Він був дуже вигідний маршрут для людей, які користуваються трамваями,чи погано знають місто(гостей Львова). Жаль, а що поробиш...
В генплані є це і багато іншого, але от грошей на ці всі проекти нажаль не так і багато, тому мпочатку на мою думку потрібен трамвай на Сихів, а потім, після прокладання кола Стуса - Сихів - Автовокзал - Княгині Ольги, можна взятися і за коло Підзамче - Промислова - Богдана Хмельницького - Мазепи - Замарстинівска
Может мне кто нибудь ответит на один вопрос - куда постоянно едут пенсионеры? Складывается впечатление, что они совершают какое то тайное паломничество, ежедневно. Заходишь в троллейбус, как в дом престарелых. Шоб вы не подумали, что я имею что то против стариков, это не так, но это иногда напрягает(бывает, хочется и присесть) А как удастся присесть, заходит девушка, ну, не ...лядство, а?
Особливо зранку, коли маршрутки забиті під зав"язку від"їжджаючими на роботу. Таке відчуття, що базари без них свою роботу не почнуть. Та перечекай ти ту годину пік і спокійно їдь в напівпорожній маршрутці. Нє, треба лізти в саму гущу..
Вот и я о том же. Особенно!!! с утра, все как шпроты. С одной стороны - старость нужно уважать. С другой - такое впечатление(если судить сугубо по общественному транспорту), что мы живем в стране стариков
В тому ж Франківську придумали цікавий метод як постимулювати старших громадян не їздити в час пік: з 10 до 16 проїзд для пільгових категорій безплатний і без обмежень, а от в інший час суто 2 місця і тільки певних категорій. Ну а загалом в цьому процесі сильно допомогла б монетизація пільг (див. Росія, хоча й не ідеальний приклад): всім пенсіонерам по, нехай, 100грн до пенсії на проїзд, а вже за їхнім бажанням тут же на пошті продаж проїздних на місяць (за тих же 100грн) для тих з них кому вони потрібні. Але державі це не дуже вигідно, оскільки тоді кошти за проїзд прийдеться реально виділяти бо бунтувати почнуть, а зараз перевізникам можна платити раз на рік з затримкою на рік і то не всім і вони всеодно возитимуть людей. При такому режимі пенсіонери двічі б думали чи варто на 4х транспортах з пересадкою їхати на базар на іншому кінці міста щоб зекономити 1грн.
А з безкоштовним проїздом, у певний час, то добре вигадали. Пропускаю по 2-3 тролейбуси, доки трохи натовп схлине. Приїздиш на роботу, особливо влiтку, а "макiтра" вжэ "отака о", злий, як собака.. Може i в Одесi таке зроблять, бо iнодi, як в Японiї.
в Одесі мене дивувало, що платити за проїзд тре в кінці, а не на початку! та ще й ціна різна, залежно від відстані що заваджає збрехати, де ти сідав?
О! А я думала, що м. Рівне одне таке, що оплата за проїзд при виході. А тут бачу, що і в Одесі так. Мене це теж дуже здивувало. Цікаво, чи є ще міста у яких таке є?
ТАм много нюансов Цены разнятся, обычно, если едешь, например, на ПосКот(туда дороже), а до него, дешевле(или на 7-й км.) НА счет оплаты в конце, это маразм, но не всегда так, иногда есть и билетеры(черт его знает, экономят они на них, что ли...). Там немного не так, не где садился важно, а где выходишь(вроде так, я на ПосКты не езжу, да и на 7-м давно не бывал) ---------- Додано в 09:47 ---------- Попередній допис був написаний в 09:44 ---------- Та мабуть по всiй Украiнi таке
А ще таке в Севастополі бачив, там взагалі з транспортом є "маршрутка"(Спрінтер), є "топік"(автобус розміром в пів Богдана, їхній місцевий винахід), є "маленький автобус"(Богдан/Еталон) і є "просто автобус"(автобус), ну і ще тролейбуси, пароми, катери і автобуси-експреси при чому все за одним маршрутом з однаковим інтервалом і різною ціною. Там плятять і при вході і перед виходом і під час руху і водії ніразу не кричали чогось типу " в задньому проході ще троє не передало". Зате перевагою є те, що "маршрутки" (Спрінтери) їздять всю ніч за подвійним тарифом (звичайний в них 3-4грн, тож нічний тариф - 6-8грн за пасажира)
так так, мені теж в Севастополі сподобалось, що вночі їздить транспорт, хай дорожче, але все ж таки є, і то не таксі за 50 грн) не бачила всі види транспорту, але наблюдала жовті Богдани, які беруть стоячих і коштують десь 2 грн, і є сидячі типу газельок куди стоячих не беруть і коштує таке щастя 3.50. В Хмельницькому теж доречі існують суто сидячі маршрутки, і там навіть водіїв штрафують якщо бачать багато людей всередині, і здається теж на виході оплата..