Голодомор

Discussion in 'Історія' started by zet, Nov 24, 2006.

1. Войцек

Войцек Well-Known Member

Відповідь: Голодомор

Моя бабуня пригадує всі голодомори (33, 39, 46) дуже тяжко, плаче, бо то є справді велике горе для нашої родини. Вона пережила всі ті роки на Дніпропетровщині, потім втікли з дідусею до Львова, жили у Мукачево, Самборі. Навіть німці не були такими курвами як свої (наче). Ненавиджу...

• Подобається Подобається x 5
  2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Та коли врешті відкриєте тему голодомор!?:cowboy: ЩЕ НЕ ЧАС ЗАКРИВАТИ! Не всі ще питання вирішені!

Невгомонний шовініст Солженіцин вчергове засудив українське трактування "голоду 30-х років".

Поссорить родные народы??

И никто же не догадался надоумить яростных активистов ВКП(б) и Комсомола, что это идет плановое уничтожение именно украинцев. Такой провокаторский вскрик о "геноциде" стал зарождаться десятилетиями спустя - сперва потаенно, в затхлых шовинистических умах, злобно настроенных против "москалей", - а вот теперь взнесся и в государственные круги нынешней Украины, стало быть, перехлестнувшие и лихие заверты большевицкого Агитпропа?? "К парламентам всего мира!" - Да для западных ушей такая лютая подтравка пройдет легче всего, они в нашу историю никогда и не вникали, им - подай готовую басню, хоть и обезумелую. весь текст в газеті Ізвєстія

Далі в своїй статті Солженіцин приходить до висновку, що розмови про «Геноцид» українського народу ведуться спеціально для Заходу, який, – переконаний письменник – ніколи не розбирався в тонкощах російської історії.
    До речі, сьогодні Держдума розглядає проект заяви в пам`ять жертв голоду 30-х років на території СРСР. У документі наголошується, що немає «ніяких історичних свідоцтв, що голод організовувався за етнічною ознакою».

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хто-хто "невгомонний"???

Додано через 1 хвилину
    Пропоную вирішувати питання в ПП.:bazar: :bazar: :bazar:

4. zet

zet Дуже важлива персона

http://nikitaso.livejournal.com/5103.html
    Здесь комментарий на статью Солженицина..
    Я приведу его полностью, хоть и длинный

• Подобається Подобається x 9
  5. zet

zet Дуже важлива персона

Читатель, а что ж не понравилось? Вы полагаете, что вы информированы больше автора этого поста? Позвольте усомниться... Просто вранья много.. Объясняется же просто желанием обелить Сталина любым способом, т.к. нынешнее руководство России заинтересовало его поместить если не в положительные герои, то и не в отрицательные. Эдакий "удачливый мененджер" на костях.. Не нужно каяться, раз уже страны той нет. Но признали бы трагедию и на своей территории тоже на государственном уровне и установили один с Украиной "День скорби", со всеми вытекающими последствиями, то и вопрос бы давно сняли..
    (Естественно, полный доступ к Московским архивам)

Додано через 57 хвилин
    Еще пару строк... Ведь у Польши и Украины тоже трагических завязок/развязок хватает, но как только перестали "прятать голову в песок", то смогли найти общий язык. Для того, чтобы прошлое оставить в прошлом, нужно достойно признать трагедию и почтить павших в настоящем...

• Подобається Подобається x 8
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: В.Ющенко: Страны, виновной в голодоморе, уже не существует.

А у меня вопрос к Степанычу, как психологу. Вот это последние атаки на детские умы в школах с помощью фотографий трупов, умерших от голода, как влияют ? Я тут потаскался и погуглил по Интернету, но нашел мало. Есть часть, связанные с психологической войной, но там говориться, что можно чего то добится отрицательными эмоциями в том случае, если подобная трагедия ожидает в будущем. Иначе просто никакого воздействия не будет.Из-за того, что такова человеческая психология, что она такие картинки выбрасывает из памяти.

Другое интерсный вопрос, связанный с 17% русских на Украине. Как они могут это воспринять, если обвиняются русские ?

Так что Степаныч, не просветите ?

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:) Ну почему же! Не нужно рассматривать это как эпизод. Это СИСТЕМА. Система, посредством которой с детства вбивается в голову кто враг. Как нам в свое время вбивали в голову, что учение Ленина верно, что мы живем в самой лучшей в мире стране, что наша страна самая демократичная... И это действенно. Вот я вспоминаю: жили в глухом селе, утром в день выборов мать будила в 5 утра, по болоту шли в сельсовет, чтобы с 6 утра стоять нарядным у тумбочки и "держать салют". И я был горд! Эту ж честь еще нужно было заслужить! Главное - взрослые. К 9 утра все проголосовали и гуляние! И празднество! А ведь "выбирали" одного кандидата! Приблизительно то же сейчас с историей. Растут поколения, которые будут уверены, что все зло от России, что Россия враг... А фотографии - всего лишь одна капля в море дури. Это страшно (на мой взгляд). Но это реалии. Реалии преступные. И делается это нынешней поморанчевой властью.

8. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Да и фотографии в основном из доклада Нансена о Голоде на поволжье...

9. levandivka

Дійсно, дієво. Звичка замовчувати злочин не вивітрюється досі.

є ТАКий анекто по казці "Маша и 3 медведя".
    Дівчинка Маша потрапила у хатинку до 3-х ведмедів. Поїла з їх 3-х тарілок, посиділа на їх стільцях (і перекинула), полежала у ліжках, та й заснула у ліжку наймолодшого.
    Прийшли ведмеді додому. І по черзі, кожен про своє (тарілку, стілець і ліжко).
    -Хто їв з моєї тарілки!?
    Пізніше (кожен).
    -Хто сидів на моєму стільці!?
    Коли дійшли до спальні, то старші 2-є запитали:
    -Хто спав на моєму ліжку.
    А молодший глянув, та й каже:
    -Давайте гасити світло, а потім розберемося...
    (сміятися тут)

ТАК от, Степаничу і К.
    Хочете "погасити світло (пам'яті про Голодомор ще на дцять років), а потім розбиратися..."?
    Дідька лисого!
    Про це треба пам'ятати.
    І фотографії дітям показувати, щоб не росли мутантами-москалями-перевертнями.

• Подобається Подобається x 5
  10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

українські буржуазні націоналісти - "враг". Бандерівці - врагі адназначна. "есесівці недобиті". Да вони!... да ми їм!!!...

гм.... доволі ризиковано розглядати альтернативи - але давайте розглянемо альтернативу - "голубу власть". Хоча б на прикладі пам'ятника яйцю, "Ната протів НАТО", покращенню "вже сьогодні" (тут запрошується Чорнобилець для розширеного коментарю економічної сторони того покращення) та в питанні подолання кризи - "прірви захід/схід".
    ==
    може, давайте ви критично глянете не тільки на верхуйовку опонентів, а й на свою? може, то помаранчева влада робить аварії на донецьких шахтах?

11. levandivka

Ніц вона не робить.
    І в справі Голодомору теж. бутафорщина/шароварщина.

• Подобається Подобається x 2
  12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чи я незрозуміло пишу, чи Ви мене принципово не розумієте... Ще раз попробую. Справа в АКЦЕНТАХ! Голодомор був. Було свідоме знищення голодом населення більшовиками. Так вони воювали з куркулями. Це був злочин влади. Це було страшне лихо для народа. Але ж проблема в тому, що відповідальність за цей злочин покладають на сучасну Росію, на росіян!!! Я категорично проти такої трактовки Голодомору.

Ну то про що ми дискутуємо? Я ж теж про теж.

13. levandivka

Зовсім ні! Ви клеїте до цього "помаранчевість" і "російськість". А ні одного, ні другого компоненту немає в темі Голодомору. Саме горлопанство.

Українцям варто пам'ятати, що спільна з Росією держава = небезпека. Спосібна собствєнних Нєвтонів зємля вкраїнская рожать.
    А ТАКіх друзей (як Росія) - за нос, і в музєй.
    От і все. А росіяни най собі живуть (у себе в Росії).

14. afterstep

давайте правильно ставити акценти...
    1) правонаступником СРСР - зі всіма досягненнями/боргами/втраченими заощадженнями - стала Росія. Про гроші Ощадбанку, які за старою ленінською звичкою Росія пробачила - не йдеться
    2) як правонаступник - Росія заперечує факт геноциду та голодомору. У цьому випадку слово "Росія" - вжито як "офіційні посадові особи Російської Федерації". Слід віддати їм належне - вони не тільки це заперечують - вони заперечують Україну по всіх пунктах - її право на існування, на суверинітет, на власну історію та на власну мову. Але то таке.
    3) з якогось дива росіяни, що живуть на Україні, в більшості своїй доволі вільно спілкуються українською (це я про тих, з ким мав справу) - ті росіяни, що "плюються", дивлячись московське бачення львівських подій по московським телеканалам - ці росіяни якось дивним чином перероджуються, коли йдуть якісь закиди в бік "недружньо-братерського ставлення Росії до України".
    ==
    Ви б не могли мені розтлумачити, чому росіяни в Україні так щиро підтримують/захищають курс Кремля? особливо у питаннях, в які Кремль би носа не мав пхати - у внутрішніх справах України?

• Подобається Подобається x 3
  15. levandivka

+1.
    Але не в гілці "Голодомор".
    Ок? :)

16. afterstep

без проблем.
    що цікаво - що Голодомор і росіян зачепив - але... "попіл Клааса стукає мені в груди" - їм не притаманне :)

17. levandivka

Притаманне, але в Криму. :)

18. Salata

Salata Well-Known Member

А как на самом деле - сложно прогуглить? Скукотища, конечно, еще хуже "экономики Чернобыльца", ну так тогда лучше о погоде...

19. afterstep

прогуглив. На ваше прохання.
    Сподіваюся, в тему Голодомору і офіційних російських та українських позицій - вдалий лінк:
    http://www.glavred.info/archive/2008/04/11/110212-1.html
    чи може - ви щось інше мали на увазі?
    а от по лінку (зауважте - "свіже" - квітень цього року):
    Додано через 1 хвилину
    помітно :)
    змініть хвилю :)

• Подобається Подобається x 2
  20. Salata

Salata Well-Known Member

Если там про правонаступником СРСР - зі всіма досягненнями/боргами/втраченими заощадженнями , то я - испанский летчик.
    Фигушки.

а де твій аватар? :)