Економічна криза

Discussion in 'Економіка, бізнес і фінанси' started by av355, Aug 12, 2008.

1. Varvar

Varvar Well-Known Member

тут погоджуюсь, що нацбанк виявився недалекоглядним - кинувся на те щоб підтримати банки, у яких почався відтік коштів, прогавив валютний ринок.

Кажуть (точно не знаю) в багатьох країнах (здається в т.ч. у Польщі) недозволено достроково розривати депозитні договори;
    у нас теоретично можна зняти все відразу, практично за невеликий проміжок часу.
    доцільною була б законодавчо закріплена заборона дострокового розірвання вкладу з ініціативи вкладника, лише за двосторонньої згоди, або надати право НБУ вводити заборону на дострокове розірвання депозитних договорів.
    тут також пізновато :sad:, якщо Ви маєтеи на увазі вимоги щодо покриття регулятивним капіталом валютного ризику та ризику довгострокової ліквідності ... з лютого вже минулого 2008 року все ж таки пізно, банки уже набрались, точніше надавались тих ризиків.
    хоча "краще пізно, ніж нікому"(С) :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Я б сказав -- у кращому випадку недалекоглядним... :scratch_one-s_head:

Маємо юридичну проблему: право на дострокове повернення депозитів зафіксоване ЦК, а його змінити -- та ще проблемка... А без цього нацбанківські акти є юридично нікчемними. А взагалі згоден -- то була б розумна міра: народ хоча б трохи замислювался, перш ніж фінансові операції вести.

Ні, я не про Н13 и Н6 :) Саме про додаткові вимоги до банків-аплікантів на рефінанс, які НБУ висував у постановах і листах у, здається, листопаді та на початку грудня.

А втім, що характерно, ці вимоги висувалися вже після того, як левова доля рефінансу була залита до системи :)))

Та ті пруденційні нормативи -- то таке... Якщо топ-керівництво не зацікавлене у розумному апетиті до ризику, то все до одного місця, бо "Н"-ки завжди можна до ладу довести. :blush:

3. sselev

sselev Well-Known Member

4. bora

bora Well-Known Member

Особисто знаю сім"ю, яка перестала виплачувати кредит банку. Просто порахували собі люди, що при доларові по 5 вони вже все сплатили, а та курсова різниця - не їх клопіт.:) За пару місяців протермінування поки що ніхто їм не подзвонив. Схоже - далі буде... Але думаю так не одні вони чинять.

5. Varvar

Varvar Well-Known Member

віднині у "Надрах" тимчасова адміністрація ...

6. Вадюшка

Це лише свiдчитиме про те, що з таким загальним рiвнем фiнансової грамотностi нам до омрiяної Європи ще дуже довго рачки повзти. :nea:

Щиро раджу тiй сiм'ї зголоситися банку i знайти компромiс. Вважаю, що лiпше мати справу з банком, анiж з хард-колекшном.

До речi, може, тi люди ще й думають, що вiддавши предмет кредиту, вони автоматично позбавляються усiх зобов'язань по ньому? :)))

Ото є на форумi гiлка, чи потрiбно вивчати релiгiю в школах. А я скажу, що в школах точно потрiбно давати хоча б початки фiнансової грамоти. Бо як почитаєш на форумах, з якою легкiстю i бездумнiстю дорослi (? ;) ) люди брали кредити, що на порядок перевищують їх доходи... :dntknw:

• Подобається Подобається x 5
  7. bora

bora Well-Known Member

Думаю тут всі з тим погодяться.
    Родині тій радили. Деякі люди просто дуже вперті :), не змусиш же чужих людей. Їх аргументи поки - в інших країнах же ж зменшили відсотки, а чого в нас тільки зростають. Може планують в суд на країну подати, не знаю:)
    Але йшлося про те, що у банків таких випадків зросте. Ми ж про банківську систему говоримо?

8. Вадюшка

Згоден, та Вам i не конче їх змушувати. На те будуть iншi iнституцiї... :scratch_one-s_head:

А вони хоча б пробували звернутися до свобо банку? Бо вже є випадки перегляду ставки у менший бiк. Але запевняю, що до клiєнтiв, якi вiд початку йдуть на конфронтацiю, банки заледве будуть настiльки толерантними.

Взагалi здається, що "широкi верстви" населення занадто легко пiддаються зомбуванню тих ЗМI i бабульок-кассандр обох статей i усiх вiкiв, якi активно демонизують банки. :ireful1: Насправдi банки зовсiм не зацiкавленi у вiдбираннi залогiв, виганяннi з квартир й iнших забавах, якi смакуються жовтими журналюшками. (Чому не зацiкавленi -- думаю, зрозумiло, але якщо комусь неясно, можу розгорнути думку. :) ) А отже, якщо бачать, що позичальник залишається сумлiнним контрагентом, сплачує борг хоча б в деякiй частцi, -- вони пiдуть на перемови з ним, бо це обопiльний iнтерес.

Не знаю... здається, що говорю очевиднi речi, але наведений приклад показує, що начебто i нi... :dntknw:

Пам'ятаєте, що Бендер рекомендував Панiковському? "Обратитесь во Всемирную лигу сексуальных реформ" (ц) :)))

Ну, саме таких, як Ви казали, -- думаю, все ж не надто зросте, бо аргументацiя тих людей надто вже абсурдна. :mocking: А от що взагалi проблемна заборгованiсть росте -- то щира правда. :sad:

• Подобається Подобається x 4
  9. sselev

sselev Well-Known Member

Читав, що в Укрпромі теж.
    Ходять чутки що Приват хоче купити Укрпром, але ця інформація не підтверджена.

10. Varvar

Varvar Well-Known Member

Last edited: Jan 21, 2009
  11. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://korrespondent.net/business/717163

12. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Вже купили..

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Державний план виходу з кризи

Дивлюсі я на то всьо і досить мрачні думки лізуть в голову... Уряд ніби має якийсь план виходу з кризи, якого, звісно, ніхто не бачив і ніхто не читав, але який, на мій погляд промальовується наяву. План уряду, як у кожній пурєдній державі полягає у тому, щоб вирішити вічне питання: звідки взяти кошти.
    Підвищення штрафів, що привело до над прибутків у МВС є одним з заходів, як знайти гроші. Але на цьому питання не закрите, оскільки народ мовчить, значить можна дусити далі. Тепер підняли податок на авто. Не багато, не мало, але хлоп, шо живе на селі і має нещасного бобіка вимушений викласти біля 2000 гривень на рік (недалеко втікло від ціни того бобіка). А ніхто не думав, скільки коштуватиме податок на ГАЗончик, чи ЗІЛ ? Отож хлопові, що працював в колгоспі, і якому держава заборгувала гроші, ця держава віддала у власність того ж ГАЗончика. Ну але тепер того для держави стало мало... криза ж... отож хлопе плати податок 8000 грн.(!!!!) на рік. Тож скільки тре гноївки вивезти на город і соломи, щоб окупити то діло. Наступним кроком у подоланні кризи - то паливо. Десь там напочатку 2000-х барель нафти вартував $68, а на наших заправках А95 вартував 3.90грн. Сьогодні, барель вартує вдвічі менше, а на заправка А-95 сягає 5.48. Ну й рил присмокталося до нафтового бізнесу.....і кожне хоче їсти. Премєр так і сказала 40 коп. добавимо для поповненя бюджету... за наш кошт. Тобто криза є в уряді, але не у народу.... Та.... лохи заплатять....
    оскільки сьогодні енергоємні підприємства із-за газу зупинилися, зупинилася і хімічна промисловість, а грошики для бюджету ой як потрібні, зародиться наступний крок - дерти з підприємця три шкури. Так що готуймося.... 2004 рік повертається і медведчукові порядки у податковій системі починають процвітати. Як то кажуть, за шо боролись - на то й напоролись.

Last edited: Jan 22, 2009
    • Подобається Подобається x 15
  14. Locke

Locke невиправний реаліст

Є два способи виходу з кризи: реальний і фантастичний.
    Реальний - до нас на Україну прилетить НЛО і інопланетяни привезуть нам нові незвідані позаземні технології і ми станемо провідною світовою державою.
    Фантастичний - влада перестане красти і оббирати нещасний народ, підприємці в повній мірі платитимуть податки, а народ перестане пити, прогулювати, почне старанно і добросовісно працювати.

• Подобається Подобається x 13
  15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да что мы, как нибудь выкрутимся, хотя чуствую. что 90-е годы с инфляцией, рекетом и чиновничьем беспределом возращаются. Митників вот жалко. Наш экспедитор вчера вернулся из Ростова, рассказывает таможенники дожились до того, что на работу впятером на одной машине ездят. Зарплату им урезли, объем грузов резко сократился, а значит и мзду почти не с кого взять. Жалко их, пропадут, они же больше ничего не умеют

• Подобається Подобається x 9
  16. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да вам батенька романы фантастические писать надо, полет мыслей как у Стругацких вместе взятых. Правда даже они в такое не верили, если вспомнить "Трудно быть богом"

• Подобається Подобається x 3
  17. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

ну так вже помалу почали... перший крок - скасування підприємців (на єдиному) з ПДВ, далі - вже йдуть розмови про підняття ставки фіксованого податку, далі - ... та шо далі... капець малому бізнесу.. а там помалу і до середнього доберуться

• Подобається Подобається x 6
  18. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Нє, не так ) Вони вірили , що так обовязково буде )

• Подобається Подобається x 2
  19. Locke

Locke невиправний реаліст

Що, справді? Дайте, будь ласка, зсилку, де це можна почитати, або вкажіть в якому документі.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, бачив я той фільм....

а де твій аватар? :)