Відповідь: Не будь байдужим!!! Чому? На повному серйозі: державна мова в Україні ОДНА. ТАК проголосував за Україну? І білет вчасно не прикупив...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Візьмуть до прикладу Естонію,там дуже багато російськомовних,а мову державну ,щоб стати повноцінним громадянином вчать,а естонська- не українська.І нема там такого мовного розколу як в Україні
Відповідь: Не будь байдужим!!! Пишуться для прокуратури,а з прокуратурою "шутки плохи". Історія хвороби/амбулаторна картка не є видом закритої документації
Відповідь: Не будь байдужим!!! Невдалий приклад, ІМХО. В естонії як раз більшість російськомовних приїжджі. У нас - ні. Тільки не плутайте Галичину з Україною.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Період зазначте. тоді і Східна Україна приїжджими після 33-го запишецця.
Відповідь: Не будь байдужим!!! В нашій місцевій поліклініці картки чомусь у пацієнтів на руках зберігаються томі відповім: а якщо він мені направлення в іншу клініку пише і віддасть мені його на руки, я ж його захочу прочитати :p та чого про регіональну давайте про державну, на ЗУ ж також російськомовні живуть законодавство УРСР
Відповідь: Не будь байдужим!!! Неправильно. Хто ж проти? Навіщо? Хтось на ЗУ таке питання ставить? І де там було сказано про НЕОБХІДНІСТЬ досконало знати українську?
Відповідь: Не будь байдужим!!! може й так, але в поліклініці їх постійно губили, а на руках хоть зберігаються Так А.Н. і проти, я ж захочу українською а він буде проти :p та є окремі елементи, хоч їх і не так багато Про досконале знання там вказано не було. А ви вважаєте що знання мови яке дозволяє виконувати свої посадові обов'язки це ДОСКОНАЛЕ знання мови?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Хатєть нє врєдна!:D Отож бо. "Окремі елементи"... тихесенько... Можна й не зважати. Це я перегнув. Скажімо так: "в достатньому обсязі".
Відповідь: Не будь байдужим!!! От ТАК завжди: спочатку про демократію, а потім "нєврєдна". Рубайте, куме, березу!!! У Львові - тихесенько, на ЛФ - аж вуха закладає.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Щось Ви там про справедливість писали... :agree: В даному випадку (він лікар я пацієнт) я його роботодавець, а умови чомусь обирає він. непорядок ну чому не зважати, я ж писав
Відповідь: Не будь байдужим!!! Так це ж пік демократії!:p А серйозно: Вам потрібно, щоб лікар якісно лікував, чи щоб писав зрозумілою для Вас мовою? Тільки заради того, щоб задовольнити Вашу цікавість... Так що якщо буде 2 державні мови, писати можна будь-якою з них. Розплата за гостинність. Що поробиш! Порядок. Ви не роботодавець. От коли будете вибирати ОСОБИСТОГО лікаря - тоді будь ласка, ставте умови.
Відповідь: Не будь байдужим!!! і перше і друге. Моє бачення двох державних - писати тою мовою якою вказує пацієнт. А не здається Вам таке твердження совком? Хіба не з моїх податків лікар зарплату отримує (хоч я прекрасно розумію що ця з.п. мізерна) ? Так можна казати що ми не роботодавці державного чиновника, а от коли будемо мати особистого сімейного чиновника от тоді....
Відповідь: Не будь байдужим!!! То й рецепти не латиною? Якщо пацієнт "вкаже". Ні, не здається. Якщо роботодавець ВИ, чому платите мізерну (самі визнали) зарплату? А вимагаєте від працівника, щоб він Ваші забаганки виконував... Державного чиновника закон ПРЯМО ЗОБОВ"ЯЗУЄ володіти державними мовами. Принагідно скажу, що ставлення суспільства (держави) до чиновника не краще, ніж до лікаря. Маю на увазі оплату праці.
Відповідь: Не будь байдужим!!! А тут знову перегинаєте, є ж нерушимі стандарти, рецепт - латинкою, відстань - метри а не аршини чи локті ну т.д. Якщо працівнику не подобається з.п. то найкращий вихід шукати більш оплачувану роботу, а не бити вікна на роботі і хамити клієнтам. Думаєте інакше? Це так гіпотетично, не тільки про лікарів та вчителів. Тут не погоджуюсь, держслужбовці і зарплату мають більшу і пенсію, і пільгами не обділені
Відповідь: Не будь байдужим!!! У рецепті те, що потрібно знати пацієнту (сігнатура), пишеться не латиною... Так і історія хвороби, амб. картка, епікриз... Угу... Головний аргумент одного з керівників нашого міста у таких випадках був: "Ви самі обрали свою долю". Ні, не погоджуюсь. Це твердження не відповідає дійсності. Я не веду мову про держслужбовців вищого ешелону (починаючи з облдержадміністрацій), не знаю. А от рівень райдержадміністрацій - зарплати низькі, пільг немає (які пільги?), зате обмежень вдосталь.