Голодомор

Discussion in 'Історія' started by zet, Nov 24, 2006.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Голодомор

"БРЄХНЯ!!!!!", "НЄ ДАКАЖИТЄ!!!" (c)

• Подобається Подобається x 3
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

И не надо доказывать.Можно посмотреть и самому.
    http://dima-bykov.livejournal.com/
    И посмотрев - увидим:
    - на марке Украины стоят года - не поленитесь посмотреть.
    - в статье католического журнала указаны и Харьков, и Одесса, и Крым...
    Или - это не Украина? На фото не указано - где оно сделано.Зато первыми указаны Одесса и Харьков - а не поволжье...
    Что именно вызвало такие слова -
    P.S. всегда по отношению к себе применял присказку - "хахол очам не вiрить - треба помацать"... Поэтому - сначала помамцайте - а потом - негодуйте... :)

• Подобається Подобається x 6
  3. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну так я ж не даремно піддав сумніву провокативні закиди Чорнобильця.

п.с. тільки цікаво з яких мотивів він поставив своє схвалення Вашим дописом, в якому Ви викриваєте його як брехуна і провокатора?

• Подобається Подобається x 2
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Меньше всего мне хочется в чем-то прижимать форумлян. Человек просто не доглядел немного....Свое отношение я высказал - об этом - в постскриптуме....

5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Плюс за отличную ссылку и внимание к деталям. Правильно, что дали отличную ссылку, так и истину вместе найдем, не отвлекаясь на излишние негативные эмоции. У меня кстати кусок только был но не весь.
    Но остались вопросы:
    Первое подпись на марке все таки какая ?
    Второе, нигде не написано, что фотография снята на Украине (не говоря уже о более обширной географии, и то что в то время не было Украины как таковой)
    Так что использование фтографии возможно, но только в признании голода, как общей трагедии, произошедшей на территориях современной Украины и России. Причем никак не в 1932-33 гг.

Все таки спешат почему то. Не потому ли, что Ющенко еще при власти.

А вообще основная причина нынешних событий, ИМХО это умолчание трагедии Сов. властью. ПОэтому и возможно было поспекулировать и напридумывать. Имеем совершенно логичные последствия. Одна ложь, рождает другую, но поменьше. Но в силу Интернета и распространения информации маятник вернется в нрмальное положение быстрее чем через 70 лет.

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

:eek: :scare: :shutup:

...на сайті залишається все менше людей, які розуміють те про що говорять.....це сумно....

• Подобається Подобається x 1
  7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

це - помилка :)
    інтернет - чудовий засіб для бруду і пропаганди, але дуже "поганенька" бібліотека - нагору (на перші лінки) випливають "найбільш відвідувані ресурси" - тобто емоційні. Причому негативні емоції - переважають :)

Ні. Ющенко - використав той факт, що про Голодомор пам'ятають люди, у своїй кампанії. Він - наслідок. Пам'ять - першопричина.
    І не буде Ющенко - а пам'ять залишиться. Бо 33-ій - то була прем'єра (перший показ, чи що?), = а це все повторювалося й потім.
    І якщо очевидців/учасників того з 33-го року залишилося мало, і вони воліли мовчати - то на ЗУ (чого ж ЗУ так пече той Голодомор?! адже ж їх він не торкнувся!!!) до 1939 в "ті байки" просто не вірили, і бажали вирватися з-під польського гніту, і "влитися" в "країну братів". А в 1939 - влилися....
    І зрозуміли, що то, в що неможливо повірити - це є повсякденна реальність.
    І в 1949-му - безперечно не такий масштабний був результат такого вдалого державного рішення, але механізм.... В листопаді - вичистили комори, до крихти. І роби, що знаєш....
    Добре, що ліси тоді у нас були хороші....

• Подобається Подобається x 3
  8. zenyk

zenyk Well-Known Member

в 1949-му? не в 1946-му?
    .....бо шось батьки мені розказували про 1946-й....правда пояснювали, що це був наслідок війни....

9. afterstep

було кілька. Якщо бути абсолютно точним - то щороку, але залежало від району/місцини, і різниця була, чи відбирали абсолютно все - чи таки мішок кукурузи на зиму для дітей залишали.

10. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А почему именно в 1949 ?А не в 1948 или 1950 году?
    А что?В 1949 году на ЗУ оставались единоличные хозяйства?
    И что?На лесных орехах и ягод ,можно было продержатся суровую зиму
    1949-1950 года?
    А Вы слышали о таких сельскохозяйственных явлениях как не урожай,не погода,отсутствие дождя?
    Или все под одну гребеночку чешем?

11. afterstep

вам "за слово зачіпитися" - чи приклад?
    А чому не в 44-му - чому так не перепитали?
    Можу спробувати вам відповісти - при умові, що ви не побуквенно будете читати.
    ==
    Коротко - нестача харчів відчувалася і в 45, і в 53-му. Вловлюєте?
    Коротко - передумовою голоду 33-го були попередні роки спротиву селянства - вловлюєте?
    Тоді - "інструмент" спрацював вдало.
    В 1949-му - місцеві просто були не готові до такого повороту подій.

12. Читатель_Обкома

Вы как то интересно все в кучу свалили...
    1945 год не трогаем..да пожалуй и 1946 год тоже...вся Европа была наводнена советскими войсками...
    Про 53-й не знаю,первый рраз слышу.Точно знаю про 1961-1962 года,сам стоял в очередях за хлебом.
    А в 1949 году была засуха!!!Или только на ЗУ был "не урожай"?

Додано через 2 хвилини
    Вы как то интересно все в кучу свалили...
    1945 год не трогаем..да пожалуй и 1946 год тоже...вся Европа была наводнена советскими войсками...
    Про 53-й не знаю,первый раз слышу.Точно знаю про 1961-1962 года,сам стоял в очередях за хлебом.
    А в 1949 году была засуха!!!Или только на ЗУ был "не урожай"?

13. afterstep

хех... вам за слова почіплятися?
    "неурожай" починався не влітку, не внаслідок посухи - а в листопаді, після "продразвьорсток".
    Отоді - тоді дійсно починався неврожай. Причому в 1962 - вже не прирікали селян на голодну смерть, не "підмітали" комори.
    ==
    ну - але якщо вам не віриться, і ви не розумієте, чому саме той рік моїм дідам запам'ятався (разом з 1946-им, до речі) - тоді "ой", навіть не буду вас переконувати :)
    ==
    дійсно, у Львові взірця 33-го - казали, що Голодомор - брехня та пропаганда ворогів Радянської влади :) Що не може власний уряд власне ж населення з кулеметів перед елеваторами розстрілювати :)
    ==
    так само й зараз - якихось 60 років по тому, перед екраном комп'ютера - теж в таке мало віриться, і можна, чіпляючись до слів і цитуючи "документальні факти" - все доказати :)
    Може, колись приїдете на екскурсію? років 20-ть на Гавареччині не був - прогуляємося?

14. Читатель_Обкома

А зачем?:cowboy:
    С 1984 года до 1998 года постоянно ездил к прабабушке своих детей в п.Лысянка в Черкасской обл.
    Бабка Варвара была от роду 1909 года,умерла в здравом уме в в 1998 году.
    В 1933 году бежала на Донбасс (это к слову от пулеметах по окраинам).
    Вернулась в 1938 году ...была под немцами.Всю жизнь про работала ланковой на буряках.
    В 1975 году еще жива была ее мать,бабка Агапа.
    И три сестры и брат дожили до преклонных лет.

15. afterstep

дійсно :)
    раз я на світ з'явився - мої діди теж дожили :)
    видно6 брешу я, як пес, а ті "лісові сади", що до 1949-го були селами - то місцеві "в пику" радянській владі потай вночі насадили :)

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Интернет, как любая библиотека. А там уж все выбирают по уровню образования и культуры. :)
    Там хватит и на спражне лицо Украины и РОссии и любой другой страны. А также расизм, фашизм, национализм....

Да уж помнят.... Многие помнят что в диаспорской литературе про Голодомор прочитали. А там и миллионы и фото с других годов да и со всех возможных мест, а называется геноцид именно украинцев.
    А как еще они могли диаспора, написать про врагов ? Там все методы и фотографии годились. Теперь именно это памятью многие и называют. У Ющенко все цифры в его выступлениях оттуда, из тех же источников.

Неужели вы тоже родились и сразу помнили ?

17. afterstep

Чорнобильцю - ну хоч ви не переводьте все на рефлекси!
    До чого тут діаспора?!
    Мій дід був 14-го року народження. В 33-му - як самі розумієте - ніби вже свідомий парубок. В 33-му були біженці зі Східної України - розказували таке, що "на вуха не налазило".
    <... подальший довгий виклад хронології - нема сенсу тут писати - все одно заплюєте....>
    Про "продотряди" 1949-го - багато люду пам'ятало, і могло розповісти. Одне рятувало - ліс. І хлопці в лісі. І цілі "господарки" були в лісі.
    Якщо б не то - то повимиралиби, як на Східній у 33-му.
    ==
    Але, оскільки я є, мої діди - вижили, то, певно, я брешу? і не було лісу, і не було хлопців, і не було "хрущовської амністії", яка нарешті припинила збройний опір?
    І Гавареччина - то просто торгова марка кераміки, а не назва села,де так і не було Радянської влади?

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

....звідки ж у Вас той весь цинізм, і скільки жовчі набралось шо вона так назовні пре.....в кожну деталь Вас треба носом тикнути....невже можна так брехати?!! Брехати без жодного знання теми, підстав і без фактів???!

Додано через 2 хвилини
    ліс, а особливо хлопців з лісу Чорнобилець і ше величезна кагорта россофілів і інших комуно-зомбованих дуже добре памятають! Навіть дотепер при перших спогадах про героїв наїжуються як вушивий кіт на собаку, що повз проходить :D

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Знов і знов повторюю, може нарешті прочитаєте? Якщо казанські татари, калмики, і т.ін., а також поволзькі росіяни стали на коліна і води в рота набрали, українцям теж наказуєте мовчати? З якого дива? З Вашого боку шляхетніше було б закликати інших не мовчати.

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

...ну з огляду на його "феноменально-обізнану" фразу про те, що в 33-му України не було, думаю, що не про свою шляхетність він піклується, а про "шляхетний образ" російського імперіалізму у всіх його проявах....

а де твій аватар? :)