Не будь байдужим!!!

Discussion in 'Мовне питання' started by Доброчин, Jan 9, 2007.

1. kwl

kwl миється в бані

Должен Вас разочаровать: это только Ваше мнение. Русские граждане Украины считают иначе. Возмущение русскоязычного населения Востока политикой украинизации давно вышло на государственный уровень - противостояние областных властей на Востоке и центрального правительтва широко известно.

В последнее время скандалы вокруг притеснения русского языка выходят и на международный уровень (см. приложение ниже). Заметим, что в противостояние втянуты не какие-то единичные люди, "агенты Кремля" и т.п., а официальные органы местной власти, полноправные представители местного населения, выбранные демократическим путем.

Куда же дальше? Не пора ли украинизаторам открыть глаза для очевидного и одуматься, пока не поздно?

============== Приложение ====================

2. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Повинна зауважити, що "областные власти на Востоке" це далеко не все "русскоязычное население Востока"(до речі до якого і я належу).

• Подобається Подобається x 5
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК! повноправні представники...
    У нас повноправний мер столиці давно в Космос вийшов, а Ви ...

Я ТАК підозрюю, "депутат" - скоро в перелік офіційних діагнозів внесуть.

• Подобається Подобається x 2
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А що скажуть представники Люботинської, Мерефської,
    Ново-Вололазької сільрад ?
    Якою мовою там крутити фільми ?

• Подобається Подобається x 1
  5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Навіщо когось кудись відтісняти,хай собі живуть на здоров"я.Їм слава богу ніхто нічого не робить, і надіюсь не зробить.І просто нехай толерантно віднесуться до того, що корінні жителі держави в якій живуть і представники сусідньої нації,захотіли відновити несправедливо знівечену мову,тим більше,що до цього доклали руки якраз тіж російськомовні.
    Весь світ знає, що Німеччина являється країною в якій зародився фашизм.Фашизм наробив шкоди в цілому світі.Гріх було б сказати ,що теперішні німці це ті самі німці які винищували цілі народи.Але все рівно німецька нація признала свою вину за фашизм, вона вибачилася перед цілим світом.Навіть через деякий час виплачувала народам,які пострадали від німецько-фашистських загарбників великі грошові компенсації.
    До чого я це веду.Приблизно таку ж біду ,принесли на штиках Україні представники російської нації. Час лічить все, але мене дивує, що навіть ніхто не вибачився, за все те зло, і тепер коли українці хочуть відновити історичну справедливість, хоча б у гуманітарній сфері, росіяни підняли гвалт, хоча ніхто їм нічого не забороняє.

Де і в котрій державі Ви бачили харчові продукти, етикетка в яких написана не державною мовою.Це ж логіка залізна.Раз етикетка написана чужоземною мовою, значить він завезений в Україну контрабандно,значить сертифіката якості на даний товар немає,отож їсти його небезпечно для здоров,я.Взагалі я вважаю, що на етикетках до харчових продуктів надписи повинні бути мовами які використовуються в Україні:українською,російською,угорською,румунською,польською,
    словацькою.В принципі це проблема виробника і державі для цього не потрібно витрачати кошти.А виробник хоче ,щоб його товар продавався, то напише ще й французською.

Ви хочете почути правдиву відповіть на Ваш пост? З 1000 чоловік обурюватися буде 1, та й то як деякі провокатори будуть його науськувати. В людей набагато більше проблем, та й більш прозаїчних, ніж звертати увагу ,якою мовою написана наклейка на макаронах.Він і так майже ніколи цього не читає.Але якщо йому кожен день будуть красиво капати на мізки платні провокатори, типу тих,хто час від часу заходить на ЛФ, то він здуріє і полізе на амбразуру.Амбразура випадково його може з"їсти, і сім"я випадково може залишитися без годувальника, а провокатор піде далі і знову буде надзвичайно ввічливо "каламутити воду".Але є ще таке питання-а він не боїться божого суду ,за те що науськує своїх же одноплемінників ,граючись їхніми життями в угоду своїм хазяям, які на розбраті між народами роблять свою політичну кар"єру.

Цілком і повністю погоджуюсь з цим Вашим твердженням.РОсійськомовні повинні вибачитись за діяння своїх одноплемінниківь на протязі трьох століть, з розумінням поставитись до бажання корінної нації, відродити те що було понівечено(мову і культуру),і спокійно розвивати разом з нами і свою мову і культуру.В народі кажуть-ласкаве теля дві матки ссе.Український народ в своїй ментальності дуже добрий і гостинний.Він це оцінить і ми всі громадяни України-люди всіх національностей заживемо дружньо і щасливо.Але ви в Росії цього напевно боїтеся,отож постійно підбурюєте російськомовних жителів України на спротив.Вам не подобається коли в нас мир і спокій. Вибачте пане kwl,можливо я не правий, але мені здалося ,що Ви з цією ціллю появились на ЛФ.

• Подобається Подобається x 4
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А чому б "корінним", які самі собі присвоїли це звання, не зрозуміти, що так звана ними "сусідня нація" теж корінна і живе у СВОЇЙ державі?
    А "представників української нації" серед тих, хто "приніс біду" не було??? Були. Тому і українці, за логікою, повинні вибачитись... і грузини... і поляки... і ...
    Після Вас! А потім будете "розвивати разом з нами і свою мову і культуру".

7. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

корені "другої корінної нації" чомусь обмежуються трьомастами роками... ;)

8. kwl

kwl миється в бані

Прощальный ответ для Smeet

Уважаемый Smeet,
    Чувствую, что уже достаточно испытывал ваше гостеприимство и пора прощаться. На прощание же позвольте сказать следующее.

Вы пишете:
    Начну с конца: что меня привело на ваш гостеприимный форум? Скажу одно слово - Грузия. Я не хочу, чтобы мои родные места на Востоке Украины появились в сводках новостей так же, как Сухуми или Гори. Чтобы этого не случилось нужно, по-моему, прежде всего, взамопонимание между людьми.

Что же мы имеем по части взаимопонимания? Не стану оспаривать ваш тезис: "коренная нация и захватчики", тем более что она, как видно, имееет достаточно сторонников в Галиции. И это понятно, если вспомнить бурную историю этого региона. Скажу лишь, что эту точку зрения не разделяет Восток Украины. Больше того, она уже не столь популярна у ваших соседей на Волыни. Иначе говоря, теория "захватчиков" - это сугубо местная теория.

Возникает вопрос: как же совместить в одной стране столь полярные мнения? Скажу прямо: не знаю. В любом случае, по-моему, неплохо воспользоваться опытом Европы. Там тоже много столетий шли кровопролитные войны за "национальные интересы", пока люди не поняли, что мир и спокойствие ныне живущих намного важнее абстрактной "исторической справедливости". Надеюсь, что и жители прекрасной Галиции тоже вскоре поймут, что ради прежних обид не стоит рисковать настоящим и будущим. И тогда на Украине все будет хорошо.

В надежде на взаимопонимание, с уважением,
    kwl

Прим.: Спасибо всем собеседникам. Отдельное спасибо администраторам - у вас прекрасный форум. Надеюсь когда-нибудь заглянуть сюда по более приятному поводу.

9. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

волинські болота мало сприяють націоналізму, скоріше -- карпатські гори...

найдовше з того, кого можна історично простежити...
    право майорату вам відоме?.. ;)

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Степанич неправда. Це Вас російські шовіністи зомбували.Так ця нація , живе в нашій державі, але не корінна .Почитайте цей підручник-http://ukrlife.org/main/karp/bezpeka1.htm, тут все гарно розписано.
    Згоден, були і їм дана оцінка.Але це свої,доморощені,ми самі з ними розберемося.Тут питання друге-нація на націю.І не 1,3,5 чи 10 років-3 століття,це дуже довгий строк.Це не просто війна між державами,це свідомий геноцид.
    А я в чому завинив, щоб мав вибачатись?В тому що не зміг на своїй рідній мові дістати освіту при СРСР, в тому що мій син вже при незалежній Україні не міг на рідній мові дістати освіту? В тому що на мене постійно дивились прищуривши очі і вважали другосортним,лише тому що я з Західної України ?За що я повинен вибачатись і перед ким?

Вельмишановний kwl.Вже втретє чи вчетверте Ви звинувачуєте мене в тому, що я не говорив.Де Ви вичитали в моїх постах слово загарбник.Найдіть ,а тоді будем говорити далі.

Last edited by a moderator: Oct 8, 2008
  11. levandivka

Степанича?!
    Та Степанич сам кого хоч зазомбує.
    Нє, Степаничу? ;)

• Подобається Подобається x 3
  12. levandivka

Тьху!
    Гуглю, це я, гуглю... і бачу:

13. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Можна подичитись на це інакше: Будь-яка нова релігія по відношенню до класичної є раскольницькою - християнство до іудейства, протестантизм до католіцизму.Російська мова є послідовним розвитком церковно-слов"янської мови, але це єдине що пов"язує цю мову і християнство. У 20 сторіччі російська, нажаль, асоціюється з підірванними храмами, агресивним атеїзмом повною ігнорацією Заповідей - перш за все терпимості. Згадайте поведінку ПЦРП під чпс приїзду Папи римського...Це більше було схоже на відьомський шабаш, а не на цивілізовану поведінку згідно Заповідей.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А немецкий - с Бухенвальдом? А английский - с Хиросимой? Нет, я конечно понимаю, что вопросы риторичесике - поскольку у других - это "абшибки", а вражина-то один - русский язык... Тут на форуме уже прозвучало требование - пусть все русские в Украине попросят прощения за века "знущань", откажутся от своего языка - и тогда, может быть, лет через 150 - можно будет пользоваться русским....
    Совершенно с Вами согласен. Никто не желает проявить терпимость. И примера подать - тоже никто не желает. Только призывать других - дiла не буде...

15. Степаныч

Нє, ніхто не зомбував. А от наведений Вами підручник почав читати, і відразу виникли запитання. Наприклад, такий пасаж:
    "Однак таке визначення далеко неповне: воно, по-перше, не враховує генетичний (антропологічний) фактор у націотворенні, а по-друге, такий надзвичайно важливий чинник як психічний, зводить тільки до особливостей культури та побуту. Насправді ж він набагато ширший, включає в себе духовність у широкому розумінні, етнічну звичаєвість, релігію".

Порівняйте:

"...люди совершенно не замечают, что все живущее на земле строго разделено на отдельные замкнутые в себе группы, из которых каждая представляет отдельный род или вид.

Уже при самом поверхностном наблюдении нельзя не заметить тот почти железный закон, что хотя жизненная энергия природы почти безгранична, формы размножения и продолжения рода и вида очень ограничены. Каждое животное спаривается только со своим товарищем по роду и виду. Синичка идет к синичке, зяблик к зяблику, скворец к скворчихе, полевая мышь к полевой мыши, домашняя мышь к домашней мыши, волк к волчице и т.д.
    ".

Знаєте, звідки цитата?

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

К сожалению - проповеди рассового превосходства - не по Вашему ведомству....Хотя...Не зря ведь афффтора звали "бесноватый"?
    Вообще, как я писал не раз, гордость своим происхождением - сродни гордости родиться в четверг...Ничего от тебя лично - не зависит, но зато можно надувать щеки и смотреть свысока на родившихся в пятницу... :))

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Згідно конвенції ООН - Україна є мононаціональною (тобто такою, що має більше 67% населення однієї національності) державою.
    Українці складають 77,8 відсотків населення. А якщо не враховувати Крим - це автономна республіка і єдина, де українці не більшість, то виходить більше 80 %.

Україна - мононаціональна держава!!!!!!!! Коли б українці складали менше 67 %, тоді було б про що поговорити.

Last edited: Oct 9, 2008
  18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Степанич погодьтеся Вас сконфузило слово антропологічний.Ну проігноруйте це слово,чи й цілу фразу,читайте інше,що відповідає історії.Признаюсь в мені теж щось йокнуло,коли читав,але я вирішив проігнорувати цим,тому що інший деякий матеріал виявився цікавий.

19. Степаныч

Признаюсь: так! Але ж і далі... У цій же цитаті, на мою думку, автор просто "мудрстует", адже хіба етнічна звичаєвість і релігія не є складовою культури народу/нації?

Читаємо далі:
    "А ось як визначають поняття нації енциклопедії Сполучених Штатів Америки – країни інтернаціональної:
    «Нація – це стабільне, історично проявлене суспільство, яке має територію, економічне життя, відмітну культуру і мову. Об‘єднане під одним Урядом. Держава. Нація»".

І з цього визначення слідує висновок:
    "Державна нація – нація, яка утворила національну державу, організувалась в національну державу. Називається ще політичною нацією.
    Недержавна нація – нація, яка не має своєї національної держави, входить як національна меншина до складу іншої національної держави (наприклад, недержавною нацією називали Україну після втрати нею державності, недержавною нацією є індіанці у США, гагаузи, кримські татари, роми у нас).
    Корінна нація – нація, яка одвічно живе на певній території (корінною нацією є українці в Україні). Є намагання підмінити поняття, називаючи корінною нацією представників будь-якого етносу, що народилися на даній території, хоч предки їхні є прийшлими. Вони є громадянами України, можуть вважатися вродженими жителями, але не корінною."
    о_О
    Яким чином це перегукується з визначенням в енциклопедії США??? Там мова про "суспільство", а нижче - про нації, які складають це суспільство. Як хочте, але інакше, як намагання розділити людей одного суспільства за національною ознакою, це сприймати не можна. А де ділять людей на класи/нації - там завжди передбачається, що хтось має перевагу над іншим. І дійсно, читаємо далі:
    "...можна визначити українську національну ідею, як волю українського народу будувати національну державу, бути у ній господарем, утверджувати себе політично, забезпечувати високий доброжиток усій спільноті."

Тобто, є нація-господар, і є інші нації, які можуть спілкуватися з "господарями" на рівні "чАго ізволітє". Ну і т.д. і т.п.

Зауважу, це ПІДРУЧНИК!!! По ньому вчать молодь!!! Якби це було просто якесь дослідження, висловлення свого бачення, - ну це ще б пів-біди. Особисто я проти таких підручників.

Last edited: Oct 10, 2008
  20. levandivka

А Ви хочете, щоб дачний кооператив "Родіна" диктував свої правила у районній Раді?

а де твій аватар? :)