І один "хлопец"може підтвердити.Пані poetkо,не тільки знимка на тисячу плюсів,але і смак на десять тисяч плюсів.А кутуз просто триндіти не буде.ну,лише,що деколи
Тато теж з яблук сік тиснув...всякі там садочки, сандори не зрівняються А ще з яблук сушениці робим на узвар.
А ми з яблук робили, щось схоже на повидло. Підготовлені яблука трохи протушкували, блендарнули, додали цукру , проварили і закрутили. Вийшло таке густе янтарного кольору повидло але зі смаком пюре , як для дитячого харчування. Коли охолонуло , то було як желе.
Вовк в Ну Погоди пив сидр, то я його так перекрутила на сідар. А його готується способом ручного віджиму соку з яблук. Яблука треба почистити від насіння, але не обирати від шкірки. Далі подрібнити в блендері щоб була така каша. Чим сильніше подріблені яблука тим більше соку з тих забереться. Викласти масу на марлю і відтиснути як омога більше соку. Цукру не додавати. Пастеризувати і в пляшки. Треба дуже сильно закрити, щоб не попадало повітря. Інакше почне бродити і будете мати оцет. Сидр довше як кілька тижнів не живе, і тримати його треба лишень в холодильнику. Можна заморозити, тоді протримається рік. ---------- Додано в 17:20 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ---------- Люкс, на млинці з гарбуза. Мнямка!!! Доречі дуже смачно використати це варення-желе для пляцків або рогаликів зимою.
чекайте, адже сидр має 2-8% алкоголю, то таки треба, щоби побродило? ось такий рецепт знайшла російською
Та ви що??? Який алкоголь??? Apple Cider п’ють гарячий, і дітям дають. А самі знаєте яке тут відношення до дітьов і алкоголю. Я говорю про Apple Cider а ви про Hard Cider. Перший безалкогольний, а другий вже з дріжджами щоб трохи побродило. Я дала перепис міліканський. http://www.wikihow.com/Make-Apple-Cider А я також сьогодні постаралась. Виспалась після школи, а тоді спекла цитринового кексика, зробила лінивих голубців і втушила кльопси в грибовому соусі, тобто фрикадельки А ще є риж і клюски, тобто макарони. http://www.youtube.com/watch?v=XT3ctb6Vz4I
Дружина захопилася індійською кухнею. На вихідних робила яблучний чатні - надзвичайна річ, скажу я вам, я навіть в порядку винятку хліб їв, тому що воно найсмачніше - намазане на заварний хліб з твердим сиром. А вчора на вечерю була курка-карі, за всіма правилами, з імбирем, чилі, лаймом, рис вдалося купити просто надзвичайний до неї, у мене був гастрономічний оргазм Рецептик чатні: Рецепти дружина бере переважно зі "Спуну" http://spoon.com.ua Там дуже багато здорової їжі і рецептів з елітних ресторанів. Бо я більше люблю експериментувати з того, що є під руками, або користуватися класичними італійськими рецептами. Але Спун теж рекомендую - не знаю, правда, може, то в моєї дружини такі магічні руки, але їхні рецепти ще жодного разу не були невдалими
Дуже люблю індійську кухню, точніше ведичну кулінарію, хоча сам християнин ))) Саме завдяки традиціям цієї кухні почав вживати різноманітні спеції, чатні це сильно )
Одна из фишек отдыха на Арабатке - это рыба журавка (по научному золотистая кефаль). Ловится только в Сиваше или около Геническа. Очень вкусная как в соленом так и жареном виде. Соленая журавка вкуснее любой селедки. Жарится очень просто, соль, черный перец, и на сковородку с растительным маслом. Можно отдельно обжарить лук и посыпать готовую рыбу.
А золотистой кефалью ее называет по видимому из-за того, что при жарке приобретает красивый золотистый оттенок ---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ---------- Вода в Сиваше соленее чем в море, журавка летом пасется в Сиваше, а осенью уходит в Азов через пролив под названием Тонкий около Геническа. На мосту в это время рыбаки стоят в три ряда Сейчас такая картина В Сиваше также водится бычок, он крупнее местного Азовского и темнее. А рапа - это в озерах с насыщенной соленой водой и на бывших местах соледобычи на Сиваше