НОВОСТИ.

Discussion in 'Міжнародна політика' started by Stix, Jun 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Оно ж не через Сибирь идёт, так шо не заморачивайтесь.;)

2. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Россия не выполнила условия соглашения, подписанного Д.Медведевым и Н.Саркози, - МИД Швеции.
    РБК-Украина, 21.11.2009, Киев, 18:28

Россия не выполнила условия соглашения, подписанного Президентами России и Франции Дмитрием Медведевым и Николя Саркози. На такой точке зрения настаивает руководство ЕС, заявил в интервью радиостанции "Эхо Москвы" министр иностранных дел председательствующей в ЕС Швеции Карл Бильдт. Он напомнил, что соглашение предполагает полный вывод войск к тем линиям, которые существовали до конфликта. Министр также отметил, что сложно рассматривать власти Южной Осетии как действительно независимые. "Это очевидно. Они постоянно ездят в Москву, во Владикавказ, они получают из России деньги, поэтому это не независимые власти в серьезном смысле слова", - заключил он. http://www.rbc.ua

3. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Большинство слушателей "Эхо Москвы" желали бы иметь такого президента как Саакашвили
    21.11.2009 23:26

В России желали бы иметь такого президента, как Михаил Саакашвили. Такие результаты показал сегодняшний опрос радио «Эхо Москвы». В ходе опроса был задан вопрос «Хотели бы вы в России такого президента, как Михаил Саакашвили?» Опрос «Эхо Москвы» проводился по телефону и с помощью Интернета.

На заданный по Интернету вопрос 1276 человек дали положительный ответ /60%/, не хотели бы иметь такого президента, как Саакашвили 750 человек /35.7%/, 75 человек /3.6%/ - затрудняются дать ответ.

Согласно телефонному опросу, иметь такого президента, как Саакашвили хотели бы 926 человек /78.9%/, против высказалось 248 человек /21.1%/.
    http://www.apsny.ge
    :good:

4. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Франция требует незамедлительного освобождения задержанных грузинских подростков
    21.11.2009 14:38

Франция требует незамедлительного освобождения задержанных грузинских подростков. Об этом говорится в специальном заявлении министерства иностранных дел Франции.
    Франция призывает все стороны, особенно Россию, использовать существующие у нее механизмы влияния для освобождения подростков.

Внешнеполитическое ведомство Франции считает, что необходимо считаться с защитой прав несовершеннолетних в соответствии с международными нормами, и призывает стороны урегулировать похожего типа инциденты в рамках механизмов, полученных в ходе международных переговоров в Женеве.

В заявлении внешнеполитическое ведомство Франции еще раз выражает поддержку независимости, территориальной целостности и суверенитету Грузии в рамках международно признанных границ.http://www.apsny.ge

5. wolfgang

wolfgang Well-Known Member

Грузия - "идут в баню", Франция - "ведут детей в баню"?

6. РАДИОТОЧКА

РАДИОТОЧКА Well-Known Member

а Західній Україні ейфорія 2004 року змінилася відчаєм

Еллен Баррі, The New York Times (США) // 23:32 19-11-2009

Не «Противсіх», а «Протиросії» чи «Протипутіна»? На Західній Україні виборці розчаровані в лідерах, яких вони привели до влади п‘ять років тому. Однак коли в другому турі постане вибір між проросійським Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко, переважна більшість беззаперечно підтримає чинного прем’єр-міністра – пише Еллен Баррі в американській The New York Times.

Одразу й не зрозумієш, чому Василь Гуменюк повинен бути кандидатом у президенти України. Колишній митник із західноукраїнського міста Івано-Франківськ не має якоїсь визначеної ідеології, а його політична платформа – одна з найменш переконливих. Він також не планує організовувати передвиборчий тур країною, адже «такі поїздки дуже дорого коштують, а люди від них втомилися».

Він й насправді загубився би в цій перенасиченій кандидатами президентській гонці, якби 2 жовтня офіційно не змінив своє прізвище на «Противсіх».

Хоча мало хто вважає пана Противсіх серйозним кандидатом, він відображає поширені серед електорату похмурі настрої – і може змінити перебіг важливих президентських виборів, призначених на січень.

Протягом багатьох років голоси в Україні майже порівну розділялися між промисловим російськомовним сходом країни, де виборці здебільшого віддають перевагу тіснішим зв’язкам із Москвою, та заходом, де виступають за європейський шлях розвитку України. Нинішній набір із 18 кандидатів до другого туру звузиться і майже напевно напружена боротьба в ньому вестиметься між цими двома групами виборців, одну з яких – зі сходу – представлятиме колишній прем’єр-міністр Віктор Янукович, а другу – чинний прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Але тоді як виборці пана Януковича мають стимул, бо прагнуть повернути собі владу в Києві, захід – колиску Помаранчевої революції – охопило глибоке розчарування. Поки що неясно, чи ці почуття настільки глибокі, щоб виборці проігнорували голосування, чи – як, очевидно, сподівається пан Противсіх – все-таки підуть на дільниці, щоб не підтримати жодного кандидата.

«Усі розчарувалися в політиках, – каже 44-річний охоронець Володимир Зуєнко. За його словами, він уже 3 місяці не отримує зарплати. – Вони зробили цю революцію, але нічого не вирішили. Ми тоді були бідні і тепер теж бідні. Причина йти голосувати одна: якщо ми цього не зробимо, хтось проголосує за нас».

П’ять років тому це місто охопила ейфорія. Напередодні Помаранчевої революції воно першим в Україні проголосило Віктора Ющенка президентом. Автобусами в напрямку Києва на підтримку прозахідної коаліції рушило стільки людей, що вулиці стали напівпорожніми. А ті, хто залишився, носили помаранчеві стрічки на знак солідарності. Як розповідає 35-річна Вікторія Гніп, вона була в такому захваті, що дала собі тоді слово назвати майбутню дитину Юлією або Віктором, на честь двох героїв того періоду.

Нині у Львові навіть спогади про те щастя, здається, причиняють біль. Виборці скаржаться на гострий відкритий конфлікт між паном Ющенком і пані Тимошенко, на цинізм, з яким на місцевому рівні призначаються на посади чиновники, на погане фінансування системи охорони здоров’я і на стан економіки – настільки жалюгідний, що лікарі та вчителі їдуть у Західну Європу й виконують там чорну роботу.

«Тоді люди мали надію, – каже 63-річна Дарія Лобачевська. – Це тривало рік, може два. Але потім ця надія зникла, мов і не було».

Із поглибленням цих настроїв відсоток українців, які відповідають в опитуваннях, що збираються поставити галочку в графі бюлетеня «не підтримую жодного кандидата», зростає. За словами Олексія Антиповича із соціологічної групи «Рейтинг», яка працює в Києві та Львові, кількість таких людей, порівняно з 2004 роком, збільшилася з 4% до близько 8%. Він каже, що до самого голосування їх стане вдвічі менше, і таким чином ця графа ніколи не відігравала вирішальної ролі на виборах.

Але кількість тих, хто «не підтримує жодного кандидата», набагато більша, коли запитують про другий тур цих виборів: 18% респондентів кажуть, що не голосуватимуть ані за пана Януковича, ані за пані Тимошенко. Як каже пан Антипович, навіть якщо половина цих людей врешті проігнорує вибори або зробить вибір між двома кандидатами, близько 10% українців усе одно можуть поставити галочку навпроти «не підтримую жодного кандидата».

«Це створить прецедент», – додає він.

У такому разі протестне голосування може виявитися вирішальним. Пан Антипович каже, що за останніми даними в другому турі 40% виборців проголосують за пана Януковича і 30% – за пані Тимошенко. Хоча, ймовірно, до пані Тимошенко перейдуть багато голосів «помаранчевих» виборців, які в першому турі проголосують за чотирьох кандидатів зі схожими політичними платформами – серед них і за пана Ющенка, – однак наразі незрозуміло, чи згуртується навколо неї стара коаліція, коли вона потребуватиме цього найбільше. Чи що буде, коли результати почнуть оскаржувати.

«Одне я можу сказати напевно: повтору революції не буде, – каже пан Антипович. – Люди більше не виходитимуть на вулиці за політика. Вони просто не вийдуть. Згідно з нашими опитуваннями, більшість виборців очікують масових фальсифікацій. Вони вже звикли до цієї думки».

Саме на цьому тлі 63-річний пан Противсіх і розпочав донкіхотську виборчу кампанію.

У своїх нечисленних публічних виступах він твердо дотримується свого простого гасла, пояснюючи, що не сповідує жодної конкретної ідеології. («Виберіть мене, і тоді я вам усе поясню», – переконливо додає він.) У відповідь на закиди, ніби він бере участь у перегонах, аби нашкодити іншому кандидату, він сказав, що фінансування він отримав від «багатих друзів, розкиданих по всьому світу, від родичів, від односельців».

На запитання про своє прізвище він здебільшого відповідає наступне: «Я прийняв це рішення півроку тому, бо мені увірвався терпець, – сказав він у телефонному інтерв’ю. – Я прийму на себе головний удар. Я сміливий, я незалежний. Прізвище я змінив, щоб висловити волю всього народу – багатьох, багатьох людей в Україні, які проти всіх».

Андрій Микитин, журналіст із рідного міста пана Противсіх Івано-Франківська, каже, що кампанія під гаслом «проти всіх» викликала в місті переважно посмішки. Але у випадку необхідності, сказав він, жителів Західної України, хоч як вони розчаровані у «помаранчевих» лідерах, до голосування проти пана Януковича підштовхне хоча б той факт, що його підтримує Москва.

«Потрібно розуміти тутешніх людей, – каже пан Микитин. – Людям не потрібен “Противсіх”. Їм потрібний “Протиросії” чи “Протипутіна”. Ось, що б я йому порадив, якби він до мене звернувся».

7. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Oстанки жертв Голодомору та репресій 1946-1947 років.

28 листопада в межах заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів на Личаківському кладовищі у Львові заплановано перепоховати останки тіл жертв Голодомору та репресій 1946-1947 років. Загалом у ямі розміром 5 на 7 м знайдено останки 602 людей, зокрема 114 – дітей та підлітків. Серед них є й ті, хто отримав фізичні травми, зокрема їхні черепи прострілені. Судово-медична експертиза встановила, що їх розстріляли в лежачому положенні. За словами місцевих мешканців, цих людей звозили на фірах і скидали у спеціально заготовлені ями. Тих, хто ще був живий, розстрілювали.
    http://www.zaxid.net/article/53226/

8. francisko

francisko Well-Known Member

Тягнибок хочет сидя в президентском кресле сказать Медведеву: "превед, Медвед"
    Лидер ВО «Свобода» Олег Тягнибок рассказал, что в российском обществе он воспринимается как националист со «шмайссером» и в фашистской каске, потому что в России выгодно формировать образ врага, ведь на этом базируется весь путинский режим.
    Надо быть идиотом, чтобы такое сказать!

9. Юрко НОТОЦО

Цю дiру в головi,то хто зробив, "брат",чu ворог,що для Тягнибока i Людей Галичини Одне i Те ж?!

10. Юрко НОТОЦО

Тягнибок сегодня заявил, что готов вернуть Украине ядерный статус и смертную казнь...

В интервью Тягнибок отметил, что когда ВО Свобода заговорило об УПА, "нам сказали, что мы занимаемся глупостями, что это никому не нужно. А сейчас даже наши политические оппоненты заявляют: Хорошо, Бандера ваш герой, но только не навязывайте его нам"...
    http://korrespondent.net/ukraine/politics/1020278

11. wolfgang

Если бы это помогло... стоило бы голосовать за него.

12. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

А как вернуть ядерный статус ? Подпольно что ли бомбу начать изготавливать.

13. wolfgang

У ирана закупать:))...

14. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Так то воно зрозуміло... То є так! але... Що скзано? Що росії такі, як Тягнибок дуже вигидні. То я і думаю собі, що Тарас Бульба(Боровець), теж був вигідний і я цілком впевнений, що він був замаскованим москалем і пан Бандера в цьому не помилявся. Я не хочу когось підозрювати, але поки не буде люстрації, я ні кому не довіряю!!! Нікому! І Тягнибоку! Чому кажуть, що Тимошенко, Литвін... агенти, а Тягнибок, ні? Хто мені може доказати, що цей гарний хлопець не провокатор? Вірити треба тільки Богу, а людям треба довіряти, та іхні дії перевіряти... чи не так? А пан Тягнибок про люстрацію, як я знаю, нічого не обіцяв... і не робив! Та ніхто з них на цю тему нічого не робив...

15. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Вот в этом и вся Ваша сущность...
    - А я - НЕТ!

16. Юрко НОТОЦО

НІ!
    Доказувати Ніхто Не Буде!
    Вірити треба Богу,Совісті і Своєму СУМЛІННЮ.
    Галичани люди традиційно Релігійні і з Сумлінням!
    Тягнибок не виключення.
    А час покаже!
    Про Галичан говорили,що Оні Бандьоровци!
    То Так і Є!
    Послухайте,що зараз говорять про Свободу,Тягнибока...то також ТАК і Є!

17. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Почему подпольно? Очень даже легально! Вы помните на каких условиях Украина отказалась от ядерного статуса? Не помните? Напомним!

Договорами от 1991 и 1994 года Украина лишалась ядерного оружия в обмен на нерушимость границ с гарантией таковых РФ,США,ЕС.Ядерные бомбы передавались из Винницы и Обуз-Лесьны в Россию именно в таком разрезе.О Севастополе речь точно не шла и РФ признала украинские границы и делимитировала их на 1.01.91.Если бы Ельцин не согласился и начал делать территориальные предьявы,был бы югославский вариант,а на тот момент(1991) ядерное оружие было не только у Киева,но и у Минска,который, как я понимаю,Москва тоже хочет засоюзить с собственностью РБ.Со средствами доставки.Сейчас РФ делает территориальные предъявы БЕЗЪЯДЕРНОЙ Украине, опираясь на право силы и РВСН.Но подумали ли Лужков,Путин,Медведев,"русские патриоты" о том,что гарантами неприкосновенности украинских границ являются,кроме РФ(которая хозяин своему слову:может дать и взять назад), США и ЕС,то есть,практически,НАТО?Украина может обратиться к ним за подтверждением данных в 1994 году гарантий и мне странно,что МИД Украины этого еще не сделал.Готова ли воевать РФ с Украиной,НАТО и США?И что будет с РФ в случае неизбежного поражения?
    - Но если о поводе для возобновления ядерного статуса, то он уже есть! РФ нарушила свои гарантии и анексировала часть территории Украины! И не важно сколько - хоть метр, но у нас появилось такое право после насыпки Тузловской косы! А секретно или открыто... Тем сюрпризнее будет для "гарантов"....

18. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Так вони теж саме кажуть про всіх... Дивитися на те, що кажуть? о_О
    - А дивитися, що людина ходить до церкви?... Не той час, вибачайте! Штирлиць також ходив до абверу і гестапо...;)
    - Але я не кажу, що він чи не він... Мені требі люстрації! Все! Та вільного доступу до "секретных" архивів. Якщо я не знайду там "пана" "Боровця", і інших підозрюваних(а зараз такий статус мають всі, що не є нормально), то тоді можна видихнути і знати кого вибираєш і навіщо...(щоб не було простріляних голів во віки вічні!)

19. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Ирана? Иран мелко плавает, по сравнению с нами... Мы и сами с усами...!!!

20. wolfgang

Глубокомысленно, однако!:))

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)