Оффтопи кухонні

Discussion in 'Форумна кухня' started by Бійцівська Рибка, Jun 17, 2010.

1. Salata

Salata Well-Known Member

/Тщательно записываю, высунув язык ;)/

У нас нет в продаже сливочного масла. Производители уменьшают затраты, как могут.

И, кстати, для меня лучшее песочное тесто - это дедовское печенье, которое он делал кулинарным шприцем. В магазинах "датское" печенье в жестяных банках - что-то похожее. Так что по части холода - необязательно.

Пока видела это только от кефира/сметаны. Замешиваю руками. Но не вымешиваю никогда.

• Подобається Подобається x 4
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Медовий тортик з чорносливом,сушеною вишнею,родзинками з мускатним і грецьким горішками...Смакота,чоловік з колєгами хвалили, і піцца добра вийшла,тонюнька так як я люблю....

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ----------

• Подобається Подобається x 14
  3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У мене виникло питання...як у вас варять зелений борщ?На всі 100% впевненна,що не так як у нас:)

• Подобається Подобається x 1
  4. Summer

Summer Well-Known Member

вчора спела пляцок з румбамбару [​IMG] [​IMG] :)

• Подобається Подобається x 9
  5. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Я теж спокусилась на такий пляцок і сьогодні спекла

• Подобається Подобається x 11
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Це моє також улюблене. Дуже шкода що у вас нема правдивого вершкового масла, бо на ньому такі тістечка, власне з шприца, найкращі.

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

Залила пудингом чи сметаною?

А у мене тут транс! Захотіла дівкам спекти тортика на скору руку, включаю духовку - а вона не загорається. НІЯК!!!
    Добре що у мене є запасна електрична, то мушу її використовувати. Наступне на черзі печиво - пляцок з румбамбаром і ожинами.

• Подобається Подобається x 8
  7. Salata

Salata Well-Known Member

У нас - по-разному. Варят постный. Как холодное блюдо летом - хороший вариант.
    Я люблю на бульоне. Особенно на рульке.
    Рулька. Молодая, нежирная (на 3-4 л. хватит половины). Укроп, петрушка, зеленый лук, щавель - по 1 хорошему пучку (щавля можно два, его обычно маленькими пучками продают или часть приходится выкидывать. ). Картошка.
    Если есть молодая морковь, можно ее. Тонкими колечками, без зажарки.

Варим бульон. Часа 2, в зависимости от мяса. Как начало отставать - готово. Вытаскиваем мясо из бульона, выбираем все кроме чистого мяса, мясо - обратно в кастрюлю, остальное - не пригодилось :)
    Все остальное должно уже быть начищено - нарезано. Картошка - как обычно на суп. Зелень просто нарезать, не слишком мелко (мелко, но не в труху).
    В готовый кипящий бульон добавляем картошку (морковь), даем ей повариться минут 10 - 15 (чтобы готова). Потом засыпаем зелень, ей достаточно закипеть. Выключаем, накрываем крышкой, даем настояться. Если кастрюля обычная (эмалированная), лучше даже накрыть полотенцем.

В готовое блюдо, в тарелку добавляем вареное вкрутую яйцо. Можно сметану, можно майонез. Все. :)

Да. И так как точно количество зелени не угадаешь, всего должно быть примерно поровну. Щавля - чуть больше (если зелень будет лишней, отложить лучше не щавель). Из остатков можно быстро салатик сделать.

Last edited: May 29, 2011
  8. Alias

А такий зелений борщ,мабуть ніхто не готує.:)
    Отже...Бульон (переважно це свинячі реберця) коли звариться м"ясо,додаємо одночасно промите пшоно і нарізану кубиками картоплю.Поки це вариться,готуємо зажарку.Підсмажуємо цибульку,туди ж додаємо сметану і пережарюємо.
    Коли вже готова картопля з пшоном в баняк висипаємо нарізаний щаваель,зелену цибульку,зварені і порізані яйця,солимо,даємо закипіти і тільки після цього додаємо кріп. Знімаємо з плити і даємо настоятись.Звичайно,зелень можна різну,ми ще одну частину щавлю замінювали частиною шпинату-сподобалось.а от з кропивою-фе!
    Моркву не додаємо.
    Насипаєте в тарілки і зверху же ложку сметани...ням:)
    На 5-ти літрову каструлю борщу у нас іде два пучки щавлю(великих)

9. Summer

Summer Well-Known Member

сметана збита з цукром + яйце+ 2 ст л муки :)

10. poetka

Тарт з шиночкою,базиліком,цибулею і сиром...на сніданок,смакота.:)

• Подобається Подобається x 16
  11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я варю бажано на телячому реберці, щоб хоч одненьке та було - дає смак. Можна і більше якщо сім'я бажає. В бульйон обов'язково кладу трохи цибулі (найчастіше ті шматочки "неліквід" які незручно кришити), корінь петрушки чи селери, перчинку.
    Потім готовий бульйон з реберцем/реберцями проціджую, дрібнесенько покришений корінь петрушки+трошки моркви - молодої бажано+цибулька+картопля, трошки меленого перцю, сіль, духмяна перчинка. Нічого не засмажую - бульйон дає той самий смак, а "шкідливості" менше.
    Варю рівно 20хв. (дуже важливо щоб не кипіло бурно, а лише "побулькувало"), додаю накраяний тонко квасець - чим більше тим краще і дрібно покришену петрушку або кріп - що є. Довго щавель варити не можна, максимум 5хв. - втратить консистенцію.
    Варені яцйя кришу кубиками окремо і кладу в тарілку перед подачею. Заправляється сметаною теж по смаку вже в тарілці - хто скільки любить.

• Подобається Подобається x 17
  12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А мне нравится, когда в зеленый борщ добавляют помидоры или томатную пасту, кушать с молодым чесноком

• Подобається Подобається x 6
  13. Summer

Summer Well-Known Member

гарно дуже і смачнооооо, рецептик в студію буде ? :)

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я погоджуюсь, бо чим більше кваску тим краще.

Я вчора також обдерла свій кущик кваску і зварила щавлеву зупку але на ковбасі. Бо ніякого іншого мяса в хаті не було, а ось ковбаси (доброї такої, правдиво-домашньої) завалісь. :)))

Зупка вийшла СУПЕР!

Або іншими словами - кіш ;)

---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:32 ----------

Я також тримаюсь осторонь всяких засмажок.

• Подобається Подобається x 8
  15. poetka

http://forum.say7.info/topic18114.html
    Начинка може бути люба і різна,я в морозилку і в холодильник не ставлю,одразу печу,бо після холодильника тісто важко викласти в форму....

• Подобається Подобається x 3
  16. Honda

Honda Well-Known Member

Моркву корисно засмажити, бо провітамін А, який в ній міститься краще засвоюється з жирами. А якшо їсти сиру, то добре з олійкою або сметаною.

• Подобається Подобається x 9
  17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ви не сплутуйте термо-обробку з засмажуванням. Морква краща коли вона піддана термо-обробці, але варена не гірша смаженої, а зроблена на парі то взагалі ляпота.
    Ми дуже любимо салатки саме з такої морквочки - відвареної на парі, так щоб була мягка але не розлазилась а тоді заправити різними заправками. Мням!

А те що вона краще засвоюється організмом з жирами, то це правда. Мій знайомий пив склянку свіжого морковного соку кожного ранку з’ївши перед тим ложку масла, або з додаванням вершків до того соку. Я правда не уявляю як воно то йому йшло, але пив!

• Подобається Подобається x 3
  18. і в салаті з яблуком і медом :nyam2:
    а це "на вкус і цвєт" :) терпіти не можу вареної моркви. а ось стушкована з цибулею - мій улюблений гарнір до смаженого хеку :drinks:

---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ----------

мабуть зір у нього - орлиний :)

• Подобається Подобається x 6
  19. Alias

Я теж не люблю варену моркву...я її взагалі не дуже люблю

• Подобається Подобається x 1
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я раніше теж не любила, із супів постійно витягувала. Якось спробувала моркву-міні приготовлену на парі з іншими овочами (з таких готових пакетів заморожених овочів - брокули, шпарагівка, горошок тощо). То дуже сподобалось! Почала звичайну моркву просто варити і терти. Навіть нічим не приправляю - їм теплою. До картопельки з котлетами чи відбивними - дуже смачно! :good:

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)