Trochę przywykliśmy do tego tonu, i może i nawet dobrze, że on sie co jakiś czas odzywa, zamiast ukrywać się pod maską jakiejś poprawności i rytuałów. Właśnie dzięki temu, kiedyś, kiedy sowiecka armia jeszcze tu stajonowała, paradoksalnie to oficerowie komunistycznego wojska polskiego byli najbardziej świadomi, z kim faktycznie mamy do czynienia. I że oblicze naszego sąsiada to niekoniecznie oblicze tej miłej pani, która w Legnicy, Jaworze czy Wrocławiu uczy dzieci muzyki czy gimnastyki.
No tak, A co się będę w kawiarni awanturował ? często - ciszej powiesz, a lepiej słychać, taki paradoks
Zło. Pewnie, że tak. tylko widzisz, całe nasze zmartwienie polega na tym, że ciągle mamy deficyt ludzi, którzy efektywnie umieją się przed tym złem bronić. Nie gdzieś tam, ale tu na miejscu. A co to jest bronić, się przed Złem ? Budować swój dobry świat. Ci którzy odbudowywali Drugą Rzeczpospolitą, umieli to lepiej od nas, dobrej krwi z narodu jeszcze wtedy tyle nie zeszło przez kolejne wojny i emigracje. Teraz jakoś wolniej i z mozołem strasznym. Największym sojusznikiem Zła jest.... bezczynność. - н.м.д.
Мудро,Януш,не сперечаюсь. І у вас,в Польщі,і в Грайсвальді,за короткий час звик виставляти свої зуби наверх,без жадної причини. Приїхав ту...і...ну не хочецця,чомусь...
Rocznicowo, ku pamięci. Jak widać przypominania nigdy dosyć http://www.youtube.com/watch?v=Sq6a7XYO0Ns
Bóg jest naszym Panem! Jezus ~ Królem Matka Boska ~ Królowa Gratulacja dla obywateli RP z Narodowym Świętem Niepodległości
А ще угорці і румуни завжди казав що вони такі ж засранці як і кацапи,так само як Ізраїль ,Україна має навкруг ворогів