Не будь байдужим!!!

Discussion in 'Мовне питання' started by Доброчин, Jan 9, 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Не будь байдужим!!!

О! ше мене завжди цікавило: чому така низька каліфікація працівників банку, які праціють з клієнтом в операційному залі.Причому стикався з таким як у Львові ,так в Києві ,так і у Франківську.Якщо то не для ДСП розкажіть

2. Forpost

Forpost Стоїк

Оптимальний термін для зміни місця роботи ,потім вже важко відірватись від крісла

• Подобається Подобається x 1
  3. Дімон

Дімон Well-Known Member

От якраз в тому і проблема що у бгатьох великих банках банках нехватка кадрів , нормальні працівники не витримують навантаження і втікають в менші банки, а у великих купа стажерів!!!! От Вам і кваліфікація!!!!

4. Forpost

Forpost Стоїк

в свій час нас на курсах керівних працівників навчали ,пропрацював підлеглий 5 років або звільняй або просувай по службі,але як правило обирають перший варіант,При просуванні є велика вірогідність того що підлеглий сяде в твоє крісло

5. Дімон

Дімон Well-Known Member

Ото ж бо і воно що 5-6 років вже важко відірватися від крісла :) я міняв першу роботу через 3 роки і то було дуже важко!

6. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Один момент, уважаемый Дiмон. Немного не понимаю.
    Вы недавно написали следующее:
    А сами только что рассказали о единичном инциденте, суть которого заключается не в языковой проблеме как таковой, а лежит скорее в плоскости проблем этического характера - клиент в данном случае повел себя просто по-хамски.

Или все-таки большинство русскоязычных клиентов Вашего банка ведут себя именно таким образом?

7. Дімон

Дімон Well-Known Member

Ну не більшість але це не одиночний випадок!!! Такі випадки бувають досить частенько!!! І це в Києві а якщо розмовляти Українською в Донецьку , Харкові чи в Криму??? В криму у мене брат живе!!! так там взагалі його не розуміють і він змушений розмовляти Російською!!

8. Mattilainen

Странно. Приходилось общаться с некоторыми киевскими адвокатами, которые, приезжая сюда, принципиально разговаривали исключительно на украинском языке. Везде, даже в неформальной обстановке.
    На какие-то проблемы здесь они не жаловались. У меня лично в общении с ними тоже проблем не возникало в плане взаимопонимания. Странно.

9. Дімон

Дімон Well-Known Member

Ну не всі такі як Ви. Хтось до цього ставить ся нормально а хтось принципово не хоче розуміти державної мови!!!

10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Одеська міська рада надала російській мові статусу другої державної - на території міста. Такому рішенню одеських депутатів передували численні акції російськомовних одеситів.
    Під стінами міськради вони влаштували мітинг під гаслами «Наши дєті - не дітлахи».

Це була кульмінація наймасштабнішої за останній час акції «Я говорю по-русски».

Завадити демонстраціям спробували активісти руху "Братство". Вони прорвалися до лідера партії «Союз» Валерія Каурова і вилили йому на голову відро фекалій. Нападники пояснили свої жорстокі дії - незгодою із розпалюванням міжнаціональної ворожнечі в українському суспільстві.

Генеральне консульство Росії в Одесі просить міліцію покарати людей, що облили фекаліями керівника громадської організації “Єдіная Отчізна” Валерія Каурова
    Про це журналістам повідомив консул-радник Генерального консульства Дмитро Субботін.

За його словами, він сподівається, що керівництво Одеси і правоохоронні органи вживатимуть заходи для пошуку хуліганів, які вчинили неправомірні дії відносно Каурова і волонтерів акції «Я говорю по-російськи».

«Подібні прояви нетерпимості невластиві для Одеси і завдають непоправної шкоди іміджу міста. Якщо міліція погано справлятиметься зі своєю роботою, в прокуратуру буде направлено офіційний лист», - сказав Субботін.

Прихильники Каурова самостійно затримали невідомих і передали їх в руки працівників міліції.

Через деякий час затриманих було відпущено, оскільки вони виявилися за національністю - гагаузами. Відповідно їхній заяві у міліцію, Кауров у своєму виступі у той момент(і неддноразово - раніше)розпалював міжнаціональну ворожнечу та принижував їхню національну гідність.

Молоді люди свій вчинок пояснили протестом, оскільки влада не вживає до Каурова заходів, передбаченних чинним законодавством.

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

И всеже - я хочу понять для себя - почему в моей стране, изначально говорящей на украинском и русском (при этом, к великому сожалению вместо И иногда ставят ИЛИ) - теперь русский стал второсортным? В чем таком я провинился, что предпочитаю этот язык? Может поэтому я ВЫНУЖДЕН нанимать в депутаты "проффесоров" за обещание ни унижать меня с моим русским языком? Почему я слышу в ответ на свои вопросы "тому, шо державний"... Чиновнику "в лом" делать документы на двух языках? Или спрашивать - на каком языке вы желаете, чтобы я их исполнил? Мне совершенно в этом смысле не интересно поведение частного бизнеса, я не касаюсь обычного человеческого общения. Меня итнересует ГОСУДАРСТВО. ДЕРЖАВА.
    P.S. не говорите, пожалуйста, про китайский или Америку.Вспомните про Канаду - и две великие нации, ее основавшие.

12. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

По-перше, Іспанія є країною АВТОНОМІЙ. По-друге, в державних установах, в виликих приватних компаніях будуть обслуговувати на тої мові, на якої звернишся. Тобто, то що я вже пару раз казала.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

таким він став у головах і "руках" ряду депутатів (наприклад, навіженої відьми), а вже ваші місцеві медіа яко вірні холопи вклали вам цю думку в голову. Є кілька ключових питань, які "закриває" мовне питання:
    - покращення життя вже сьогодні, або хто винен
    - відпадає потреба аргументовано та логічно заперечувати співрозмовників - адже вони вас щемлять за язик, і тільки за це їх слід "пірвати"
    - всі зловживання можна прикрити щитом "боротьби за другий язик".
    --
    тобто, проблема як така існувала і одночасно була відсутня з часів Катерини другої. Чому саме за останні 2 роки ця проблема стала аж настільки пекучою?

14. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

То не мій допис був.... :cool:

15. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ну, як вам проффесор милий тільки тому, що говорить "общепонятнім", то я дійсно не розумію...

Ще раз: що б ви хотіли для України. Опишіть будь ласка вашу модель.

16. Pushystik

Pushystik Well-Known Member

Це все "бред"... Це так, щоб всі зрозуміли... Живеш на Україні - повинен знати, розуміти і говорити державною мовою.. Це все і крапка... Вдома говоріть хоч китайською, ніхто не забороняє...
    А якщо хтось з росіян чи російськомовних українців не може вивчити на стільки зрозумілої мови, то мені їх шкода... невже Ви на стільки тупі...???

17. Mattilainen

Спасибо. Я знаю. Интересовался прежде всего как там на бытовом уровне вопрос решен - есть проблемы, нету проблем при общении? Если есть, то как решаются и т.п. Интересно просто.
    Ой, всомнил - у нас же тоже Крым вроде как автономия. :)

Совершенно справедливо.

18. Дімон

Дімон Well-Known Member

То воно справедливо якщо я знаю цю мову на якій до мене звернулися!!!! А якщо я її не знаю то треба дружненько переходити на державну!!!

19. Mattilainen

А можно мне еще и на улице чуть-чуть на русском, а? В магазине там хлебушка попросить, аль молочка, на русском? Можно, нє? :)

20. Mattilainen

Или с переводчиком ходить. :)
    А Вы не знаете русского?

а де твій аватар? :)