Згадав собі сьогодні один момент з Євангелія, там Ісус зцілює сліпого від народження(!) і каже, що йому прощаються його гріхи, тобто сліпота є наслідком певних помилок, гріхів, але напрошується питання - які гріхи у сліпого від народження? Якщо людина ця осліпла б у зрілому віці, то можна тоді стверджувати, що сліпота є карою за певні провини, але коли людина народжується сліпою, хіба це не є доказом можливості реінкарнації, тобто сліпороджений платить за гріхи свого попереднього життя, очевидно служителі Церкви ще не встигли стерти цього із Євангелія, коли редагували його.
Можливо не те, що не встигли стерти, а просто трактують так, щоб не схиляло в бік іншої віри, буддизму зокрема. Набагато краще коли все відповідає Правді, а не так, як бачуть це окремі священнослужителі і зобов"язують всіх у це вірити.
кожен сам собі вибирає дорогу.... ота шо до Бога не є широкою, і не є легкою.Бо в ній багато "не можна"..... але достатньо для нормального життя. Я не вірю в магію -чорну,білу,сіру, сіробуромалинову....... Магія є магія, чи окультизм не в тім річ. Особисто я того уникаю, я не хочу того боятися, не хочу з тим зтикатися. Не в моїй компетенції то засуджувати.... я живу з вірою в добро, живу і роблю все щоб мої шляхи не перетиналися з чорнотою!!!
Згадав собі сьогодні один момент з Євангелія, там Ісус зцілює сліпого від народження(!) і каже, що йому прощаються його гріхи, тобто сліпота є наслідком певних помилок, гріхів, але напрошується питання - які гріхи у сліпого від народження? Якщо людина ця осліпла б у зрілому віці, то можна тоді стверджувати, що сліпота є карою за певні провини, але коли людина народжується сліпою, хіба це не є доказом можливості реінкарнації, тобто сліпороджений платить за гріхи свого попереднього життя, очевидно служителі Церкви ще не встигли стерти цього із Євангелія, коли редагували його. _______________________________________________________________ Ну а ще кажуть що несуть відповідальність діти за батьків..... Та можна все легше пояснити, ну наприклад мама чи батько зловживали чимось (в сьогоденні; алкоголь, наркотики, робота повязана з радіацією) то цілком логічно негативний вплив на розвиток дитини... дефекти.
Згадав,що колись вже писав про щось схоже... http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=158458&postcount=114
Хлопчики і дівчатка,дяді і цьоці,про що ви пишете і за що ставите пальці догори. Невже ви змогли оволодіти комп"ютером,розумієтесь на автах,дивитесь кіна всілякі, читаєте карп і андруховичей,накопичуєте знання корисні і безкорисні,виховуєте дітей,будуєте сім"ї і так несерйозно ставитесь до тих знань які обумовлюють і направляють людське життя,роблять людину власне людиною? Будь -який християнський хлопчик з недільної школи (або юдейський,мусульманський) дасть вам принаймі логічні відповіді на оті всі питання,ще й пояснить на прикладах. http://ukrsekta.info/category/cults -це так для ознайомлення
Ісус сказав - "прощаються тобі гріхи твої" - тобто гріхи, помилки, ними була обтяжена карма сліпонародженого, його батьки в даному випадку взагалі не згадувалися. Сперечатися навколо цього моменту можна довго, я не говорю, що моє тлумачення є вірним, так само Ви не можете стверджувати, що вірним є ваше тлумачення, просто ми бачимо цей момент по - різному і думка кожного має право на існування. Роберт Антон Уілсон у своїй книзі "Психологія еволюції" розглядав досить цікаву модель: у свідомості людини, умовно, присутній "Думаючий" і "Доводячий" і другий завжди знайде аргументи на коримсть того, про що подумає перший. Ви думаєте по - іншому, ніж я і знаходите відповідні аргументи, а я, в свою чергу, знаходжу аргументи на користь свого твердження.
А де я стверджував, що Бог когось карає? Існують причинно - наслідкові зв'язки і кожна дія, яка несе шкоду, вдарить бумерангом по тій людині, що її вчинила, якщо б цього не було, то зло залишилося б не наказаним. Так є завжди. Сліпонароджений, на мою думку, робив погані вчинки в попереденій інкарнації, а тепер вони вдарили по ньому бумерангом. Це закон справедливості. Ісус оздоровив його і тим самим довів, що людина здатна виправляти свої помилки.
ви мене здивували, одначе... особливо, Пупер.(Бог не карає - допис 230 більш-менш коректно висловлює бачення світу древніх жреців, які складали з давніх вавілонських міфів й свого розуміння докупи Біблію - про це в ній стільки згадок!) колись Михові не вдалося відповісти на питання :"Яким містичним чином зв"язані імена Мельхиседека й короля Мешиаха ?" (й з ними ще два-три) воно, бачу, залишається відкритим для багатьох.
А це там же в недільній школі можна довідатись,хіба як додаткове питання для допитливих. ("король"-це сучасний переклад,чи так для "пріколу",бо якось вже звикли до "царя")
] допомагає часом зайти на спец. гілку (в неті повно) й навпрошки до раввина - він пояснить, коли відчувається, що звички заважають реально сприймати інфу. завжди було "король"
дякую,не коментую,бо то буде схоже на пустопорожнє жонглювання буквами,а тут жонглерів і без мене достатньо.Сказав ребе-король,буде король не суттєво (מָשִׁיחַ, машиах, буквально `помазанник`), в религиозных представлениях иудаизма идеальный царь то москаль дурить певне з тим царем,хоча не знаю,ви і Машіах інакше пишете,певно ми до різних ребе ходимо.
Так ви вже неполінуйтеся прочитати далі пару рядків там і є пояснення Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньомуІв.9:3 Але це пояснення -вимагає подальшого пояснення,якщо не знати християнської концепції (та і юдейської теж) гріха.
Ви пане окультист якби уважно читали то можливо іне брихали би. Глава9,Євангеліє від Іоана- І, проходячи, побачив чоловіка,сліпого від народження. Ученики Його запитали Його-Учителю,хто згрішив,-він чи батьки його,що сліпим народився? Ісус відповів-ні він не згрішив ні батьки його,а це для того, щоб відкрилися на ньому діла Божі.... Отже ви перекручуєте Слово Боже, дуже соромно щоє християни які підтримують це по незнанню чи...
вот так вот мужик проходил всю жизнь слепым для того чтоб потом Исус на нем эффектный фокус показал ...... жуть .....