Оффтопи кухонні

Discussion in 'Форумна кухня' started by Бійцівська Рибка, Jun 17, 2010.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

Вони мають розпливтись в кашу...

2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

нижні розтеклися,а верхні тримали форму,хоч і стали м"якими.
    Та нічого,перший раз-комом,на помилках вчаться.от і я дечому навчуся:)

• Подобається Подобається x 5
  3. poetka

100% навчишся,головне бажання:)

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

Треба було ложкою перемішати і знову в мікрохвильовку поставити.

• Подобається Подобається x 4
  4. Шпондер спекла вчора.Нині печу ковбасу і шинку.Ще буду запікати куряче філе .Дуже мені подобається і мороки мінімум---на годину в дуже солену воду(1 ст. ложка солі на 1 стак. холодної води),тримати 1 год..Витягнути ,обсушити ,зв*язати ниткою так ,як в*яжемо шинку ,намастити такою масою: часник через часникодавку,трохи олії ,спеції ,які душа забажає , в дуже гарячу духовку на 20-30 хв.,духовку вимкнути і нехай там стоїть до повного вистигання.:good::good::good:

• Подобається Подобається x 13
  5. poetka

Це все ви про куряче філе?????? А не буде пересолене?????І як ви по одному робите,чи по кілька штучок,бо я щось не второпала....

• Подобається Подобається x 1
  6. Сіль запаює м*ясо зверху ,за рахунок чого воно виходить соковите всередині.Замотую кожну штучку окремо ,виходить як невеличка полядвичка.Можна так само робити індиче філе ,пробувала вирізку свинячу ,теж непогано.Вичитала в інтернеті ,попробувала ,сподобалось.Можна ще обмазувати медом.

• Подобається Подобається x 9
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так вчасно! В мене якраз філе розморозилось і от думаю що б з нього зробити. Іду засолювати! :)

• Подобається Подобається x 1
  8. poetka

А фотка буде????(Будь-будь ласочка...)Бо може прийдеться собі таке зробити на свята

• Подобається Подобається x 3
  9. deva

deva Well-Known Member

я сьогодні побалувала себе наступним- розморозила(не зовсім) чорницю, малину,полуничку, скинула це все в міксер, добавила трошки цукру, добре збила, получився джем, але я ще добавила трошки домашньої молоденької сметанки, перемішала, вийшло ніби йогурт-дуже смачно і головне корисно:good:

• Подобається Подобається x 8
  10. Honda

Honda Well-Known Member

О я таке теж роблю... А ще смачніше з свіжими ягодами.. а деколи роблю з варенням, і не треба того магазинного ГМО:)

11. olya_d

olya_d Well-Known Member

І в мене ще мисочка полуниць заморожених стоїть..Треба буде щось на свята придумати
    Бачила в одній передачі, м"ясо маринували в соусі: мед, гірчиця з цілими зернами і трошки гострої гірчиці, тоді трохи обсмажували і потім запікали. Ще потім зверху поливали соусом, але я не можу знайти, де то записувала)

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На здоров'ячко! ;)

Фоткала на скору руку, бо вже спати пора.. Хоча і не хочеться, бо вдома такий запах стоїть!! Пальчики досі облизую!!! Правда не гамала, тільки скуштувала шматочок.. :shy: Так смачно!! Валентино, дякую за рецепт!! :preved:

Я перший раз м'ясо з нитками пекла. Трошки модифікувала рецепт. Перемотала ниткою, підійшла з тацею до чоловіка, який якраз ліг спати, показала йому що буде брати завтра на обід, вислухала всьо, що він думає про хробаків і нічні кашмари (він не зразу зорієнтувався що це :mocking: ), потім вимакала в олії з приправою до курки та дрібно порізаним часничком (ще нема в мене часникодавки), натуцяла кропу і чуть базиліку між хробачками і в духовку. Пекла 25 хв, витягла сфоткала, потримала ще десь пів години, поки стало ледь тепле. Спробувала.. Оце пишу це допис і збираюсь йти ще один шматок спробувати, запакувати чоловікові обід.. Ну може потім ще один шматочок.. :shy: І в люлю :)

П.С. Забула сказати. Мочилось в 2 стаканах води з 2 л. солі. До олії солі не давала. Вийшло супер, солі не бракує і не забагато! Навіть може трохи замало, але я останнім часом все менше солі даю, тому мені добре :)

• Подобається Подобається x 13
  13. deva

deva Well-Known Member

в мене ще повно всього замороженого, небуло кому то зїсти, то я зараз розморожую, перетираю і пригощаю на дворі сусідських дітей:)

• Подобається Подобається x 2
  14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мені колись підказали, що можна загорнути зубчик в харчову плівку і відбити молоточком.
    Питання до спеціалістів: як можна приготувати домашню печену ковбасу, щоб не була дуже суха (у мене виходить смачна, але така "хрустка", даю половину меленої жирної свинини і половину філе) і щоб шкірку можна було потім зняти?
    А ще у мене часто бувають повітряні проміжки - чи наколюю ковбасу, чи не наколюю... :sad:

• Подобається Подобається x 4
  15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Tutuka,

16. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Згадала ще один геніальний спосіб, якщо нема молотка: обмотати харчовою плівкою терку (ту сторону, яка найколючіша), і натирати часник - все залишиться на плівці, головне на пальці вважати.

17. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Попробую сегодня сделать.

---------- Додано в 12:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

А просто мелко нарезать не подходит разве? У меня тоже её нет, но если мелко резать вроде тоже самое получается, нет?

• Подобається Подобається x 7
  18. Я даю частину меленого і частину різаного м*яса .Маленький секрет :якщо даєте сало або дуже жирне м*ясо ,треба його кілька днів потримати в морозильнику.До ковбаси добавляю також кілька яєць сирих, розмішаеих в одну масу.Ще один Нюанс : закип *ятити трохи води ,добавити лавр . листя ,перець гіркий і духмяний,заварити такий собі маринадик,остудити і добавити в ковбасну масу.МАсу треба добре вимішати ,щоб не було повітря. І на останок : взяти сухі вишневі гілочки ,промити ,викласти на бляшку ,а на гілочки --ковбаску і так запікати .Аромааааааааат і смак !!!:good::good::good:

• Подобається Подобається x 14
  19. poetka

Купила в Сільпо крильця (люблю їх запікати в соєвому соусі)...запекла....То якийсь жах вийшов досі той соморід стоїть в носі,вийшли такі вонючі,м"яско так ніби й нічого, а сама кість так смерділа до рвоти....Шо вони з тою курятиною роблять, я правда поки добре не внюхала то з"їла два крильця, а потім,шо було потім, я мало не вирвала,коли принюхалась до тої кістки,одним словом все викинула..........І настрій такий одразу став,ну просто....в результаті малому підсмажила яйце ,зварила гречку і салату зробила.....

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

На вечір яблучно-ванільні сирники,ну хоч ті на славу вийшли.

• Подобається Подобається x 14
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Люблю часник, але коли він кусочком розгризається, то мене пече. Коли вичавлений, то ні :) Ніяк руки не дійдуть пошукати часникодавку, наразі тільки кепські, або дорогі попадались..

От ще подумала, що до цих "курячих личинок" чорнослив би пасував. Колись пробувала шинку з чорносливом всередині. Як то робиться?

І ще питання. Як зробити квас? Маю таку охоту на нього, а в магазинах нема :sad: Шукала в неті рецепти, але всі різні.. Хороші відгуки бачила до рецептів на живих дріжджах, але тут я навіть сухих в магазині не бачила.. Хоча думаю таки десь знайдуться..

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)