Голодомор

Discussion in 'Історія' started by zet, Nov 24, 2006.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Голодомор

ні. Україна вважає себе спадкоємнецею Русі, а в подальшому Гетьманської України, а в подальшому УНР-ЗУНР зі всіма політичними, етнічними та економічними перетвореннями, що відбувались впродовж всього часу існування незалежної української влади, чи панування окупантів

• Подобається Подобається x 3
  2. Sandy

Sandy GRAND

Але згодом... ;)

3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Представьте себе, да.
    В отряд самого Муравьева входили не «московские орды», а красногвардейцы Харькова, красные казаки Примакова, донецкие красногвардейцы Жлобы, екатеринославские, донецкие и московские рабочие под руководством Егорова (чуть больше 1200 воинов).

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та знаєм-знаєм...
    Ще з родослівних форумлян зрозуміли, що в Україні москалів і тоді не бракувало. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Sandy

Sandy GRAND

А коли бракувало? У які часи таке було? ;)

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ви так само учасник форуму, і я бачу що у вас точно не полідовні висновки. Жоден з моїх остнаніх дописів не був контрарґументованй, а тіко відкинений вами. Прошу перечитати усю гілку.

7. vborgman

vborgman Well-Known Member

Конечно. Причём, судя по карме, самый неуважаемый :)

Здесь нужна конкретика.
    И у zenyk'a, и у Степаныча непоследовательность я показал (первый из них не признаёт Украину правонаследницей УССР, но границы почему-то оставляет не от УНР, а от УССР. Второй признаёт то, что режим был преступным и творил геноцид, но отвечать за это как правопреемник этого самого режима почему-то не намерен). Только после этого я написал вывод об их непоследовательности.
    Прошу Вас привести факты моей непоследовательности. Мне это действительно важно. Беседу на форуме я использую для "проверки на вшивость" своей позиции по данному вопросу.

8. Sandy

Sandy GRAND

Да уж... По-моему, дустом обработать вашу позицию оченно не мешало бы!

9. vborgman

Ну так обработайте - кто Вам мешает? В смысле - не меня, а позицию :)

10. Sandy

Sandy GRAND

vborgman, я уже обрабатывал, только Вы либо не заметили, либо не хотели этого замечать. Говоря вкратце, вшивость Вашей позиции в том, что Вы обвиняете жертв голодомора в том, что они где-то там чего-то недовыполнили или недосдали - я же, в противовес Вам, спрашивал, та ли это вина, за которую следовало расплачиваться жизнями? Извините, если пропустил Ваш ответ, но по-моему, его не было.

11. vborgman

А у пешехода, который перебегал дорогу на красный свет в неположенном месте и которого сбила до смерти машина, вина соизмерима со смертью? Его надо смертной казнью карать? Или водителя привлекать за умышленное убийство?

Додано через 1 хвилину
    Вы исходите из постулата, что это было наказание крестьян. А у меня такого постулата нет. Вот и всё.

12. Sandy

Sandy GRAND

Не надо демагогии. Бывают несчастные случаи, которых невозможно было избежать, а бывают....

13. vborgman

И там, и там люди сами себе создают обстоятельства, в которых итогом является смерть.
    Очередной раз спрашиваю: как можно было этого избежать?

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

створити потужну армію УНР-ЗУНР і не допустити російсько-совєтську банду до захоплення України!

15. vborgman

В 1932 году? Так ее уже давно "захватили"...
    Кстати, я спрашивал о том, что должен был сделать "преступный советский режим". Что он реально мог сделать?

16. Sandy

Sandy GRAND

Але для цього мабуть треба було мати не ту Центральну Раду і не тих її чільників ;)

17. SatYr

SatYr Well-Known Member

Не лізти до селян і продовжити НЕП. Але суть була загнати в колгосп. Ви самі сказали, що довіряєте комусь з російської вікіпедії, то й дані звідти про рівень колективізації якраз чітко показують для чого це було.
    Добре розглянемо ваш приклад :
    В даному випадку пішоходами я бачу селян, а водієм-вбивцею комуністичну владу. Цитата - Его(народ, селян) надо смертной казнью карать? Или водителя (комуністичну владу) привлекать за умышленное убийство?
    Я даю відповіді : НІ ! ТАК ! Щодо вислову
    ви самі пояснили хто його таким зробив(комуністична влада, якщо вам не зрозуміло). Проши читати мої дописи і просвітлятись чому, там все чітко є.

Далі щодо не послідовності :
    У вашому дописі http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=226435&postcount=1327 на 67 сторінці :
    Мій допис сторінкою раніше, ніц вам не каже ?
    З російської вікіпедії в пункті «Хлебная стачка» http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
    Їм ця метода так сподобалась, що вони її повторяли і повторяли,і в 1932 також. Насильницьки забирали майно(себто в примусовому порядку), і створювали голод якраз для "навернення" до колгоспу і створення покірного стада.
    І ще купа прикладів тіко з мої розмови із вами. Я не маю часу аналізувати усі ваші дописи.

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Як би...

Додано через 2 хвилини
    Саме так. Грушевський з Петлюрою на двох не дотягнули до рівня одного Пілсудського або одного Маннергейма.

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

покинути Україну, визнати незалежність України і не чинити злочинів більше ніж вже вчинив!

Додано через 1 хвилину
    ....та на Україні часто приходять до влади не ті, хто реально прагне і може зробити Україну Величною країною, а ті хто більше пообіцяє і солодше заспіває....

20. SatYr

SatYr Well-Known Member

Розтлумачення з тої самої вікіпедії щодо підвищення на рівень вище :
    Я тіко назвою помилився - не кулак, а підкулачник.
    Підтвердження слів про підкорення(виділив червоним) :
    ДО vborgman : Так що ви тепер будуте заперечувати і це недавно все ж таки авторитетне для вас джерело ?

а де твій аватар? :)