Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on Feb 1, 2015 1,011 replies
  1. tea man

tea man 茶人

Сьогодні пропоную подивитися три невеличких відео від 25.05 (всього на 35-40 хв) про подорож в гори Фенхуан на південному сході Китаю - місце, де виготовляють знамениті гуандунські улуни.
    Красиво, цікаво і пізнавально.

2. tea man

tea man 茶人

На одному з чайних форумів з'явився переклад дуже цікавої статті китайського спеціаліста Ян Кая, яка була опублікована в англійському журналі The Art of Tea. В статті йде мова про історію появи в Китаї дуже відомого сьогодні юньнанського червоного чаю Дяньхун. Це найбільш повна і правдива інформація про цей чай.
    Читайте статтю від 9.06.16.

• Подобається Подобається x 1
  3. tea man

tea man 茶人

Сьогодні хочу перервати довгу паузу в темі про китайський чай з дуже вагомої причини - щоб розказати вам про український чай.
    :uaflag:

Так, саме український, не дивуйтеся.
    Отже, дивіться відео(вибачте автору ролика за певні географічні ляпи).

Ну і для повноти картини можете почитати все, що мені вдалося знайти в інтернеті(1, 2, 3, 4).
    А для особливо зацікавлеих чаєманів в мене є книжка про закарпатський чай, справжній антикваріат. Мені не шкода:)

Last edited: Aug 14, 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. tea man

tea man 茶人

Мені завжди було цікаво знати де саме вирощувався чай, який потрапляв в мою піалу. Хотілося вловити різницю смакових відтінків в залежності від регіону. Інформації про місця, де саме росте китайський чай, не так багато. Тому стаття "Де росте пуер"(від 18.09.16) з картами місцевості буде корисною для всіх, хто любить пуер.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. tea man

tea man 茶人

6. Efer

Efer Well-Known Member

Доброго вечора. Чи проводите ще спільні закупки пуерів та катайського чаю?

7. tea man

tea man 茶人

Планую закупку саме в жовтні, тому що минулого року закуплявся в листопаді і мав проблеми з доставкою. Цього разу буду брати чай для себе, але можете долучитися, якщо є бажання. Що саме Вас цікавить?

8. Efer

Efer Well-Known Member

Переважно цікавлять Шен пуер та зелений чай і трохи червоний. Насправді ж дуже важлива вартісь, який чай і скільки зможу дозволити собі)
    Я коштував також Шу , Тігуанінь та Да Хун Пао, але якість була низька,тож не можу сказти з впевненістю, що не сподобалось. Хотілось би знати вартість усіх,але найбільш цікавить саме Шен.

9. tea man

tea man 茶人

10. tea man

tea man 茶人

Last edited: Oct 4, 2016
  11. Efer

Efer Well-Known Member

Дякую. Я так і думав,що Ви обираєте лише якісні чаї ) Швидше за все, я замовлю лише бюджетні 250г Мао Фену та 200 г Дян Хуну,то ж вирішуйте самі, чи доцільне таке маленьке замовлення. Якщо є більш бюджетні варіанти,як ото Фенікс чи млинець Да Хун Пао з першого замовлення,то я би поглянув.

12. tea man

tea man 茶人

Немає жодних проблем. Вибирайте те, що Вам підходить.Можливо я знайду для Вас ще щось з недорогого, але цікавого. Ви не пробували сягуанські точа? Такі 100-грамові шен пуери? Вони мають копчено-димний аромат. Я з них починав.
    Серед них є дуже смачні, правда, ті що старші роками.
    Ось так вони виглядають.

13. tea man

tea man 茶人

14. manur

manur Well-Known Member

Вартість?

15. tea man

tea man 茶人

16. Efer

Efer Well-Known Member

Коштував точу,але не таку. Дійсно була сиренька, я її "розібрав" та й лежала у глечику місяців 8, потім смак змінився й з задоволенням пив.
    Гадаю, саме ця з Павичем ще якісніша буде. Декілька штук узяти буде гарним варіантом для мене.

17. Deura

Deura миється в бані

а де можна побачити ціни на цей чай?

18. manur

manur Well-Known Member

Перегляньте допис № 255 і перейдіть за посиланням (посилання - слово "темі").

19. tea man

tea man 茶人

Це Білий Журавель (Сон Хе) - один із брендів чайної фабрики Сягуань.

20. Efer

Efer Well-Known Member

До речі, майже всі з пуерів на фото бачив у львівському магазині чаїв , тож перша посилочка у вас була чудова)

а де твій аватар? :)