Вибрала варіант "частіше чай, ніж кава". Зрештою, люблю і те, й інше, але каву люблю смакувати лише зранку, переважно розчинну з молоком. Коли нервуюсь і треба швидко приймати якісь рішення, о так, тоді роблю собі "термоядерну" чорну натуральну каву. А в хорошій компанії можна іноді попити й кави з коньячком. Але чай...ммм... точно вживаю частіше. Люблю і зелений, і чорний, зі всяким бергамотами, жасминами, фруктові чаї - це взагалі! Смакота В життєвому чаюванні найбільше люблю відкривати для себе нові смаки і сорти чаю. Останній класний чай, на який "присіла" якось дуууже цікаво називався, здається "Гуанта...", точно не пам'ятаю, але купувала у "Галці" і він там один - з такою чудернацькою назвою. Це фруктовий чай з різних засушених фруктів (більшість), небагацько кори якогось дерева і власне самого чаю (типо трави. Трохи правда дорогий чай, але він того вартує.
чай зелений обожнюю, особливо саусеп, чорний з бергамотом і з цитриною, ммм смакота кавусю - дуже рідко, я більше нюхаю каву
Я обожнюю зелений і білий. Різновидів там дуже багато. У мене завжди ДУЖЕ великий вибір чаїв удома. Зараз маю: жасминовий, персик із джинджером (перекладіть, хто може), ромашковий, м'ятний, зелений звичайний, зелений із сушеними шматочками трускавок, зелений із пелюстками троянд, ромашковий з ваніллю, червоний звичайний, червоний з ваніллю, ройбос із цитрусом, чорний "полуниця з йогуртом" (досить дивний на смак), зі смаком гранату, orange pekoe, бергамот, чорниця, мультивітамінний, журавлина (cranberry), персик і манго, яблуко з цинамоном, лісові ягоди (wild berries), чорний assam, earl grey, lady grey, і ще точно є кілька, але вже не пам'ятаю які. Коротше, як хтось у мене хочу чаю випити в гостях, то має дуже широкий вибір, як у чаярні. Отака я фанатка чаю...
Щиро кажучи, якби зараз не перерахувала, то би й не знала, що аж стільки. А ще точно є кілька (5-6) пачечок, що й не відкривані, тому не пригадую, які. Люблю я чаю під настрій випити, а настрої в мене різні бувають...
купила недавно мате з суницею, заварюю в глиняному чайничку, супер мені сподобався мате, правда трохи солодкуватий за рахунок суничок, але колір гарний і смак
Думаю, по ніку видно, що я голосуватиму за каву.:girl_in_love: Ну дуже люблю кавусю А чаї, якщо п"ю, то тільки на травичках - м"ята, меліса, ромашка, малинка, смородинка,шипшина...
А мій колишній однокласник возить чай з Китаю - чи не єдиний на всю Україну, принаймні замовляють в нього ресторани з усієї України. А починав з того, що сам десь спробував, а потім замовив маленьку партію для себе. Тепер от на роздоріжжі - чи то чаями займатися, чи дисертацію дописувати.
Вау,Лілю,та ви справжній чайовий гурман!!!Ось все не могла зрозуміти,чого мені не вистачає,а перечитавши ваш допис,зрозуміла,що варто урізноманітнити свою чайову колекцію;-)
Білий?! То певно звичайний кип"яток, нє?! І різновидів багато - "Окріп", "Беззаварочний", "Кіппяточік лєнінскій"...
Моєї подруги з Карпат бабуся варила чай з листя чорниці і горіхових шкаралупок - така смакота! а я вдома пробувала такий зварити - гидота вийшла.
Каві я не зраджую, як же без неї. Чай люблю ввечері випити, горнятко пахучого чаю, навіть чайничок для заварки недавно купила.
Ой, ну вже так хизуватися незнаннями. Ще й русизмами помережати допис. -1 за "кип"яток". Десь я вже цю знимку постила. Даю ще раз. А ось із посилання Уки. http://laocha.com.ua/ru/green.htm Білий чай вважається одним із найдорожчих, оскільки для нього збирають листя із вершечків чайного дерева, а це можливо лише раз в році. Сортів є дуже багато, відповідне й різноманіття цін (3 роки тому в Польщі була в чаярні, то там один із видів білого чаю коштував більше 100 злотих за 100 г чаю). Смак надзвичайно ніжний і вишуканий. Він ніби схожий на зелений, але ніжніший, шовковистий. Можна купити щось простіше, але смак, на жаль, не такий, як у чаю, що можна купити на вагу. http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/uutuudet/lipton-teeuutuudet
А я і не претендую. Ніколи гурманом не був, хоча поштефкати люблю... Ніякими іншими чаями, крім чорного найпростішого, не бавлюся. А русизми... Гиги... Це я полюбляю, русскє славєчка ввєрнуть...ти не помітила?! Своєрідна форма вишуканого стьобу.