В асю нині впало: гривня вже сягнула цілковитого дна й поволі почала закопуватися... Це мало бути смішно, але мені чомусь зробилося майже до сліз сумно. Щось таке робиться... Як же в такому жити?
ну правильніше сказати, що на ринку є продають менше, ніж є потреба і від цього росте курс, а резервів НБУ напевно недостатньо щоб ту різницю перекрити а що всі "заборонені" депозити гривневі ? можна ще більше "закрутити гайки" обов"язкового резервування, але тут посипляться нарікання на стримувальну політику, погіршення можливості банків кредитувати економіку. як я розумію все відпущено у вільне плавання, на саморегуляцію - імпортерам стане невигідно ввозити продукцію і відповідно знизиться попит з їхньої сторони, експортерам навпаки дуже вигідно продавати, бо отримали додаткові переваги - істотне зниження собівартості у доларовому вираженні правда на місці НБУ я все ж таки б увів обов"язковий продаж валюти експортерами, хай навіть на протязі 10 днів, бо десь звучала цифра 9 млрд.дол., "залежаних" на рахунках експортерів
троха додам болота в сторону нацбанку: http://kartina-ua.info/index.phtml?art_id=312717&action=view&sel_date=2008-12-17 на вашу думку - чи доцільно сокиру відпускати у вільне плавання?
Люди добрі, поки Янукович не прийде до влади, Ахметов не дасть жити нікому!!! Врахувати що закрився Металургій експорт, а це давало 40% валюти в Україну!!! Просто зацікавлені люди роблять кризу, на сході велике скорочення, закриття заводів, а захід курсами вбивають, адже захід і центр України мають 70% валютних кредитів по державі!! я думаю, нехай буде у вільному плавані, моливо хоч банківська система підніметься!! А якщо так як обіцяли після нового року закриють всі обмінники, то взагалі буде добре!
Так Ахметов вже оголошував про створення своєї окремої партії? Та й що за гасла незрозумілі? При чім тут Ахметов? І чому Ви вирішили, що він нам дасть жити? ага. Дожене і ще додасть Може він вирішив стати свідомим, а не царьком-рейдером? Оце була б чудодійна метаморфоза!
Як то причім Ахметов, а хто на Вашу думку скупив долари по 4,50-4,70 за літо, тепер ж треба продати... але він я так зрозумів не спішить, нормально так подвоювати капітал, але напевно хоче потроїти адже сьогодні долар 10, але це лиже початок, до лютого хто зна що буде!!! А після січня початок лютого думаю долар піде до низу! Яка Ваша думка на рахунок того, коли долар почне падати??
точка відліку не має властивості падати. Вона є мірилом для інших - а от інші коло неї - зростають чи падають.... Але ви продовжуйте про Ахметова
Скажіть будь-ласка, чому тема Ахметова Вас так зацікавила??? Це просто мої думки і можливо хибні... Але я так думаю...
А в нього девіз: " Ні року без подвоєння капіталу!" І не за рахунок розширеня виробництва, модернізації, енергозбереження. А за рахунок афер!
На мою думку НБУ мав раніше сприятливі умови для вільного плавання (курсоутворення), в т.ч. після ревальвації гривні квітня 2005 і не тільки. І складається враження, що намір/початкова спроба була десь в середині цього року коли почалося повільне "розхитування" (як правило у сторону дорожчання гривні) офіційного курсу, але ситуація змінилася .... І ще є один нюанс - це вимоги МВФ; рішення про надання кредиту є, але є і вимоги, зокрема, вільне курсоутворення і забезпечення n-ої суми резервів на 01.01.09. І почне НБУ викидати резерви на валютний ринок, будуть претензії зі сторони МВФ/прикриття кредиту і знову полетять каміння на нацбанк, що через нього країна недоотримала дуже потрібних грошей від МВФ. Багато "експертів" кажуть "навести порядок", але я не чув жодної практичної поради/ідеї/бачення виходу з тої ситуації, що склалася на валютному ринку. Трошки треба "прагматичніше" мислити, що дуже важко робити коли маєш якісь зобов"язання (кредит) у доларах. Мені особисто, єдине/них кого шкода в цій ситуації - це позичальників/"власників" доларових кредитів.
ви несправедливі до нього - чоловік лише подвоює є кращі поросятка - Порошенки та таке інше - ті щороку нолик дописують До речі - хто там голова наглядової ради НБУ? заодно - які з любих друзів, юристи без дипломів, і таке інше - нафтою та газом захоплюються?
Згідно статистики у Київі "традиційно" розміщено більше 40% всіх кредитів, в т.ч. і валютних. Але це "вина" облікової моделі багатьох банків через що ряд кредитів виданих, наприклад, у Львові львівському підприємству, обліковується на балансі головного банку
Воно то може і так, але в нас на заході під боком Польща і люди думали що вона вічна, але і тут кисень перекрили!!! А заробляли в доларах, зваживши факти по відсотках, зрозуміло чому брали в дол. якшо пів року тому відсотки по дол. були 13 то по грн 18-19%%, кому треба було тої Української валюти!!! А ще в нашій державі такий "хреновий" звичай доробляти чужі держави, як не газом то валютою. Ви подивіться всі ціни на ринку авто стоять в доларах, квартири купляють за долари і т.д. Ха і ще прикол- євро вже 15 грн!! мені шкода людей, котрі взяли вал. кредити особливо в євро!!
квартири так, а авто тільки на вторинному ринку, нові авто у гривні і доречі дуже вигідно купувати зараз тому хто приберіг долари, за 10 тис. доларів зараз хорошу нову машинку можна взяти. думаю % ставка зіграла більшу роль, ніж наявність доходів у інвалюті
Сьогодні Стельмах заявив про намір НБУ підвищити облікову ставку і ось один з коментарів, "тверезий" без гучних гасел "навести порядок", імхо
Це все йде з-за океану, бо пішло у глобальному, а не якийсь Ахметов щось там робить. Може він хіба помагає
Парламент не зупинив офшорне пограбування України http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1360861.html Абсолютно без різниці-Ахмєтов,Мороз,Янукович навіть комуняки не хочуть втрачати своїх грошиків,тут вони всі товаріщі-соратнікі і дружать між собою проти нас із вами. Так що із доларом буде те,що вигідно його основним тримачам,бо якимись зрозумілими економічними категоріями така ситуація не пояснюється.
то було на 01.10.2008 і називають об"єктивною причиною зниження курсу гривні, але десь до рівня 5-6 гривень/долар