Символи релігій припадають на місяці весни (пробудження). Новий рік був у березні. Осіріс - риби Діоніс - тілець (бик), пізніше овен (коза) Християнство - овен (вівця). Октябрь - (окта) - вісім Декабрь - (дека) - десять
Мене теж це місце зацікавило на предмет достовірності.. бо хоча б із того ж фундаментального історичного роману, в якому збережена історична достовірність звичаїв і обрядів, "Таїс Афінської" І.Єфремова, добре пам'ятаю що на Криті биків приносили в жертву, танцюючи священні танці - але яким саме чином, не пригадаю. І здається, не "розриванням зубами".
ну якщо баранчик - то язичництво, то вовік не їстиму шашлика з язичницької тварі і вовни не користатиму.
Я думаю, що та фільозофія не має повноти. Та про рибку(символ перших християн) Ви забули !!! Вот іменно :союз рибки і баранчика - вот повнота і правда! А тепер можна дати волю фантазії . Мудруйте далі.
символ жертви, як чому? У біблії теж згадується про вівців і козлів. І взагалі, я вже писав: шукати схожість язичництва і християнства у зовнішніх ознаках означає не заглиблюватись у суть справи.
Нє. Явно над дитячою логікою. Ду-у-уже дитячою логікою. Нагадало, як ми в перших класах на патичках рахували.
біблія багато разів перекладалась, язичництво дуже бідне на письмові джерела і спробуй тут знайти якусь правду
мені завжди не подобалось що церква вважає себе правдою в останній інстанції, а біблію сумнівам піддавати не можна хоча згадати христові походи та інквізицію і все стає на свої місця- в церкві теж люди з своїми недоліками
Згадуйте. Хрестові походи не мають найменшого відношення до правд віри, ані до Біблії. Коли церковники раптом вирішували пхатися в інші сфери, окрім як питань віри й моралі, з того мало доброго виходило. Але то нічогісінько не свідчить про ту Правду, яку несе Церква. Як би комусь не хотілося, аби то було інакше.
Пізнаєте правду і правда зробить вас вільними. Чи не так? По чому пізнається дерево? ---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ---------- Про які правди віри можна говорити, якщо ці правди не втілювались у практичне життя?