На чому Ви економите?

Discussion in 'Економіка, бізнес і фінанси' started by jaalisa, Mar 29, 2009.

1. jaalisa

jaalisa миється в бані

А от цікаво, на чому Ви бачите сенс економити під час кризи? На розвагах, одязі, відпочинку, електроенергії?

2. Kasia

Kasia Well-Known Member

одяг. і розваги -100%

• Подобається Подобається x 4
  3. Сенс є на всьому...

Давайте докладніше:

Що значить розваги? Я особисто в кафе-ресторани-клуби не ходжу, хіба що пару разів на рік у театр. Ну, трохи зекономити можна - це не найважливіше.

Одяг? Можливо. Взагалі стараюся одяг берегти, носити по кілька років.

На відпочинок їжджу на дачу. На морях не була вже три роки, і не жалкую.

Електроенергія? На цьому навряд чи вдасться, бо з квітня наш славний мер Черновецький піднімає плату за комунальні послуги.

• Подобається Подобається x 10
  4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

На розвагах в першу чергу, трохи на одязі,
    на їді не економимо однозначно.

• Подобається Подобається x 7
  5. NIK

NIK Well-Known Member

Я ні на чому не економлю, але кошти став витрачати РАЦІОНАЛЬНО. Просто і банально - я не роблю зайвих покупок :)

• Подобається Подобається x 12
  6. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Екномлю на одязі....і не тільки у період кризи..а взагалі....
    Купую одразу якісний одяг, який досить довго ношу...у цьому і полягає економія...
    П.С.: на чому не економлю так це на відпочинку.....

• Подобається Подобається x 11
  7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Я в этом году был в ресторане 1 раз, сауне 1 раз, кино и тетр не был, вместе с женой зарабатываем 10 тыс. грн в месяц. Но еще содержим молодых с их детенышем. Из одежды покупал себе носки, жену не контролирую, а покушать любим

• Подобається Подобається x 9
  8. Iriska

Iriska Well-Known Member

На власних "хоцу" і захцянках... Одяг - ніколи не мала манії купувати дуже дорого, тому "забиті" місця маю давно, де купую недорого і якісне. Поїсти люблю звісно, але зара манічка схуднути, так що теж трішки економія. Стараюсь не експлуатувати авто без нагальної необхідності.

Загалом... все як завше, тільки менше затрат на не дуже необхідні речі...

• Подобається Подобається x 8
  9. Bogun

Bogun Well-Known Member

На пиві...

• Подобається Подобається x 13
  10. malyj

malyj Member

На їжі, слава Богу, поки що не економлю, але їм тепер переважно вдома. На одязі і взутті економлю завжди - просто купую якісне. Хоча зараз почав ще звертати увагу на різні розпродажі та знижки. От, наприклад, на цьому тижні зауважив, що у Інтертопі знижки - це для мене зараз актуально

• Подобається Подобається x 6
  11. Fran4eska

Fran4eska Well-Known Member

ой,а для мене це важко, я велика марнотратка, але зараз стараюсь економити... криза все-таки... Приходиться жертвувати солоденьким...а я це ой як люблю :)
    Це стимулює троха :)))

• Подобається Подобається x 5
  12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Не економлю. Заробляю більше, ніж витрачаю.

13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Економ не економ, а те. що треба купити все рівно купуємо.
    навіть не знаю н7а чому економити, бо й так не транжири.До того ж у батька зараз замовлень стало меньше(клята криза), будівництво звертають..
    Все як і завжди, хіба що стали менше купувати солодощів і різних зацьханок

• Подобається Подобається x 7
  14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Гм...на чому...:scratch_one-s_head:
    На їдлі,очевидно...:sorry:
    А ше на маршрутках...бо ходю пішки...:dntknw:
    А ше на вбйорах...всіляких...:scratch_one-s_head:

15. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не экономлю на хобби, хорошая вешь - хорошо стоит, просто надо четко понимать что тебе нужно вообще и в данный момен, и тада - берешь, вещи типа - может пригодится покупать не стоит ИМХА

16. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

пан Ющенко відмінив ніби рішення космосу на рахунок підняття цін на комунальні послуги..ніби не мають підняти, але прийде час і ми побачимо!!!

• Подобається Подобається x 5
  17. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

На всьому:sad:

18. bora

bora Well-Known Member

Тепер помітила що ми й так були ощадні, бо врізати не знаємо на чому.
    Основне - на квартирі, бо погодилися поки жити з батьками.
    Перейшли з закупів у супермаркетах на базари, менше бензин розвозимо, не купую косметику (зайву, бо основної вистачає поки) та різні жіночі дрібнички як то браслетики-журнальчики, обідаємо тим, що з дому або щонайпростіше в кафе. Перестали ходити по дефілядах різноманітних - з запрошень тільки у найближчих друзів буваємо..
    Але не відмовили собі взагалі у кав"ярнях чи одязі зрідка, щоб зовсім у депресії не застрягнути.
    О, до лікарів не ходжу доки ситуація не зміниться. Бо порахувала, що потреба є завжди, а витрачається зрештою не менше 100 долярів на консультації та ліки.. А ліки то ті позагинали втричі (особисто кілька позицій перевіряла), може одумаються (долар на стільки не виріс). Тєжко, терпи організма до кращих часів:)

• Подобається Подобається x 12
  19. Oddly

Oddly Well-Known Member

на розвагах.
    натомість намагаємося знайти альтернативу - теплі сімейні вечори, спільні кіноперегляди вдома, вечеря в колі сім"ї і т.п. -

погодьтеся - це можна назвати позитивном наслідком кризи :) :good:

• Подобається Подобається x 9
  20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А что во Львове цены на базаре ниже чем в супермаркете? Мы с женой в основном покупаем в "Ашане", там цены бывает в 2 раза ниже чем на рынке, тем более, что там продают Першои броварни, а это пиво в Донецке большая рекость, а если где-то есть, то дорогое

а де твій аватар? :)