Президент Віктор Ющенко підписав указ щодо популяризації та підтримки української мови та культури в Криму. Повний текст
Відповідь: Крим стане україномовним? Извините за глупый вопрос, а почему??? Из-за того, что НАСИЛЬНО что-ли навязывают?
Відповідь: Крим стане україномовним? Львива, Вы общаетесь с ботом То бишь с сообщением, оставленым специально для затравки. Но, в принципе, Вы попали в самую точку. Насильно мил не будешь.
Відповідь: Крим стане україномовним? Все-таки головна причина ситуації , яка складається - надзвичайно потужна російська антиукраїнська пропаганда в Криму
Відповідь: Крим стане україномовним? Знаєте, це все правильно, але відкрийте підручник з української мови для 2-го класу. Таких "накручених" і дурнуватих завдань, трактацій і методики ще пошукати! Замість дати оповідання, віршики, трохи доступно викладених правил, - граматика і фонетика, ще й викручена. Абсолютно бездушний підручник, латина якась! Для чого це дитині в 7 років? Вона мала б ВІДЧУТИ мову, стати з нею на "ти", а тоді вже вчити фонетики і все інше. Може, потрібно різні підручники для україномовних і для не україномовних? Я, все життя розмовляючи українською, того маразму не можу спокійно пережити. А що говорити про людей в Криму чи в Донецьку? Цілком розумію їхнє роздратування. Поки методики не поміняються, нічого доброго не буде в цьому питанні.
Відповідь: Крим стане україномовним? Не соглашусь с Вами. Если интересно могу передать свои личные ощущения. Когда наи НТВ начинают показывать всякую пургу про Львов и антиукраинские заявления и стереотипы, у меня это как и у вас вызывает раздражение и неприятие. Однако, когда наш Президент, через слово употребляет "нация, нация", издаются указы об ограничении употребления русского языка, закрываются хорошие русскоязычные школы, а про 2й государственный, не то что обсуждать, а даже слышать не хотят, а еще и пан Тягныбок со своими идеями насчет титульной нации и прочих маразмов выступает, скажу Вам чесно, мне на мове разговаривать хочется все меньше и меньше. Если бы вы уважали русских наравне с украинским, я бы в значительно большей мере употреблял его , чем теперь. В общем, каждое действие порождает противодействие, такова суть вещей и человеческой натуры. ЗЫ Мартини, ужастик вышел неплохой вроде, по рассказу Кинга "Туман". Вы знаете как наши украинофилы перевели название? Моя жена, чистая галичанка не догадалась. "Мла". Еще бы вместо "А" поставили в конце "Я". Абы на москальське "Туман" не було схожэ.
Відповідь: Крим стане україномовним? дарте , візьміть словника, або відвідайте цю сторінку http://www.lvivport.com/pereklad/ і перекладіть з англійської мови на українську назву книги The Mist , а потім так само перекладіть на російську. Я Вам допоможу : укр - МЛА рос - МГЛА До речі, по цій книзі уже знято фільм і в російському прокаті він йде під назвою МГЛА, хоча книгу в Росії продавали під назвою ТУМАН. Чому російські книговидавці спотворили назву книги, можеме лише гадати, мабуть для того, щоб сильніше від української мови відрізнялося Це, звичайно, дрібниця, але саме такими дрібницями вам забили свідомість і тим самим викликають відразу або в кращому випадку сарказм до українського. Ви в тому не винні, але на те Вам і даний розум, щоб самому пробувати розібратися. Так само абсолютно нічого нема поганого в слові НАЦІЯ. Та ті самі америкоси себе називають нацією, при тому, що вони не лише етнічно, а расово різні. Це слово об"єднує весь народ, а не виокремлює представників якоїсь етнічної групи. А антиукраїнська пропаганда, яку Ви успішно ковтаєте, навпаки намагається це слово трактувати по аналогії до нацизму і робить з Ющенка фашиста. І таких ніби-то дрібниць тьма. Скажімо українську мову в Україні не вивчають як державну, а нав"язують. Одне слово в тезі змінено і з нього розвивається тема про утиски російської мови, меншовартість російськомовних громадян, другосортність цілих регіонів країни. Ви ж розумна людина, невже не розумієте, що це інформаційна війна проти країни, в якій Ви живете, проти Вас, проти мене, проти гуцулів і шахтарів, киян і кримчан, проти всіх нас.
Відповідь: Крим стане україномовним? Московська (російська) нам ворожа більше 300 років. Тому через ваше таке окупаційне ставлення до всього українського, справедливим буде повне виродження російської мови в Україні. Чого безмежно хочу!
Відповідь: Крим стане україномовним? сьогодні у Криму таку радикальну з (віддтінком ненависті) позицію стосовно української мови відстоюють хіба пенсіонери-комуністи та ще члени проросійських організацій, якими керують з Москви і які час від часу ворохоблять тамтешній народ. Тим часом є молодь, яка намагається розмовляти українською, слухає українських виконавців... Окрім того - ніхто насильно не нав"язує кримчанам української мови. А зрештою - чому для вас українська мова така ненависна?