НОВОСТИ.

Discussion in 'Міжнародна політика' started by Stix, Jun 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Приезд Путина в Абхазии отметили взрывом, есть жертвы
    12.08.2009 19:50

Сегодня в г.Гагра (Абхазия, Грузия) произошел взрыв, в результате которого один человек погиб, трое ранены. Об этом сообщает РБК сообщил со ссылкой на правоохранительные органы марионеточного режима Абхазии.

Взрывное устройство было заложено в мусорном баке между жилыми домами.

Подробности инцидента выясняются.

Несколько дней назад, 9 августа, в столице Абхазии Сухуме была взорвана железная дорога. Взрыв произошел около трех часов ночи в районе городской поликлиники. В результате взрыва никто не пострадал, поскольку на этом участке железная дорога бездействует.

Напомним, что сегодня в Абхазии находился с "визитом" премьер-министр России Путин. МИД Грузии уже опротестовал нарушение грузино-российской границы российским премьером. http://www.apsny.ge

2. дикий кот

дикий кот Well-Known Member

Их берут не на таких унизительных условиях как берет Украина.
    400 миллиардов долга при 500 миллиардах резервов в России это сравнимо а вот долги Украины 100 миллиардов при 25 миллиардах запасов это ни в какие ворота нелезет.
    Если весь мир знает о просьбах Украины то о России было бы известно тем более.
    Чья? Ваша?

3. Forpost

Forpost Стоїк

нє він їх хоче залучити до примусової безоплатної праці будувати світле ленінське (упс Путінське)майбутнє

4. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

А вот и реакция мировой державы:

5. дикий кот

Спасибо что напомнили. Забыли приписать с дружественным.
    Думали что Путин приехал по бачкам порыться. Место же выбрали прости господи, либо дальше мусорки охрана не пустила.
    МИД Грузии заложил, более некому.

6. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Шутите?
    - 500 млрд резерва? Это с какого бодуна эта цифра?
    - Ну, после этой статьи и вам стало известно...;)
    - Нет, не моя... но и не Московская....

7. дикий кот

Это вы им с президентом скажите на выборах. Помнится кому то в 2004 Ющенко обещал 5 миллионов рабочих мест.

8. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Хай хоче! Хотіти не заборонено!

9. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Ну да! И еще грузины пьют ведрами кровь у христианских младенцев...:rolleyes:

10. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Кому обещал, пусть тот и спрашивает... мне не обещал! Я и сам могу создавать рабочие места...и без Ющенко... Мне, как-то без надобности ;)
    - а вот, бандитам тюрьмы! Это я помню хорошо! Жаль, что бандиты всё еще разгуливают по моей Стране...

11. дикий кот

Хорошо пусть будет сибирская.
    Раз не ваша то и не облизуйтесь.
    Что Украина в первых рядах заёмщиков мне и так было известно.
    Что голова закружилась от такой суммы. Понимаю цифра не для делового человека.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Международные_резервы

серьёзно

12. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Лукашенко: за що мають гинути наші хлопці?
    12.08.2009 18:32

Білорусь підпише угоду про створення Колективних сил оперативного реагування (КСОР) Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) лише на вигідних умовах.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави Білоруської держави, про це Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО заявив журналістам під час робочої поїздки по Мінській області.

О.ЛУКАШЕНКО повідомив, що під час неформальної зустрічі глав держав - членів ОДКБ 31 липня в Киргизії «були спроби порушити питання», чи підпише Білорусь документ зі створення КСОР.

«Я сказав: відповідь пряма - це моє питання, і я вирішу, коли і що підписувати. Чи прийме Білорусь головування в ОДКБ? І це рішення буде за мною», - сказав він.

Президент Білорусі наголосив, що його відмова від участі в московському самміті ОДКБ 14 червня зовсім не означає, що білоруська сторона проти інтеграційних процесів, у тому числі і у військово-політичній сфері.

«Але я ставлю питання: скажіть, що я маю захищати у вас, за що мають гинути наші хлопці, якщо раптом?.. За що? За те, що нас до Росії на ринки не пускають? За те, що ми не можемо одержати енергоресурси з Казахстану, Таджикистану, Росії, за те, що нам загинають скажені ціни? Мертва тиша у відповідь...», - сказав О.ЛУКАШЕНКО.

«Питання були, це природно. Проте був і мій жорсткий виступ з приводу того, що якщо ми збираємося гинути один за одного, то давайте не накатувати один на одного, давайте не «наїжджатимемо», давайте житимемо, як в одній державі, як це в Євросоюзі. І зрозуміла тоді сама структура НАТО, що вони воюють один за одне. Там же немає ані бар`єрів, ані кордонів. Це виключено. Там сильні допомагають слабким. А у нас все навпаки в даній ситуації», - вважає білоруський лідер.

О.ЛУКАШЕНКО підкреслив, що все, що стосується білоруського головування в ОДКБ або підписання документів, - це право Білорусі, і «ми обов`язково їх підпишемо, якщо вони нам вигідні».

Президент Білорусі спростував повідомлення російських ЗМІ про тиск на Білорусь з питання підписання угоди про створення Колективних сил оперативного реагування. «На мене абсолютно ніхто не намагався тиснути, тому що знають, чим це закінчиться. Якщо на мене тиснути, вийде зворотний ефект. Ані шантажу, ані тиску не було. Не вірте тому, що в Росії написали. Вони більше провокують: ось ми, мовляв, вкинемо в засоби масової інформації і подивимося, як вони відреагують на це. Звичайні провокатори. І я теж про це говорив в своєму виступі на самміті ОДКБ», - повідомив О.ЛУКАШЕНКО.

На його думку, угода про створення КСОР є рамковою. «Будуть у нас частини, які ми за спільним рішенням коли-небудь можемо направити в ту або іншу точку. Але якщо я буду проти, ніхто їх не направить. Якщо Росія буде проти, її війська ніхто нікуди не направить», - пояснив він. Водночас О.ЛУКАШЕНКО додав, що цей документ «абсолютно не шкодить Білоруській державі».

Як повідомляв УНІАН, 14 червня лідери п`яти країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) - Росії, Вірменії, Киргизії, Казахстану і Таджикистану підписали угоду про створення КСОР. Під документом немає підписів Білорусі та Узбекистану.
    http://www.unian.net/ukr/news/news-330806.html

13. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Електронна сокира Медведєва
    Матвій Ганапольський
    12.08.2009

Президент Росії Дмитро Медведєв, юрист та ліберал, демонструє нові технології у політиці – його «лист ненависті», як уже дотепно прозвали відеозвернення російського президента до українського, викладений у його блозі в інтернеті.
    Це щось новеньке за формою, але класичне за змістом – пан Медведєв перераховує «гріхи» Віктора Ющенка від бажання вступу до НАТО аж до допомоги зброєю ненависній Грузії і звинувачує саме українського президента в остаточному погіршенні стосунків. І за його усі гріхи забороняє їхати до Києва новому російському послу Михайлу Зурабову

Річниця російсько-грузинської війни і пропагандистська хвиля у російських ЗМІ бере своє – хто під руку підвернеться, той і битий. Однак особа Віктора Ющенка важить для Росії, як бачимо, не менше, аніж особа Міхеїла Саакашвілі, і чому – зрозуміло: Москва не зможе пережити, якщо на наступних президентських виборах в Україні оберуть «не ту персону».

Старі помилки повторюються

Уроки минулого не враховують: навіть найближчі ідеологи Кремля, як наприклад політолог Гліб Павловський, давно визнали, що російська компанія «проштовхування» Віктора Януковича на минулих виборах була катастрофічною помилкою. І не тільки помилкою тактичною – реакція Заходу, але й стратегічною – стало зрозуміло, що для Росії прийнятна політика афганського типу – вважати, що мирно або за допомогою армії можеш схиляти сусідню країну до становища «своєї маріонетки». Те, що афганська компанія закінчилась катастрофою, вже забулося.

Здавалося б, свіжими у пам’яті мають бути історії сучасні: пани Кокойти та Багапш, лідери Південної Осетії та Абхазії – типові маріонетки Москви, що не мають іншої справи, як тягнути гроші з російського бюджету. Але й це у річницю грузинської авантюри повністю вистрибує з голови російських кремлівців.

Важко сказати, як можна у 21 столітті писати такий принизливий лист, де ти фактично звертаєшся до сусіднього народу через голови його президента та парламенту, неприкрито натякуєш, що у разі неслухняності будуть санкції. Де наказуєш, щоб обрали вигідного саме тобі. Важко сказати, як у 21 столітті можна забути просту істину: у сучасному світі «поставити на царювання» неможливо. Народ обирає того, хто найбільше підходить для нього, навіть, якщо той не ангел.

Старі позиції, нова методологія

Видається, що Медведєв забув ще один урок: тиск на сусіда призводить до зворотного результату. Ще не забулась анекдотична історія, як у Москві стояли гасла: «Голосуй за Януковича!» Але, мабуть, забулось, до чого це призвело. Так і тут: треба прослідкувати, як зросте рейтинг пана Ющенка найближчими тижнями.

Звичайно, щоб вимкнути оті гальма здорового глузду, які завжди існують у політиці між сусідами, має бути щось, що дає можливість той глузд втратити. Для Росії це, звичайно, газ і самовпевнення, що кожної миті ти можеш цей кран закрити. Але, знов-таки, історія газових стосунків між Україною та Росією демонструє факт, що так чи інакше, але Україна без газу не залишалась.

Можна ще довго гадати, чому Дмитро Медведєв написав своє відеозвернення, підсиливши холодну війну з сусідом, що і так триває вже не один рік. Але чи варто гадати. Важливо інше: для президента-юриста, людини освіченої, прибічника права, для любителя рок-музики та інтернету такий «лист ненависті» до сусіда є можливим.

Новий сучасний російський президент тримає в руці усім знайому стару сокиру. Тільки, відповідно до нинішньої епохи, вона електронна.

14. olegp

olegp миється в бані

понятно, но нелогично
    а в реале- смотря где в России- не в южной, и ростовчанина хохлом назовут, если он фрикативное г говорит:))

Сколько ни повторяй глупость, она таковой и останется:))

о, пардон, я то я с Вами так запосто:))

та то, что Вы сказали- понятно, но это не есть истина
    мой прадед не был для россиян хохлом, ибо жил в преимущественно великорусском городе Харьковъ
    потом коммунисты сделали свое грязное дело, и теперь, согласен, российские люмпены и необразованные люди могут назвать харьковчанина хохлом
    но меня не называют в
    России, за искл одного случая, описанного ниже
    нет
    средняя Волга- от тут в точку-у меня был такой случай в Саратове,обозвали хохлом, но надо культурно объяснять историю
    когда я это оппоненту объяснил, ток он извинялся, пивка проставил и в конце сказал- оказывается, сам хохол(его фамилия на -о оказалась, в отличие, слава богу, от моей)

ну это понятно, были б футбольный фанат, или просто в теме, то знали бы, шо в футболе для россиян хохлы- это именно Динамо К, и не Днепр, и не Металл:)):))

15. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Спасибо за одолжение...:)
    - Ненавижу нефтепродукты, как топливо...приверженец электричества!
    - Кто сказал?:rolleyes:
    - А от чего тут кружиться? Мелочи....Вы бюджет США посмотрите...;)
    - Нет у РФ 500 млрд резерва! Ну, нет и все тут!:pardon:
    - Нет, все-таки шутите...:))

16. дикий кот

кто поверил тот пусть и спрашивает. Я ему и тогда не верил.
    Предвыборная агитация. Лапша на уши.
    С такой властью еще долго будут гулять.

17. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Московия и логика - понятия несовместимые, сожалею...
    - Есть другая пословица:
    - Самое дурное дело - это объяснять глупцу истину...;)
    - Извинения принимаются!:)
    - Ну, если понятно, то и Слава Богу!
    - А это из какой оперы? Опять про "великоросский" Харьков? Великоросы жили, исключительно, на территории нынешних Киевской, Черниговской и Черкасской областях! Так что, не летает ваша фишка...;)
    - А Вы в теме? :)):)):))
    - Выражаю свои соболезнования...

- Но, повторяю еще раз: Я НЕ футбольный фанат!!!

18. дикий кот

Глава МВФ.
    МВФ намерен привлечь около $250 млрд для помощи странам, пострадавшим от экономического кризиса. Самым крупным получателем помощи от МВФ является Украина- в ноябре Фонд решил выделить стране $16,5 млрд. и это не предел.
    http://kontrakty.ua/content/view/8318/39/

Какие тут шуточки. Сотрудничество с МВФ закончилось трагедией для десятков стран. И это отнюдь не случайность, скорее наоборот — закономерность. Либерализация экономики, к которой ведет четкое выполнение требований Международного фонда, неизбежно оборачивается крахом реальной экономики, а следовательно — дефолтом государства.

19. olegp

olegp миється в бані

та Вы в принципе не объясняете свою позицию
    тока - понятно?, я сказал и подобное
    прапорщик бывший, не?:))

там жили малоросы

да
    та можете и не повторять
    просто принять к сведению:))

20. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- И отчего не верили? Человек говорит, чего не поверить?
    - Ну, не знаю... Може для вас и лапша, а для людей труда пока никакого вреда не наблюдается! Уж, получше, чем при Янеке и Хазарове, несмотря на кризис!
    - А с какой недолго? С бандитской, как в Москве?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)