Ось бачете, тому я й казала, що недостатньо 4 євангелій. МАбуть щось було в назавжди знищених євангеліях таке, що не відповідало потребам Римських Імператорів у 4-6 століттях....Коли доктрину формували.... А Луки замало? Крім того Було якесь послання від Іуди Іакового грецькою мовою
Вам уже пупер казав, який був принцип відбору євангелій, не пересимкуйте і не придумуйте. Я не сказала, що замало, я про те, що тому люди не звертають уваги. Якби самі читали...
Я як завжди, наскоками під настрій. Не знайшла я, що про це писав Пупер, а от я з величезним зацікавленням читала оце (з сайту все того ж Кротова). Але читання не для лінивих, одразу застерігаю.
Скажімо так, якщо у кількох словах. Можна розписати всю історію і т.д., але загалом брався до уваги саме цей факт плюс "популярність в народі". Останній фактор приєднав послання до євреїв до Павлових листів, наприклад.
А чого "облестив"? Він же ж з нею не блудив, а одружився, наскільки мені відомо... А одружуватися, то хіба гріх? Тільки тепер помітив, що модератори навіть не включили гілку про Лютера в розділ "Християнство"... Не зрозуміло, чи то з нелюбові до цієї особи, чи просто упустили...?
гілка мертва 5 років. з того часу структура форуму сто раз кроїлася. Звісно, що мертві гілки ніхто не переносив - марні час і зусилля. Зараз гілка піднялася, її помітять і за потреби перенесуть. ну і для повідомлення про такі речі є червоний трикутник
Якщо дав перед Богом обітницю - її треба тримати, якщо не втримав - згрішив. Є десь про це в Письмі. Можу пошукати, якщо вам дуже треба. ---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ---------- А це про Лютера: http://www.youtube.com/watch?v=iIA0HTiFVnU Книжка Івана Габре, про яку згадує Кураєв є в неті в електронному вигляді. Буду дома - дам посилання.
Так. Якщо не важко, наведіть місце з Нового Завіту, де би було написано, щось про те, щоби давати перед Богом вічну обітницю не женитися, чи не виходити заміж.
Що значить "яка б вона не була"? Тобто все одно, чи хоче цього Бог, чи ні? Чи в Його Волі ця обітниця, чи не в Його?
А цього ми знати не можемо ---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:05 ---------- Десь у Писанні заборонена безшлюбність?
Чому не можемо? Для того і є Слово Боже... Ні не заборонена, але ніде немає, що потрібно давати Богу обітницю безшлюбності. Правда?
я найбільше боялася, що Ви це скажете, уподібнившись до свідків У Писанні багато чого нема. Це не означає, що цього не можна робити. В тому числі давати обітниці. А от ламати дану обітницю - так, цього робити не можна. І саме тому підхід до обітниць повинен бути дуже обережним.
А я, до речі, найбільше переживав, що ви це скажете... Знаєте є в Писанні, в Діях апостолів є випадок, де люди дали Богу обітницю нічого не їсти і не пити поки не вб"ють Павла. Люди дали обітницю перед Богом. Але це не було в Його Волі. Тому зламати цю обітницю абсолютно не буде гріхом. Хіба не так? ---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ---------- 100%! Згідний