Чи хтось щось знає більше, що буде підняття ціни за проїзд, але всі пенсіонери та всі особи з інвалідністю зможуть їздити безкоштовно?
Буде 7 грн. Буде безкоштовно для пільговиків, з виплатою компенсації за них перевізникам. Але без е-квитка то все марнотратство - нема жодного механізму фіксування кількості пасажирів загалом і кількості перевезених пільговиків між ними.
Які то архаїзми.... На трамвай - один квиток, на тролейбус - інший. (Чи, таки, один і той же?) Маршрутки - там взагалі, вроді, квитків ніхто не видає...... У Варшаві по одному і тому ж квиточку можна їхати на : - трамвай - автобус - метро - приміські потяги. Квитки можна купляти в кіосках, в білетоматах (стоять біля багатьох зупинок, в основному на перехрестях), в автоматах, які є в кожному транспортному засобі. Квитків є кума різних : 20-тихвилинний - 1 і 2 стрефа (1 стрефа - це межі міста Варшава, 2 стрефа - це за межами міста, куди доїжджають багато міських автобусів і потяги) 75-тихвилинний - 1 стрефа. 90-стохвилинний - 1 і 2 стрефа. Ці квитки є як нормальні, так і пільгові. Крім того, є квитки : - групові (1 квиток на групу до 11 людей) - 3-хденний - вікендовий (дійсний з вечора п"ятниці до ранку понеділка). Але, по квитках їздять мало. Основна маса має карту мєйську - цебто проїзний. Бажаючий її отримати йде в пункт обслуги пасажирів (є такі пункти на багатьох станціях метро, на вокзалах, аеропорту і т.п.), пред"являє паспорт і фото і йому роблять ту карту. Фото просто сканують і віддають. На карті є фото пасажира, його прізвище і і м"я. Вартість такої карти на місяць - 110 злотих. (нормальної, не пільгової). Якщо оплачувати одназу на 3 місяці, то ще дешевше вийде. Моя карта зараз чинна до кінця доби 29 січня. 28-го або 29-го я підійду до будь якого білетомату, у відповідну кишеньку покладу карту мєйську, на екрані виберу дію, що хочу її поповнити на 110 злотих, виберу форму оплати банківською карткою. До іншого місця прикладу свою банківську карточку і все в порядку))))) Моя картка буде дійсна до 28 лютого. Якщо ж пасажир виїжджає з Варшави на тривалий час, то він звертається в той же пункт обслуги пасажирів, пред"являє саму карту і паспорт і йому вертають невикористані до кінця дії карти гроші. Готівкою - тут же. Ну, якусь там мізерну комісію собі забирають. При цьому, карта ще чинна до кінця цієї доби, або можна попросити, аби була чинна до кінця наступної доби.
Бачите, вигідніше заплатити за більший термін. Це правильно і логічно, але це не для нас. У нас не було, коли були проїздні, і не буде, коли будуть е-тікети. 27 років маємо незалежність, маємо толпи пільговиків, а бюджет відшкодовує перевізникам хто зна за скільки пасажирів. Таке ж і в газі - ніхто не знає кінечних споживачів, і ця вся херня трохи не тридцять років.
Кондуктори, робота яких, дуже полегшує роботу водія, є чи не у всіх обласних центрах, наша мерія і на цьому економить. Навіть у Києві, вартість грмадського транспорту одинакова, для людей з інвалідністю вся, крім автобусів і маршрутних таксі безкоштовна, метро для людей з інвалідністю безкоштовне, для пенсіонерів - при умові київської прописки.
Люди вимагають квитки. У Львові запустили флешмоб, щоб не допустити подорожчання проїзду У Львові люди в громадському транспорті почали вимагати від водіїв квитки за проїзд. Про це повідомляють пасажири в соцмережах. Днями в місті запустили флешмоб #ДайтеКвитокЧелендж, аби не допустити подорожчання проїзду у Львові. Пасажирів закликають вимагати квиток за проїзд у водія, якщо ж водій відмовиться його надати, – не платити за проїзд. “#ДайтеКвитокЧелендж – Репост! Почав брати квитки у маршрутці – люди навколо почали теж вимагати квиток! Ви чудові! Це перший крок до ладу. І пам’ятаємо – 1.02.2019 тут має бути цифра 7! Інакше – ніякої лівої готівки в руки!” – написав у Фейсбуці Слава Галич. Нагадаємо, що міська влада з перевізниками прийняли рішення, що проїзд у міських маршрутках з 1 лютого 2019 року становитиме 7 гривень.
А знаєте чому зразу не дали безкоштовно пенсіонерам згідно закону? Бо то тре було зробити перед виборами. 7 грн. тут ні до чого.
Во які львів"янки! Трамвай на скаку зупинять! У Львові пасажирка розбила скло в кабіні водія (фото) | Новини Львова та України| VARTA1 Інцидент стався 18 грудня у Львові по вулиці Франка-Зелена. Пасажирка розбила скло у кабуну водія трамваю. Як повідомляють у спільноті PostCha , пасажирка розбила скло в кабіні водія, бо хотіла вийти в нестановленому місці. Очікують патруль та швидку. “Ну що ми можемо сказати ? Пийте заспокійливі, бо за такі речі прийдеться відповідати згідно закону!” – йдеться у дописі.
Вчора читала оповідання Дж. Джерома про те як іноземці в Німеччині, не знаючи їх законів, попадали в халепу на рівному місті. Це ще кінець 19ст) Там якось один кремезний та бундючний англійський генерал не знаючи порушив німецький закон: на вулиці пошматовав на маленькі шматки лист). Тут же ж з'явився полісмен і попросив його всі ті п'ятдесят шматочків зібрати..Генерал подивився на ті шматочки, що розлетілися по вулиці, і сказав, что це неможливо - лазити на карачках і збирати шматочки папіра на головній вулиці Дрездена, до того ж слизькій. Німецький полісмен на те сказав, що згоден, і запропонував інший вихід: пройти за ним в найближчу буцигарню і, оскільки вже четверта година, і судді вже нема, то він може посидіти в тюремній камері до завтра, до другого сніданку. І назавтра, заплативши 40 марок штрафу, вийти з камери вільною людиною).Генерал запропонував заплатити якомусь хлопчику, щоб зібрав ті папірці, полісмен передивився закон і сказав, що таке не припустимо). Генерал у відчаї вже думав збити його з ніг і втікти, але ж таки кінчилось тим, що він збирав ті папірці, зробив видовище для доброї тисячі перехожих). Пізніше казав, що це гарний закон, і треба його в Англію, погано тільки, що не знав про нього раніше.
Це якою треба бути напруженою, щоб в стекло водію стукати ногами) І ще свята винуваті...До свят ще йой-йой... Чи вже корпоративи гуляють?
А коли Романа? А знаю - 1 грудня.. Ну у мене тільки страда починається. Я святкую вже 31го. До того - не дають)
Так, Романа було 1 грудня. Потім було Катерини, Андрія - також поважна причина, щоб святкувати Завтра Миколи, у вівторок Ганни - знову свято А корпоративи - скукатіща )))