Рибко, колись мені Маруся-мама дала лінк, то я й з Вами поділюсь http://uk.wikipedia.org/wiki/Львівська_говірка
Взагалі...я прихильник КАВИ. Ті, хто працює на компі мене зрозуміють. Але...я не цураюсь і чаю. Так! Чаю! Але в багатьох дописах я зустрів словосполучення "фруктовий чай" і тут, як кажуть, "Бендера понесло..."! А це напевне самий найвживаніший чай на Україні! Тільки ми його назвали по іншому! УЗВАР!....
Ні, узвар то якраз не чай, а компот з сушених фруктів і ягід Ось вже тиждень як кожного вечора взяла за звичку пити чай...поки що зелений з суницею
Якщо використовуються самі плоди,ягоди,фрукти - то то буде узвар чи компот, в залежності засушені чи свіжі, а якщо заварюєш з листям,корінчиками чи пагінцями - то вже чай чи гербата... Ну ніби так... ніц не наплутала...
в шматочках) Тато розповідав, що в дитинстві його мама варила чай з гілочок вишні, абрикоса, смородини.Тоді був ТАКИЙ ЧАЙ.
Та і в нас досі є. Ось така кава "Анатоль" чи кава "Турек" Гм, коли б це справжній "Турек" (турок) побачив... ...
Якщо використовуються самі плоди,ягоди,фрукти - то то буде узвар чи компот, в залежності засушені чи свіжі, а якщо заварюєш з листям,корінчиками чи пагінцями - то вже чай чи гербата... Здаеця справа у пропорции ,як трошкi ,бiльш г'вари i жаргона то мова вже не литерацка. Якщо помірно хоч і з матюкамі то літературна. Так саме i з чаем. чай з гілочок вишні, абрикоса, смородини.Тоді був ТАКИЙ ЧАЙ. Навесні обрізаш зайві гілочки обриваешь квіточки, то воно саме і буде. Деякі (н.пр. вишня) можуть бути ядовіти якщо зловживати.( Щоденне питi а чай й щодня не зашкодi) То "совєцкий кофе" Може, немецкi эрзацкафе ,в першу війну німці в блокаді були і навидумивалі шоколад на салі та кави з макухи.
саме так, але як тільки піде перший ключ! , але саме найкраще заварювати зелений чай в глиняному чайнику, я купила собі спеціально для такого чаювання чайник з китайської іссінської глини. Чай в ньому просто смакота Хотілось би купити зимового чаю,такого, щоб чаювати та відразу асоціації: Різдво, свята, ялинка, сніг за вікном..... що порекомендуєте?
Чорна Кенія-дрібний порох. У мене нещодавно ЧК іспанської фасування закінчився. З ромом. Зелений чай північні китайці вважають літнім напоєм.
І ще "wyrób czekoladopodobny" замість шоколаду. Хоч жодной блокаді тоді не було (на какао принаймій). А щодо цей псевдо-кави, то коли ми її в версії "Inka" у Руминії та Болгарії в 80-тих улітку продавали, то можна буво і з отих гроші цілий місяць в їхніх горах непогано вижити.
прийшло на думку кылька рецептів приготування чаю: ЧАЙ ЗИМОВИЙ (КРИЗОВИЙ): Беремо кварту свіжого снігу (Воду вже відключили) Розтоплюємо його на багатті з використаної на Різдво ялинки (газу вже нема) Для заварки використовуємо гілочки тієї ж ялинки. П'ємо без цукру (грошей на цукор після свят також нема) ЧАЙ ЛІТНІЙкризовий) П'ємо і їмо те, що залишилось з Різдвяних свят! ЧАЙ ЕКЗОТИЧНИЙ (КРИЗОВИЙ) Бачать всі, п'ють одиниці. Чорний, зелений, фруктовий....
я-то люблю каву. але мені не завжди від неї добре. тому багато п"ю зеленого чаю. чорний - лише зрідка. а зелений люблю корейський( з женьшенем), люблю Curtis, люблю липу. але найсмачніші мені чай з трав, що назбираю влітку у Карпатах: сунички з корінцями та ягідками, малинка, смородина, безсмертник, ожина. а ще дуже-предуже я люблю чай з чебрецю - аромат який і смачно!!!
Ну от і все...попалась я.., "підсіла" тобто на чай.тепер заходячи в магазин. не можу вийти не купивши якогось чаю. Щойно купила "1002 ніч"Чого там тільки немає! і чорний і зелений , і пелюстки календули, чайної троянди,маракуя. папая, родзинки, квітки мальви. Все, пішла пити ПиСи.Але кава на першому місці.