Відповідь: Не будь байдужим!!! я не хочу ображати російську мову. вона, безперечно, є великою (люблю Достоєвського, Булгакова, поезію Асадова, прозу Пушкіна, Цвєтаєву), хоча для мене величнішої та гарнішої за українську не існує і не може існувати.але якщо це транслітерація така у пана Педро?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я вперше чую, що пишучи слова одної мови буквами іншої - це щось карикатурне. Якщо я допустив помилку - я буду вдячний за зауваження. Ну не можу я писати китайську - китайськими ієрогліфами, чи арабські слова арабськими буквами. І пишучи ці вирази українськими літерами я не виражаюсь карикатурно. То чому ж пишучи російські слова українським літерами - це так образливо?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Повернемося до другого класу загальноосвiтньої школи: па праісхаждєнію - по праісхождєнію язік - язик пєрвім - пєрвим гасударствєним - государствєнним Порахуємо - скiльки помилок? Що буде за таке у щоденнику? Незадовiльно! P.S. Я думаю, что не понимающие хорошо украинский язык на этом форуме общаться не смогут. Поэтому - транслитерация - не нужна.Тем более - такая.
Відповідь: Не будь байдужим!!! ТАК-ТАК! А потім терпець урвався, плюнули, скинули "овечу шкуру", і "випадково" трапився Голодомор. Додано через 4 хвилини На мою думку, помилок - багато менше. Ну пише, "як чує"... Будете "стрілятися"? :cowboy: - На здоров'я, але за межами Салуну.
Відповідь: Не будь байдужим!!! По примеру кадета Биглера напишу заглавие будущей книги: "Безграмотность - как путь достижения единства с народом."
Відповідь: Не будь байдужим!!! І виходив вже російськомовний фахівец, якщо спромігся закінчити вуз, і і так ВСЯ культурна еліта в УСІХ республіках! - Невже не можете зробити висновок з власних слів самі? Додано через 3 хвилини Тому що в очах їхних це є приниженням! Додано через 6 хвилин Російською російськими літерами: по происхождению. Додано через 13 хвилин Були, разом зі Стусом. Дійсно змінилася: дратуючих слів без діла забагато, і не запроваджують до копален і т.ін.
Відповідь: Не будь байдужим!!! І Ви особисто, Читателю, саме за це вдячні товаріщу... товаріщу... Кому ?
Відповідь: Не будь байдужим!!! В тому і річ, що люди якраз не все життя розмовляли російською, вони зросли поза містом, рідною їм була українська, а от коли приїхали в місто то виявили що їхня мова "марсіанська", що це все несмак і дєрєвєнщіна. Вгадайте хто найголосніше кричав про те? Правильно! Колишні "щирі" українці. І хоч це власний вибір кожного, все таки дуже показовим є вплив середовища. Ще раз повторюю - російська мова не утискалася і зараз нема ніякої дискримінації. Відбувається природний процес усвідомлення нацією свого коріння та державності. От наприклад питання про дублювання фільмів, воно є більш політичним, бо це є питанням престижу держави. Ви відвідали в Росії хоч один сеанс українською? А українців в Росії дуже немало. Проте це також стратегічне питання - зараз підростає нове покоління українців, вони ходили в український дитячий садок, вони вчитимуться в українській школі. Навіть російськомовні батьки купують їм книжки двома мовами, щоб потім полегшити їм навчання. Вони знатимуть обидві мови досконало. І скажіть мені будь ласка чи їм буде незрозуміле кіно українською? Я вільно володію обома мовами. Дивно чути від росіян що наша мова їм чужа і незрозуміла, це ж найближча мова в світі.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Вы правы - не стоит спешить... Выделил - но не исправил "А" на "О"... А что до упомянутого Вами Василя Стуса - надесь Вы не забыли, что кроме того, что он был великим поэтом - он был правозащитником, членом координационного совета Украинской Хельсинской группы. А правозащитники - я надеюсь - Вы помните - всегда ставили права человека выше прав государства.... Будь такие люди как Василь Стус или Вячеслав Черновол при власти - мне бы не пришлось доказывать право на существование русского языка в Украине.... Я бы согласился с Вами, если бы в приказном порядке не закрывали русские школы. Если бы не издавали постановы, запрещающие трансляцию по частным кабельным сетям рускоязчных и англоязчных телеканалов - требуя их украинского дубляжа.... "кровавая путинщина" в россии не препятсвует трансляции по кабельным сетям украинских каналов (мой друг - в Нижневартовске - смотрит Интер+. М1, 1+1 int....) Мы, как я вижу - решили переплюнуть путина....В добрый час... Но мне иногда хочеться посмотреть CNN - чтобы увидеть мир без искажений "честных" нвостей....
Відповідь: Не будь байдужим!!! А слабО сателітку приляпати ? І японські канали зможете дивитися. ТЕПЕР це не забороняють, як колись.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Трудно, бо із Захаровим - добре знайомий, але його "прокатали". А Карпачова до Ваших регіонів ближче...
Відповідь: Не будь байдужим!!! я не буду вас переубеждать - в конце советского союза недоступность спутникового вещания связана не с запретами - а с невозможностью купить спутниковую аппаратуру - и кстати - запрете ее приобретения советскими организациями (КОКОМ - помните )...Мой хороший знакомый из Запорожья добыл инваровые диоды - для головки - и сам собрал дома спутниковй комплект....Что до нынешнего состояния - есть у меня тарелка...Но вот телевизор на кухне...Я по утрам смотрю новости...Да и вообще - свобода информации....У нас как - нью-йорк таймс будет только на украинском языке? Или - запрет на ввоз? Что за дурня?Я понимаю кинотеатр - хотя - я думаю Вы согласитесь - должны быть хоть несколько кинозалов, где те же фильмы будут идти с русским дубляжем. Но дубляж телеканалов - просто бред. Должен быть выбор. Иначе - это диктатура. Можно - и НУЖНО - создать финансовые привелегии для национального продукта. Можно и НУЖНО снижать налоги для украиноязычного кино и книго-журнало-газето-издания - чтобы противостоять иностранной экспансии. Но законодательно ЗАПРЕЩАТЬ - это, друзья мои - БОЛЬШЕВИЗМ.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ич,як вас притиснуло... А,коли українців нищили лише за те,що вони усвідомлювали,що вони УКРАЇНЦІ,то все було в порядку?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Дальневосточник, спитайте OldMan'a, ЩО могло за собою потягти користування сателітним комплектом у 80-х. А Вам не огидно слухати у більшості громадських місць російську маргінальну попсу (Стрелки-Белки...) ? Утиски ? Чий портрет на Вашому аватарі ? А для когось (і мене в тому числі) ВІН був символом відстоювання своїх прав слухати ЙОГО музику, а не совок тих часів. Російськомовний, до речі.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Половина, если не больше российской как вы называете "маргинальной попсы" с Украины. А кто еще не там, то туда хочет, там денег больше им платят. А иногда заезжают на Украину оттуда и стригут тоже. На "Русском радио" и не только вовсю песни на украинском языке звучат.
Відповідь: Не будь байдужим!!! якщо поїхав до москви на "пмж", це вже не українець, це вже ліміта, за кілька років -- к’рєнной м’сквіч....