Україна 2021 рік закінчила з найвищим доларовим ВВП за всю історію. 4. З держ.дач викинуто кілька десятків нахлібників, Богатирьова і такий інший непотріб. У Порошенка рука не піднімалась на таке звірство)) 5. Держборг знизився до менше ніж 50% ВВП - вперше! 6. Вийшов закон 5600, згідно з яким Ахметов повинен був платити за використання надр набагато більше. ПЄС не підтримав, ні. Це ж і Порошенко накинуть за щось - він же має різний бізнес. 7. США підписав контракти з Південмашем на 2022 рік, але настала війна... 8.На 2022 виділено на армію в півтора рази більше коштів, ніж було на 2018 у Пороха. 8. Купили катери з США. 9. З-д Антонова почав виготовляти АН - 178 для ЗСУ 10. Ще за нової влади у України з'явився свій криголам, що мав би доставляти вчених в Антарктиду.
Порохоботський The Guardian працює на Путіна: Невже вони не знають, що Зеленський сказав, що йде на один термін? Я не вірю, що Зеленський так може обдурити народ України.
Все ті ж маніпуляції і підтасовки. Паскуди порошенківські. Хомчине, скажіть, це добре чи погано, що при Зеленському в США закупили катери? Що Вас особисто не влаштовувало із тих десяти пунктів (а це - далеко не повний перелік справжніх досягнень влади "зелених" - наприклад, початок будівництва Військово-Морських баз на Чорному морі), які перерахувала Сільвер Булліт ? Не треба вихваляти Порошенка. Розкладіть мені по поличках хронологію подій із "трубою Медвечука" Наприклад, поясніть своїми словами, чому, після того, як Рівненський суд (фактично - одна суддя) віддав державне майно в приватні руки, рішення цієї судді не було владою Порошенка опротестовано в вищих інстанціях? Ось коли почнуть брати за,- не побоюся цього слова, - сраку Порошенка, він дійде до міжнародних судів. От згадаєте мої слова. За свою сраку він відбиватиметься всіма руками і всіма ногами. А от за державне, фактично вкрадене у України майно, його ні голова, ні срака не боліли. Хто такий отой анонім джадж ріко дред? Звідки воно взялося в Вашому полі зору? Вам прислали те лайно, щоб Ви його, Хомчине, сюди вкинули. Після закінчення війни, а вона обов'язково закінчиться перемогою України, якщо Зеленський висуне свою кандидатуру, я обов'язково голосуватиму за нього. Зеленський повинен пропрацювати на посаді Президента повний мирний термін - п'ять років. Він йшов на п'ятирічний термін, коли не передбачалося вторгнення росії. А на особисту думку Лілії Григорович я ложив. Так їй і напишіть: Медведо на твою думку, Ліліє, ложив. З піснею "Ой, ти, Лілія, Лілія". View: https://youtu.be/ikzY3_EtaiE?t=34 ЗІ Якщо та Лілія Григорович така розумна, чому Порошенко не включив її в виборчий список? От Олександра Грановського включив, а патріотку (без копійки в кишені) Лілію не включив. Ваша особиста думка, Хомчине? Не забули про соратника Порошенка - Грановського? Нагадаю, перехрестіться. Я так вважаю, що Грановському було чим заплатити Порошенку за прохідне місце, а у Лілії таких грошей не було. Логічно? Логічно.
На стадіоні він кричав, що війна продовжується тільки тому, що вона комусь вигідна, що хтось на ній заробляє. А це, виявляється, важка праця. Якщо за неї відповідаєш саме ти. То коли ти брехав: тоді, чи зараз? Не кажи, я знаю сам: завжди
Хтось звертав увагу, як будучи живим, "син югіста" Жиріновський, говорив про останній День Незалежності для України, останнє святкування Нового Року... Він говорив, що непасувало путінархам, на рашиських шабашах Україна обговорювалась ще років 10 тому, а не від Зеленського, як кричать порохоботи. Анексія Криму - тактика вокзального злодія, вкраде сумку у пасажира у відповідний момент, у момент його неготовності.