Мова йде про САМУ можливість знімати на автоматі і результати які ми отримаємо за умови фотограф лише початківець.
Мрії збуваються! Canon SX200 IS в мене в руках !!! Зроблений в Японії, не можу дочекатися,коли почну його використовувати в режимі М
Фото та відео техніка - де купувати і як вибирати? Може порекомендуєте яку камеру із їх ассортименту новачку придбати? Дівчина давно просить купити нормальний апарат, щоб її фотографувати. Пояснюю, що це талант до цього треба мати. Каже навчишся. Пригледів 2 моделі: Nikon_D90_Kit_AF-S_DX_18-105_VR і Canon_EOS_550D_kit_18-55_IS більше схиляюсь до Nikon, але Canon параметри наче кращі . Що підскажете?
Фото та відео техніка - де купувати? Планую взяти собі новий фотоапарат або цифрову камеру з функцією фото.
Canon_EOS_550D дуже нова модель, тому вра(цвірінь)те, що ціна буде падати. Крім того вона "сирувата", а Nikon_D90 дуже непогана для початку, це вже більш професійна камера. Хоча я і "кеноніст", але з цих двох вибрав би Нікон. Більш коректно порівнювати Canon EOS 50D з Nikon_D90, з них я би вже вибрав Кенон.
Визначіться з моделлю і вже тоді виберіть де дешевше. Перегляньте популярні інтернет-магазини. З рекомендаціями консультантів будьте обережні - вони часто намагаються "сплавити" товар, що залежався. Визначіться з сумою, яку готові потратити і почитайте відгуки про моделі, які вписуються в ці гроші.
Якщо хочете щось хороше, наприклад фотоапарат, то купуйте фотоапарат, а не відеокамеру з функцією фото. Бо в них якість фото така сама, як якість відео в фотоапаратах з функцією відео. Навіть для любительських знімків типу "я і пам'ятник", не кажучи вже про якусь мінімальну творчість. Не знаю ваших фінансових можливостей, досвіду і кваліфікації в галузі фотографії, тому конкретно порадити не можу, але безумовно найкращим варіантом є дзеркальні цифрові фотоапарати. Якщо фінансів для такого не вистачає, а лише на апарат типу "мильничка", то краще брати такий, що має режими ручної настройки витримки, діафрагми, балансу білого, чутливості (ISO). Якщо у вас досвіду недостатньо - в будь якому апараті чи самому дорогому чи найдешевшому завжди є режим АВТО, а згодом навчитеся і будете використовувати всі можливості і переваги ручного режиму чи напівавтомату - "приорітет витримки" чи "приорітет діафрагми". А серед таких моделей я б надав перевагу фотоапаратам, які живляться від пальчикових акумуляторів типу АА - відносно дешеві, багато виробників, мають велику ємність, є завжди у продажу, можна за помірну ціну придбати запасний комплект. І саме головне у випадку, коли немає змоги зарядити , а дуже треба фотографувати - можна в любому кіоску купити пальчикові батарейки і зняти ще кілька десятків кадрів. З фотоапаратами, які мають свій "рідний" акумулятор можуть виникати проблеми - через кілька років, коли акумулятор "здохне" - можете просто ніде не знайти його в продажі, бо цей модельний ряд вже не випускається. Та й коштують такі акумулятори відчутно дорожче. З моделей порадив би Canon, Fuji, є непогані Панасоніки, Соні. Олімпуси ж мені не подобаються по причині сильних шумів матриці. При поганому освітленні на фотках видно сильний цифровий шум у вигляді кольорових цяток. А при зйомках тільки в хорошу сонячну погоду практичної різниці між різними моделями я не помічав.
На вулиці банківській є магазин. вулиця невелика - знайдете. Сам магазинчик посередині вулиці. Так от. Там є хороший спец. з тої справи. Продавець техніки. Можна до нього звернутися.
Та я й не сперечаюся що непогана, але вона все одно не до порівняння гірша, ніж в дешевої відеокамери. Та й тих функцій, що у відеокамери в них і близько нема. Я, наприклад, часто використовую в свому фотоапараті функцію відеозйомки і хочу сказати, що для зйомки деяких сцен, особливо при хорошій сонячній погоді, а особливо з використанням штативу, якість цілком пристойна і мене цілком влаштовує. Але, підкреслюю, тільки деяких і не більше.
При плануванні витрат на фотоапарат потрібно врахувати, що гроші підуть не лише на сам фотік, але і на: - карту пам'яті, бо в комплекті лише на кілька мегабайт є (на 2 Гб, як на мене, хватить з головою для мильниці, для дзеркалки - 4 Гб, для професійної зйомки 8-16 Гб) - акумуляторні батарейки (4 шт. в комплекті, тобто 2 в апарат і 2 будуть на запас) + зарядне до них (краще брати такі, що автоматично блокують живлення, коли батарейки зарядяться) або запасну батарею, залежно яке живлення в апараті. Не шкодуйте на це грошей! Ті моменти, які пропустите, коли батарейки сядуть, не повернути! - чохол чи сумочку; для дзеркалки ще пригодиться: - УФ фільтр на об'єктив (захист від пошкоджень і сонячних променів); - бленда на об'єктив; - засоби чищення; - зовнішній спалах, хороші об'єктиви (а не КІТовий) - для покращення якості фотографій, якщо в тому є потреба. ---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:52 ---------- При виборі мильниці треба звернути увагу на тип батареї. Може бути батарея, а можуть бути акумуляторні батарейки. Останні є кращими, адже можна купити комплект з 4 батарейок і мати їх на зміну. Або на крайній випадок можна в когось позичити, якщо свої сядуть. А якщо буде батарея, то купити ще одну на запас - дорожче. А позичити в когось з компанії - нереально, бо ймовірність, що в когось буде така сама є дуже малою. Тому я тут однозначно "ЗА" акумуляторні батарейки. Щоб перевірити чи фотоапарат підходить, треба зайти в перший ліпший супермаркет електроніки, де можна в руки взяти і потримати, поцикати, спробувати чи зручно.
ну з Ваших слів я зрозумів, що треба до Canon придивитися. Зараз активно в Інеті збираю інформацію. а дзеркалки бувають компактні, хоча б умовно? і чи буде компактність впливати на якість? дуже не хочеться величезну камеру, так щоб і в подорожі не страшно було взяти дякую, зайду подивлюсь ассортимент я так зрозумів, що 2 в одному не буде - або відео буде поганеньке(в фотоапаратах) або фото не дуже (в відеокамерах). В такому випадку до фотоапарату схиляюсь. nirvanka, до фінансових труднощів я вже підготувався Всім дякую за поради, оберу модель - відпишусь.
На жаль, не бувають. А для подорожі все ж таки бажано мати ще якусь відносно недорогу компактну камеру, бо велику дзеркалку з додатковими об'єктивами всюди з собою не потягаєш, та й пошкодити можна, залишиш десь - вкарсти можуть. А маленький компакт кинув в кишеню - і вперед.
я свої п'ять копійок кину з своєї дзвіниці По виробниках більше схиляюся до Sony. ціна/якість нормальна + сервіс присутній (у багатьох інших сервіс за межами України і потрібно до-о-о-овго чекати поки попересилаються туди сюди) По розмірах і наворотах теж більше схиляюся до компактних з функцією відео. Якість відео хоч і кульгавить трохи, але хто те відео довго передивляється?! Переважно короткі ролики. Якість фотографій достатня для сімейного альбому. Великогабаритні з наворотами більш необхідні для проф. діяльності або для хоббі яке планується перейти в проф. захоплення/діяльності Ну і слушна порада з пальчиковими акумуляторами типу АА. Дуже зручно Ну та зрештою. Просто потрібно зважити чи потрібно за такі кошти таскати з собою бандуру, щоб за два місяці то надоїло, і не чухати потилицю нащо то мені було З.І. Маю одного знайомого який теж був запалився і купив дорогий фотік. Ну поклацав, ну побалдів трохи. А далі задумався нащо то було.
Для фотографування красот, особливо пейзажів, якість компакта як правило досить приємлима. От зверніть увагу на мої фотки Львова (фото 2 і 3): http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=606395&postcount=322 Вони зроблені простенькою цифромильницею Олімпус С460 модель 2004 р. 4 мегапікселі, автомат без ручних налаштувань. Я б не сказав, що така вже погана якість. Фотографує в першу чергу фотограф, а потім вже апарат, як інструмент. Не завадить правда мати невеличкий штативчик для вечірньої зйомки. ---------- Додано в 11:41 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ---------- Маєте рацію. Дійсно, можливо краще починати з простішого і дешевшого. А коли добре опануєте і можливостей того дешевшого не буде вистачати, тоді купите щось пристойніше і дорожче. А раптом дійсно місяць-два натішитеся, а потім зрозумієте, що воно "не моє" і буде пилитися на полиці, щоби час від часу зробити кілька фоток на пікніку.
В Кенонів і Ніконів є дзеркалки любительсткі, в Кенона це D450 і D500, вони виконані з пластику і майже вдвічі легші. Можливо, якщо ви не плануєте професійно займатись фотографією придивитись саме до них? Крім того, значно важливішою є оптика, ніж сама тушка. Краще візьміть дешевшу тушку і гроші потратьте на оптику. Придивіться до моделей, які я вказав, скоріше за все їх вам з головою вистачить. Tamron 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) - непоганий варіант для початку, коштує десь ~450 у.о. Ще візьміть EF 50mm f/1.4 USM і буде вам щастя
По-перше - які параметри? По-друге — візьміть той кенон і нікон в руки потримайте і все стане ясно. Далеко не в параметрах справа, саме ергономіка не дозволила мені купити кенон про що й досі не шкодую. По-третє — об‘єктиви до них. Я би взяв нікон тільки за те, що можна на нього поставити чудовий 35/1.8 а до кенона аналога не існує в природі, хіба що сігма30/1.4 але то інша ціна, пошук якісного екземпляру і баги автофокусу. Про те, що в відеокамерах фото тільки для пунктика, максимум на обкладинку диска сфоткати кадрик — справедливо, адже матриці там крихітні, їх для відео ледь вистачає не те що фото. А про відео ви збрехали. Відео у дзеркалках конкурує з відеокамерами на користь дзеркалок. Великий розмір матриці з різною оптикою дозволяє творити чудеса, а відеокамера з аналогічними характеристиками то хіба від панавіжн за великі-превеликі бабки. Відеооператори щоб мати змогу робити такий розмитий фон мусять купувати дорогі адаптери під об‘єктиви 35мм і мучитисяз тою бандурою. Якщо хочете подискутувати на цю тему - давайте. Легші за які? По-моєму Нікон-Д3000 то вже менше не придумаєш Звісно, що фотоапарат краще. І відео там ЯКІСНЕ (знаю, бо сам знімав багато, а не просто байки почуті переказую). Щоправда є вагомий недолік - добре знімати відео на фотокамеру треба вміти, це не так легко і зручно, як на відеокамеру (хоч і нею треба вміти), але якщо навчитись, то якість ВИЩА. Можу навести приклади. Навіть солідні студії тепер переходять на зйомку кліпів, фільмів і реклами з допомогою здеркальних фотокамер.
Саме про це я і мав на увазі. Єдиний мінус - довго не познімаєте. Ну і тремтіння буде помітно більше ніж в відеокамері. А якість навіть краща. Бачив як відеокліп знімали саме на дзеркалку, здається Генадія Вітра останній. ---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:07 ---------- Легші за старші моделі, які вище розглядались. Я навів приклади з модельного ряду Кенона, бо краще орієнтуюсь. В Нікона можна D3000 і D5000 до цієї категорії віднести.