Відповідь: Не будь байдужим!!! Давайте о Канаде и об их Законе об официальных языках: Закон предусматривает следующие меры обеспечения равенства английского и французского языков в органах законодательной и исполнительной власти: устный (синхронный) и письменный перевод всех дебатов в парламенте; двуязычная публикация всех законодательных актов, документов парламента (в т.ч. по процедурным вопросам), международных соглашений, соглашений между федеральным центром и провинциями; полное переводческое обеспечение правосудия на федеральном уровне; гарантии общения и предоставления услуг населению на обоих языках со стороны федеральный министерств и ведомств; обеспечение использования английского и французского языков в федеральных учреждениях; равные возможности трудоустройства и карьерного роста в правительственных учреждениях англо- и франко-канадцев. Среди задач правительства – обеспечение «жизнеспособности» англо- и франкоязычных «общин», оказавшихся в положении «лингвистических меньшинств» в различных регионах Канады. Скажите - что здесь есть недопустимым для нас?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Давайте просто розберемо (бо я сітуацію в Канаді не дуже знаю, далеко вона, Канада ). Може то, що написано вище, значити, що хтось може і не володіти англійською, але працюівати в державних установах Канади?
Відповідь: Не будь байдужим!!! так і рускомовний має право звернутись. А якщо бажає - з перекладачем!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ще в 1989 (!) році в Естонії поставили питання руба перед залізничними касирами (!), які не володіють у необхідному мінімумомі естонською мовою. Я вже не говорю про лікарів та держчиновників. Хто довірить таємницю уповноваженій особі через перекладача ?
Відповідь: Не будь байдужим!!! а Вам ніхто чоботьми по грудях не топчеться! Не хочете вчити українську - ніхто не змусить і навіть не має наміру цього робити! В тексті дописувача говориться про те, що якщо бажаєте мати стосунок з державою (держаним органом) - ніяк інакше як на державній мові цього зробити не зможете (хіба з перекладачем). Для цього Вас і закликають вивчити українську, щоб і Ви змогли долучитись до життя держави. А як не хочете того - то і не мусите! тільки не треба при цьому говорити про дискримінацію за мовною ознакою - це безглуздо!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Людино! в нашій країні є десятки різних національних общин, в тому числі тих які живуть компактно. Однак Україну - зробили українці, а інші нації лише в якісь незначній мірі долучились в процесі розвитку історії до життя України!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Держчиновників згоден. Та ніхто ж і конкурсу на держслужбу не пройде, якщо мовою не володіє в достатньому обсязі. А от щодо лікарів... Підручників українською практично немає, лікар вчиться російською. А потім його примушують писати українською. Як на мене, дурість.
Відповідь: Не будь байдужим!!! =-о ...жарти жартуєте???!!! ааааааааа Ви ж просто з тотально-русифікованого міста.....то приїжджайте до Львова - поступайте в Медуніверситет - і будете досконало знати медицину українською! та й як Ви змогли б поступити без знання української, якщо на кожну спеціальність - вступним екзаменом є українська мова (диктант)! http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?id=rules&L=http://prg.sytes.net/list.txt?#161
Відповідь: Не будь байдужим!!! Точно! Враг нє пройдьоть! Але коли то буде...? ТАК! Най би Латинкою шпрехали!:rolleyes:
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я не обсуждаю национальную исключительность - я ее осуждаю. Как, надеюсь, и модератор.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Дуракам закон не писан. Це я про Азарова, певно кєнтів має які в приймальній комісії сиділи, от і пройшов конкурс )))
Відповідь: Не будь байдужим!!! Не знаю, як там примушувати писати українською. Але як я не розумію російську, то що буде робити лікар?....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Лікувати... Одна справа - розуміти, інша - писати, ще інша - розмовляти...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Это уже явный off-top... Предлагаю объявить, что родившиеся с понедельника по пятницу - включительно (т.е. в рабочие дни) внесли наиболее исключительный вклад в процветание, по сравнению с родившимися в субботу и в воскресенье (т.е в выходные).Пропорции те-же. И закроем тему.