А я СС-Галичину вважаю оккупаційною армією. В перші дні свого існування туда йшли ті, хто хотів боротися за незалежність України, ну а потім, коли стало зрозуміло що ніякої незалежності Адольф не дозволить, цю дивизію СС треба розглядати тільки як формування коллаборантів.
Не плутайте. Бандера ціхонько переховувався в Мюнхені під чужим ім"ям і тільки номінально рахувався очільником ОУН.
А чого ви німецьких фашистів називаєте окупантами, якщо за них воювала ціла армія генерала Власова, РОА і т.д.?
Причина проста. Я власова і РОА не вважаю ні визволителями, ні героями... Звичайнісіньки зрадники та запроданці...
Ви ніяк не впетраєте що не Бандера ціннй як особа, а ідея незалежної України, яку він проповідував... і коли рускі терористи (я не виконавця маю на увазі) планували знищення Бандери - то хотіди знищити саму ідею. Але вийшло як завджи - навпаки- ідея тільки зміцніла і в 90 році втілилась в життя. Троцького рускі терористи теж знищили, але в Троцького не було ідеї- от і нічого не відбулося.... даром тільки гроші витратили на акцію проти Троцького. Історія все розтавила по своїх місцях
А Вам не спадало на думку, чому в СРСР виявилось так багато запроданців? Громадяни СРСР складали 8% військовослужбовців вермахту и 12% службовців СС, а в поліцайських формуваннях їх було більш 800 000. З 1943 року, в кожній дівізії вермахту вже по штату було 4000 громадян СРСР. Ніколи і ні де такого співробітницьтва с ворогом не було. Як гадаєте, чому?
Он виявляється, як все просто... А може то Петлюрівська ідея втілилась? От де знаходиться джерело незалежності... А я, наївний на народ думав... Це тільки в абсолютних цифрах, у відсотках - майже однаково... Секрет Полішинеля. Мабуть тому ж, чому німці були в складі ЧА. Тай НКВД не гребувало вербовкою солдат і офіцерів Вермахта.
В кожній окупаційні армії були найманці і в кожній окупаційній армії біли представники окупаційних територій. Що вас дивує? Тут, Василю питання не в тому хто де воював, тут питання що ви особисто ставите на перше місце: вільна Україна, чи сталінський режим. Якщо перше, то ви зрозумієте і УПА і бандерівців і СС-Галичину навіть. А якщо Сталінський режим, то тут хоть кіл на голові теши.
Ой не лукавьте. Назвіть кількість французів та голландців чи норвежців в вермахті, та порівняйте з загальною кількісттю ціх народів. Але же не забувайте - ці страни Гітлер окупував повністтю, а СРСР лише на 10%
Я ніколи не зрозумію бандерівців, хоч медом їх мажте... Чому Ви так кволо відреагували на Рішення проводу ОУН на Українських землях стосовно Бандери?
Бандера завжди був керівником всієї ОУН(б). Його переобрали аж тричі більшістю голосів. А те, що ви виклали із книги Кричевського Р. ОУН в Україні, ОУН і ЗЧ ОУН. є радянською фальшивкою. Цей лист був спростований Василем Куком. Раджу вам почитати, щось більше ніж книги які видавали двійкарі.
До речі, а скількі було німців у складі ЧА? Я читав що їх було 32 чоловіка. На вермахт, в якому було 14 000 000 чоловік за всі роки війни щось "маловато будет" А якщо порівняти з ЧА... Скільки там було запроданців взагалі? По Крівошееву 1 100 000, а скільки було насправді...?
Ясний пєцан... Ще би Ви сказали скільки членів було в тій ОУН і які були її діяння та вплив на Україну, ціни б Вам не було...
Що знову ви сіли в калюжи з цими радянськими фальшивками. То фальшивий життєпис Стецька процитуєте, то характеристику Романа Шухевича написану Михайлом Степняком під чітким керівництвом НКВД. То ніби лист Василя Кука за кордон. Ви тут на форумі ніби є проти КПСС і більшовиків. Надто вже часто посилаєтеся на їх фальшивки.
Звичайно фальшивка. Торонтська філія МГБ видавала книжку... Веселішої історії годі придумати. Не знав, що "Гомін України" філія газети "Правда" Докази будуть? Чи все, що не вкладається в струнку систему варто голосно об"явити фальшивкою та кремлівською брехнею?
Як Ви гадаєте, хто буде постійно посилатися на поробки "борців с фальсіфікаторами історії"? Хіба Ви не знаєте яке відомство керує цією боротьбою і для чого? Пам'ятаєте -"скажи мені хто твої друзі і я скажу хто ти"? ---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:09 ---------- Начібто в Торонто немає видавницітва, яке створено спеціально щоб на нього можно було би посилатися, як на закордонне джерело? "Борці з фальсіфикаторами" так постійно роблять ще з савецких часів.