политикан)))) какая тебе разница что о них пишут в газетах и учебниках? бери,читай и делай выводы))на тебя возможно вообще никто из поэтов всего мира не произведет впечатление..а возможно наоборот))
Якщо брати близький до нас час, то тут і Тичина, і Рильский, і Сосюра... Нажаль, їх творчість стала заручницею часу, політики, страху... Але у них є чудові твори. [FONT=georgia, serif]Шопена вальс... Ну хто не грав його І хто не слухав? На чиїх устах Не виникала усмішка примхлива, В чиїх очах не заблищала іскра Напівкохання чи напівжурби... М.Рильський[/FONT]
Тому що русская культура из всех щелей брыжжет. Заполонила она Украинское пространство. А когда начинают подвигать - русские вопят про ущемление, ксенофобию, национализм, фашизм и прочее.
Я свои выводы давно уже сделал. Сам. И имею нескромность гордиться этим. Люблю людей у которых на всё своё мнение
Сравним для начала количество носителей языков. К тому же, до Петра с его "окном" в России не было светской культуры и она была фактически импортирована вместе со всем остальным европейским просвещением. А Пушкин не распространился на Западе, имхо, по причине отсутствия интереса у европейской публики. Культурная жизнь там и так била ключом, Европа была законодателем мод в искусстве, что ей какая-то Россия, судорожно пытающаяся догонять и подражать.
Неправда. Это только в том случае, если продвигают настойчиво и ВМЕСТО. НАГЛО вместо. Или в случае клинической украинофобии.
а зачем подвигать? Это же не полка с калошами - чтобы поставить одни, нужно убрать другие) Места мало для украинской культуры, чтоль?
ты шо это недовыучил штампы??! я ж сказала проверю)) ты забыл про еще многие вещи о которых вопят русские..иди подготовься получше..а пока садись двойка))))
Конечно, совков много, малоросов много. А тут ещё и озлобленные руссо-нацисты. Вон пробовали продвигать... и что из этого вышло?
До війни по селах напівграмотні люди знали напам'ять велику частину Кобзаря. А зараз в жлоба в пошані Поплавські чи Вєрки-сердючки. А взагалі то повторю слова, сказані колись Драчу, що він на дивину схвалив -"Спілка письменників є, а ось письменників чогось катма". Тому в цей час на слуху в людей через "засоби масового заробляння на рекламі" більше про "жлобських звьозд", а ось про Ліну Костенко мало хто й чув.
КВІТЧАСТИЙ ЛУГ… Квітчастий луг і дощик золотий. А в далині, мов акварелі, — Примружились гаї, замислились оселі… Ах, серце, пий! Повітря — мов прив’ялий трунок. Це рання осінь шле цілунок Такий чудовий та сумний. Стою я сам посеред нив чужих, Немов покинута офіра. І слухає мій сум природа. Люба. Щира, Крізь плач, крізь сміх. Вона сама – царівна мила — Не раз свій смуток хоронила В самій собі, в піснях своїх. Стою. Молюсь. Так тихо-тихо скрізь, — Мов перед образом Мадонни. Лиш від осель пливуть тужні, обнявшись, дзвони, Узори сліз. Лише з-над хмар часом прилине Прощання з літом журавлине — Погасле, як грезет із риз… Гей, над дорогою стоїть верба, Дзвінкі дощові струни ловить, Все вітами хитає, наче сумно мовить: Журба, журба… Отак роки, отак без краю На струнах Вічності перебираю Я, одинокая верба. 1915
Ты не ответил - подвигать зачем? русской культуре, как и украинской лет и лет.. а ты ограничиваешь ее только периодом совка.
а как пробовали? Прокип прав..сейчас вообще мало культуры..чьей бы то ни было..Поплавский и Киркоров..две величины двух культур)))))
Кертіс, переборіть колись цю алергію та почитайте раннього поета. Він був талановитий, але як і Довженка його використали як туалетний папір. Хоча як інженер я тут не буду категорично стверджувати. В чомусь, можливо, я і "не копенгаген". А взагалі то я бачу, що ПОЕЗІЯ КСЕНОФОБІЮ тут з'їла. Надобраніч.
Оникс, при совке он стал придворным поэтишкой и стихи его полностью испоганились. Та нехай собі як знають Божеволіють, конають, — Нам своє робить: Всіх панів до ’дної ями, Буржуїв за буржуями Будем, будем бить! Будем, будем бить! Адже це уже не дивно, Що ми твердо, супротивно, Владно устаєм. Ми йдемо походом гідним, — Всім пригнобленим і бідним Руку подаєм! Руку подаєм! Оживляєм гори, води, Вибудовуєм заводи, Ростемо ж ми, гей! — До пустель, каналу й річки Наші славні п’ятирічки — Мовби до дітей, До своїх дітей. Наша Армія Червона Стереже свого кордона, А в повітрі флот, — Він і б’є, і сіє, й носить, Він Республіку підносить До нових висот! До нових висот! Проти мурів, проти молу В нас бадьорість комсомолу — Ще й підмога йде: Збільшовиченої ери Піонери, піонери — Партія веде. Партія веде. Не на Рейні, не на Марні, — В МТС пошлем друкарні — Це ж у нас, у нас! Ми тривожим стратосферу, Атомне ядро і сферу — О прекрасний час! Неповторний час! Неповторний, невмирущий... Хто ж од нас у світі дужчий? І з яких країн? Ми плануєм творчі гони — За колонами колони, Та все ж як один! Та все ж як один! Тож нехай собі як знають Божеволіють, конають, — Нам своє робить: Всіх панів до ’дної ями, Буржуїв за буржуями Будем, будем бить! Будем, будем бить!