в цьому році я купляла в карпатах і білі грибочки і лисички (такі смачненькі і клопоту з ними зовсім нема)
В Тернополі казали, що кілограм білих грибів вроді 60 грн. Я купляла в робочих які працюють в мене в Паляниці(Буковель), то за відро заплатила 160 грн., а брала лисички, то за мисочку хотіли 30, але продали за 25 грн. Мисочка так нараз зажарити на 5 чоловік. А взагалі в Карпатах на дорозі дорого.
Людоньки, порадьте якийсь смачненький салатик із печінкою. Свекрусі із села привезли свіжу телятину, то вона нам підкинула і шмат печінки тої поклала, а я її не дуже люблю (їм тільки пташину)... от і не знаю, що з неї зробити... чоловік замовив якийсь салат...
Дякую, дівчата! Буду експериментувати... Печінки тої багато, є де розігнатися... А тортик я теж так готую, дуже смачно!
Ну і ще на закуску Готувала наступні роли, коли в чоловіка був день народження. Дуже зручно і смачно. Роли з млинців і сьомги(може бути і форель чи інша червона риба, а також масляна) Інгредієнти: 80 г с/с сьомги ,40 г сиру ,10 г сиру із блакитною цвіллю ,(якщо нема сиру з цвіллю або хтось не любить, то просто взяти остріший трошки сир будь-який),50 г вершків,20 г свіжого огірка ,20 г помідорів ,20 г лимона ,10 г червоної ікри,1 маслина ,Кріп Для тіста: 150 г молока,1 яйце ,1/3 ст. борошна ,15 г рослинної олії,Цукор,Сіль Спосіб приготування: 1.Збити міксером яйця з цукром, сіллю й 1/3 молока. Продовжуючи збивати, всипати невеликими порціями борошно й додати решту молока. У тісто краще відразу влити рослинну олію -- і сковороду не доведеться періодично змащувати. На розігріту сковороду, не змащену жиром, наливають тісто, щоб розійшлося по всій поверхні. Жарити із двох сторін . 2. Чверть сьомги помістити в миску із сиром, кропом, вершками й сиром із блакитною цвіллю. Подрібнити на блендері, щоб утворилася одноманітна паста. 3. Нарізку сьомги, що залишилася, викласти одним шаром на дошці. Зверху покласти млинець, розмазати рибно-сирну масу й прокласти тоненько нарізаний огірок. Згорнути нещільним рулетом. Розрізати впоперек і викласти на тарілку. Прикрасити червоною ікрою, зеленню кропу й нарізаними овочами. ---------- Додано в 23:48 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ---------- Завтра хочу зробити наступну заготовку на зиму- Перець фарширований червоною капустою. Для цього потрібно відібрати свіжий солодкий перець, очистити його від плодоніжок і насіння і пробланшувати в киплячій воді протягом 3-5 хв. і дати воді стекти. Свіжу червону капусту очистити від верхнього листя і дрібно нашинкувати, посипати сіллю і залити оцтом. На 1 кг капусти треба 40 гр. солі і 70 гр. оцту. Капусту заправлену витримати 24 години, потім сік віджати і додати 2 гр.кмину. підготовленою капустою фарширують перець, укласти його в чисті банки відкритою стороною вверх, додати лавровий лист, 2-3- горошини перцю чорного і запашного і залити гарячим маринадом. Для приготування маринаду на 1 літр води додати 30 гр. солі, 70 гр оцту і кипятити 1 хвилину. Наповнені перцем банки накрити кришками і стерилізувати 1л.- 35-40 хв. після стерилізації зразу закатати і в підвал. Думаю, що сподобається. Він мене часто зимою виручає-смачно і дуже гарно виглядає. ---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ---------- І останній рецепт на сьогодні.Він мене виручає часто, оскільки зимою перець є дуже дорогим. Перець консервований Перць добре промити, очистити від плодоніжок і насіння, щільно укласти в банки, залити гарячим маринадом, накрити кришками ,поставити в каструлю з гарячою водою і стерилізувати.На трохлітрову банку потрібно: перець десь -2400 г, вода - 1000г., сіль-40 гр., оцет - 300 гр.
Доярка під час медогляду на прийомі у гінеколога: -Лікарю! Будь ласка! Не пишіть "здорова"! Напишіть "маленька". Чи "така, як у всіх"... Може здоровий то просто великий?
це тільки 2 столові ложки олії і іх використовують в даному салаті для обсмажування курячого філе також, в рецепті це вказано. Салат розрахований на 4 порції!!!
Готувала, але вже давніше, але рецепт випробуваний. Мясо свинини і яловичини солять і залишити так на 6-8 годин. Потім мясо пропустити через мясорубку з крупною решіткою, заправити сілллю, розтертим часником, червоним (по бажанню) і чорним перцем-усе добре вимішати. Підготовленим фаршем наповнюють підготовлену (добре промиту) кишку спеціальним шприцом ( в мене є насадка на масорубці), проколюючи голкою кишку, щоб виходило зайве повітря і щоб ковбаса рівномірно наповнювалась. Потім ковбасу розвішують кільцями на деревяні або металеві палички і повільно обкурюють у коптильні. Найкраще використовувати для коптилки тирсу з бука або дуба. Але можна (я так неодноразово робила) спочатку цю ковбасу трошки проварити, а потім поставити в духовку (під фольгу) і запікати. Витрати для приготування 10 кг домашньої ковбаси: свинина -12 кг, яловичина -2,5 кг, сіль 240 г, перець червоний молотий 16 г, перечь чорний-15 г., часник- 78г (спеціально не зменшувала витрати,ви можете самі їх собі відкоректувати)
в вас ВЕЛИКІ чи то радше ЗДОРОВІ ложки олії, бо в моїй столовій поміщається 7 грам а отже в двох буде 14грам. Я особисто салати майже не заправляю, дуже трошки бо терпіти не можу коли салата плаває в заправці.
В кожного свій смак і ніхто нікого не заставляє заправляти салат. Це є рецепт, який придуманий не мною, і в ньому такі складові. Добавляю звичайно олію я і кожен хто робить той чи інший салат чи щось інше по своєму смаку, а не по рецептурі.
Хочу замаринувати мяско щоб спекти на день народження. Маю випробувані свої рецепти, але думаю може ВИ мені порадите що новеньке-смачненьке. Будь ласка
deva, я певно нічого надзвичайного не напишу - приправи, сіль, перець, трошки майонезом намазати і в рукав )) а ще нашпігувати часничком можна