Минулої суботи випадково натрапила на кулінарну програму домашньої кухні, дуже мені сподобалась. Знайшла сайт, файні там переписи (але по польськи): Ewa Gotuje Щосуботи по Полсаті 11.15
Ну, не втримаюсь. Повар з мене ніякий, але все ж маю що вам запропонувати. Щоправда не зовсім кухня, швидше бар. Чи знає шановне паньство такий лікер Шерідан? Пречудовий напій, я його полюбляю, але ж і коштує відповідно... А тепер слухайте що і як Приготуйте дві пляшки(якщо звичайно у вас не завалялась оригінальна подвійна пляшка з-під Шерідан), банку згущеного молока і банку згущеного молока з какао, 4 яйця, ванілін і пляшку горілки. А тепер все просто: відокремте 4 жовтки, гарно збийте їх, додавши цуть-цуть ванілінчику, змішайте з банкою згущенки і долийте півпляшки горілки. Згущенку з какао перемішуєте з рештою горілки - вже без жовтків та ваніліну. Заливаєте в пляшки і гарно збовтуєте. Те що в мене вийшло від шерідану відрізнялось настільки несуттєво, що якби поряд стояли два келішки - оригінал і "підробка" - Я Б МАБУТЬ НІ НА ЗАПАХ, НІ НА КОЛІР, НІ НА СМАК НЕ ВІДРІЗНИВ. P.S. 1)Горілка.Вміст алкоголю можна збільшувати, тут такий собі делікатний варіант.То вже як кому смакує, ну а міцність гадаю, всі в стані вирахувати . Горілку бажано взяти хорошу, звичайно не Русскій стандарт-бо за ті гроші можна і шерідан купити , але принаймні якусь не зовсім паршиву. Я брав зелену марку, можна хортицю, але найкраще було б хороший спирт - у відповідних пропорціях. 2)Згущенка. Згущенку можна взяти без какао, а просто потім долити розчинної чи заварної кави. Але майте на увазі- зараз у магазинах багато поганої, бажано все ж знайти справжню. 3)Ванілін не обовязковий-теж на любителя. 4)Нарахунок строку придатності такого продукту - питання відкрите. З одного боку жовтки. З іншого - там же спирт...принаймні тиждень в мене простояло без побічних ефектів (не в холодильнику). 5)Для педантів - якщо вже хочете добитися ідентичності, то мабуть правильніше зробити навпаки-жовтки давати в кавову частину, і кави побільше-щоб темніше було, аж до шоколадного кольору. А у світлу частину дати вершків. Я просто лінивий, і завжди обираю спрощений варіант.
Зранку оладки з згущьонкою,чай,кава. Кекс інжирний спекла,розсіл з домашньої курки,"равлики" зі смаком піцци теж,ще шуба планується.
Навіть не думала про те, щоб його самій спробувати зробити! Буду обов'язково пробувати робити, бо колись пробувала і мені ну дуже сподобався! А ціна ще й як кусається.. Дякую за рецепт!!
Единственное, что меня смущает в рецепте ликёра, так это водка. Во всяком случае каверы Бейлиза и Адвоката (что мне нравятся и кмк не отличаются от оригинала) требуют коньячного спирта, а не водки.
Мене теж це турбує, бо горілки не п'ю. Але думаю, що з тими компонентами вона ж не буде така, як в чистому вигляді. Тобто смак деформується.. До речі, мені її водою розбавити, якщо хочу слабшим напій зробити?
Ми з дружиною наробили пісних голубців. Голубці в нас взагалі нечасто бувають, тому дуже горді з себе. Зробили маленьке відкриття - з савойською капустою замість білокачанної набагато смачніше!
Повторюся - хороша горілка мінімум присмаків і 0,0 сторонніх запахів якщо є спирт - то краще коньячний - то взагалі прекрасно але ж це речі очевидні
Суперовий на фотці вийшов....як смак сподобався?????? ---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:06 ---------- Рецепт в студію....На вигляд просто шикарні....
та вже майже нема..мабуть сподобався рецепт під фоткою.Стирила на ДП ---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ---------- Нєа) Запізнилися...
в мене нині свято живота )) і печінка, і салат по селянські, і риба запечена у фользі з лимоном, і канапки з шпротами та ківі, і салат з часником