І тут розгадали Я підозрював, що підказка про історію конкурса, а саме прив'язаність до "Куркова дістрікт" стане ключовою, вочевидь так і трапилось Традиційно вітаючи традиційного переможця традиційно запрошую до відбору традиційних призів. Незабаром новий етап. А допоки я його готуватиму, може хтось скаже кілька слів про історію цього будинка а особливо цих двох арок (праворуч), мабуть єдиних ще не пофарбованих набіло чи рожево арок у Львові?
Хитрий форест. Вибрав місце, яке на яндексівських панорамах закрите автобусами http://maps.yandex.ru/-/CBQRaQ7U
Там верх будинку над автобусами впізнається, а далі діло техніки. Перша моя фотка - не моя, а з того ж яндекса, новий сервіс там появився
Щодо арок - не знаю , а загалом комплекс будинків №№15-17 на Лисенка - це палац графів Дідушицьких. Збудований в другій половині 19 століття. В будинку №15( з барельєфами ) містилась їхня колекція образотворчого мистецтва, відкрита для огляду. Містила 2 розділи - західноєвропейський і польський(Рубенс, Ван Дейк, Йорданс, Гроттґер, Коссак, Матейко і інші ). В будинку №17 була родинна бібліотека - 50000 томів, зокрема стародруки, родинний архів. Також тут спочатку містилась колекція В. Дідушицького - основа природничого музею, що зараз на Театральній. Колись в парку біля палацу знаходились старовинні львівські портали 17 - 18 століття. Мабуть ці арки - портали, використані при будові палацу.