Націоналізм

Discussion in 'Політика і політики' started by paschenkomax, Jun 29, 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17.5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37.4%
  3. буває різний, я не визначився...

11.7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2.7%
  5. скоріше я за...

20.2%
  6. скоріше я проти...

10.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А яка державна мова в США? :mocking:
    Ліпите свій запліснявілий націоналізм де треба і де не треба...

Last edited by a moderator: Feb 13, 2012
    • Подобається Подобається x 1
  2. -
    Я уже представил себе, как все штаты США взяли государственный язык Великобритании. Как США уже заговорили по-испански в части штатов (а "общего государственного" там вообще нет) и если понадобится - заговорит и по-китайски настолько, насколько будет необходимо. Понятие "нация" подразумевает самоуважение и отсутствие необоснованных страхов. :) Понятие "национальность" - только признаки (мова/язык, вышиванка/косоворотка и т.д.), и как следствие выпячивания национальности на первое место (или отсутствия того, чем ещё гордиться) - судорожная хватка за эти признаки,

• Подобається Подобається x 5
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Так, а комплексів підліток позбавляється коли починає бути впевненим у собі і переконаним у власних силах. Продовжувати далі алегорію?

4. - :dntknw: Тут форум.

- двадцать лет (уже больше) во "взрослой жизни". Пора хотя бы прекращать свои комплексы пестовать и лелеять.

5. iso

iso Well-Known Member

Оригінальні визначення. :good:

6. - те, кто в курсе терминов "шароварщина", "квасной патриотизм", "фофудья" и т.д. вряд ли сочтут их оригинальными :)

• Подобається Подобається x 3
  7. Un.Known

:)

Скажіть тим, хто порівнює Україну з Францією чи США...

8. iso

iso Well-Known Member

А у Вікі написано по-іншому
    "Наиболее широко используется классификация, произведённая Х. Коном, который ввёл понятия политический и этнический национализм[13]. Большинство специалистов (включая самого Кона) считает, что каждая зрелая нация содержит в себе оба компонента".
    І що з цим робити?:dntknw:

9. - даже не знаю. Повесьте на стену или в подпись :)

Поскольку существуют сильные и зрелые нации с развитым гражданским обществом (американская самая показательная), не вписывающиеся в эту теорию, она, выходит, неверна. Может, там авторы описались и перепутали "большинство специалистов" с "большинством зрелых наций"? :) Таки исторически большинство наций проходили этап этнического компонента, и это всегда сопровождалось репрессиями, а то и чистками. Следы и пережитки встречаются и сейчас (как взрослому зачастую всю жизнь аукаются ошибки бурной молодости).
    Современным же националистам стоит успокоиться хотя бы потому, что им повторить славный путь националистов прошлого не позволит мировое сообщество. Успокоиться и обратить внимание на другие теории, как более перспективные ;)

• Подобається Подобається x 4
  10. iso

iso Well-Known Member

Назвіть, будьте добрі, ті нації, що переросли «національність» ?
    Невже Ви уважаєте, що націоналізм пов'язаний із віком чи зрілістю нації? Тоді чому хвиля нацистських рухів прокотилася Європою в передвоєнний час одночасно. І задіяні були нації різного віку і зрілості.
    Між іншим. В «найпоказовішій американській нації» процвітажє націоналізм політичний, у Франції - етно. А в такій древній Британії і етно і політичний націоналізм. Про Росію хіба ВИ нам можете розказати.
    Тут вартувало б розшифрувати - хто сучасні націоналісти і хто націоналісти минулого. Чи знову підміна понятть націоналізм і нацизм?
    Якщо йдеться про нацизм - погоджуюся. Якщо про націоналізм, хай в "сообществі" його члени кожен розбереться спочатку в себе:)

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Віка на то і віка, щоби не знати що з нею робити...
    Сам Г.Кон завершив свій розглід поняття націоналізму наступними словами:
    Це, так би мовити, епілог...
    Пролог розмитий -
    Але деякі визначення Г.Кона тільки підтверджують мої слова що нацизм, большевізм і націоналізм одного поля фрукти...
    Здалобися зауважити, що ці слова писані аж в 55-му році минулого століття...

12. kym

kym Well-Known Member

Це ви ліпите запліснявіле трактування націоналізму де треба і не треба. Якось дивно що ви не чіпаєте слово буржуазний до націоналізму (винахід комуністів). Насправді націоналізм давно еволюціонував, як і все що звязано з розвитком людства. В США свій вид націоналізму... але ви цього не бачите бо маєте кремлівські окуляри - і сприймаєте націоналізм тільки з точки зору советського трактування поняття націоналізму. У франції свій вид а в ПАР свій вид. І якби в цій ПАР не було свого націоналізму то тап до тепер би був апартеїд, а в Індії якщо б не було націоналізму то Індія до тепер би була колонією.... Так от як би на Україні не було націоналізму то ми б до тепер були колонією Росії і так далі. Так от воюючи проти націоналізму ви хочете вернути колоніальний статус України..... а знаєте що б з вами зробили за таке в Індії чи ПАР......
    І головне питання в націоналізмі не мова не вишиванки і все решта до чого ви хочете звести націоналізм - а економіка.... по принципу виробляй українське , купляй українське і продавай українське... і чим більше тим краще. Національна економіка - це приорітет - бо це забезпечення соціальних стандартів українцям. А якщо ви хочете дбати за забезпечення неукраїнців - то це є прикриття для купки олігархів інтернаціоналістів, які будуть грабувати всіх підряд і українців і неукраїнців і будуть вас ( як приклад) використовувати в своїх методах пропаганди. Але слава богу тих советських человеків чим раз меньше, а нове покоління прекрасно бачить що обєднуватись потрібно навколо нації і тоді можна навести в дома порядок.

13. iso

iso Well-Known Member

Я так і не зрозумів, заперечуєте чи ні, що майже кожній зрілій нації в значній мірі притаманний націоналізм (не знаю, котрій не притаманний), а не є це тільки "хворобою" лише молодих націй. Із поступом суспільства націоналізм набуває "інтелігентніших" форм, але поки існують держави, поки існують між ними протиріччя і конфлікти, поки існують протиріччя між етносами всередині самих держав- націоналізмом непереможний
    Нацизм і большевизм-не заперечую. Щодо націоналізму. Перепрошую за грубість, але вбачати нацизм в націоналізмі? Кожна курва є жінкою, але далеко не кожна жінка є курвою

14.  
  15. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Взагалі я думав, що націонализм повинен служити для об'єднання нації... а в Україні вийшло, що націоналисти навпаки її роз'єднують!

• Подобається Подобається x 5
  16. Un.Known

• Подобається Подобається x 2
  17. iso

iso Well-Known Member

18. FourA

FourA Дуже важлива персона

Как великий вождь мирового пролетариата Владимир Ленин?
    Как там писали? Ленин жил, Ленин жив, Ленин будет жить!
    Так и Вы про национализм?
    А у меня почему-то вертятся слова из песенки - пока живут на сете дураки.....
    Хоть убейте, но я глубоко убеждён - идеологии - для людей с какой-то ущербинкой, для людей, обиженных Богом...В том числе - и сторонники национализма...
    В нём эти люди находят своего рода компенсацию за свои очевидные неудачи....
    Зато моя нация - лучшая в мире - что-то в этом роде!

19. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Пане Фоура, я би доповнив Вас: не просто ідеологий, а саме Радікальних ідеологий.
    Нормальний націоналист не буде горлопанити, що жиди і москалі руйнують Україну і треба їх всіх геть з країни "чємодан, вокзал", ну Ви то всьо знаєте.
    А що буде робити нормальний націоналист? Він буде жити і не заважати жити іншим по-перше, буде чесно працювати, і крім того вести активну культурну діяльність, може пісні національни співати, танці...
    А другу свому, москалю, подарує на якесь свято вишиванець! :)

Last edited: Feb 15, 2012
  20. FourA

FourA Дуже важлива персона

Самое интересное, что Вы скромно обходите вопрос о "национализме" в США. Поскольку он полностью опровергает все ваши теории национализма...
    В США нет этнонационализма...
    Вы всюду пытаетесь в понятие "национализм" и "нация" всунуть исключительно этнический смысл, этническую составляющую...
    Абсолютно тупиковый путь, отвергнутый давным - давно всей практикой международных отношений...
    При этом считаете, что Ваши оппоненты исповедуют "замшелые" представления...
    Из государств, построенных по этническому признаку в мире сохранилось и пока более-менее процветает лишь Израиль...
    Пока - потому, что его арабские соседи не могут объединиться... Хотя все арабы дружно его ненавидят...А Израиль покуда успешно препятствует их объединению....
    Сомневаюсь, что в исторической перспективе у государств, построенных на принципах этнонационализма, есть будущее...
    Израиль в этом правиле как раз исключение.... Временное.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)