ДВОМОВНІСТЬ

Discussion in 'Мовне питання' started by Даяна, Feb 18, 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 vote(s)
    25.7%
  2. НІ

133 vote(s)
    74.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це прогнозувалося. Задекларує раз, другий, а потім скаже, що через опір клятих помаранчових бандер "нє шмогла" :)

Last edited: Feb 20, 2010
    • Подобається Подобається x 1
  2. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ну-ну.....

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Цей пАмаранчовий жупан вже дірявий... Це пАмаранчеві цією ковдрою вкривались... Вічногонимі, вічнопригноблені... тілько щось треба зробити - виколупують з отворів вагомі причини спротиву опонентів, ворогів, 5-ї колони, Кремля... Одне слово - яйця заважають...

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мікі, так буде з усіма "обіцянками". Точніше, з тими, за якими стежать інші країни.
    "Внутрішні" будуть відкидатися без пояснень.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Василю...тоті в ПР шо з єнчої дупи вилізли?:nea:

6. VasMT

Ворота у всіх однакі!
    Але від цього моря "сліз" вже нудить. Ось і нині Люляша "гнала" так, шо мало-м не вмлів. Встидалась би таку публІку робити. Вже весь світ си дивує...
    За регіоналів : - Я казав, жи за свій голос їм, я їм халявити не дам...

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага...
    Суворо накиваєте пальцьом і скажете
    -Ню-ню!:ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  8. VasMT

Ні, дядьку. Приєднаюсь до тих тринадцяти (пам"ятаєте?) що будуть збройнопротистояти ;)

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

А звідки ви взяли, що Ромко погано знає Л.Костенко? Він навів ставлення Л.Костенко до державної двомовності, а ви навели приклад ставлення Л.Костенко до російської мови. ВАЖКО ПОБАЧИТИ РІЗНИЦЮ?

(Ви не повірите, якщо я скажу, - як я зачитуюсь деякими російськими письменниками....)

10. premium

premium Well-Known Member

двомовність - це шизофренія

• Подобається Подобається x 1
  11. Мікі

Мікі Well-Known Member

Я не є якимось особливим шанувальником С. Єсєніна, але цей рядок, який він написав 14-ти річною дитиною: "Выткался на озере алый свет зари..." вважаю шедеврічним...
    Мій, теж здавна і, як на мене, неперевершений український рядок у нашого І. Франка: "Ой ти, дівчино, з горіха зерня..."

От до чого приводить двомовність:):):)

12. UDALA

UDALA Well-Known Member

А боятся они мнения большинства жителей Украины. Как, впрочем , и по всем остальным вопросам - НАТО, отношениях с Россией и.т.д.. , а не только о двуязычии.

13. Мікі

Мікі Well-Known Member

Про НАТО з Росією може зараз й так, а по двуязичію ви пролетіли б желєзно.

14. nikolas

nikolas Well-Known Member

От наївні люди думають,що як буде рос. мова державною,то і на роботу можна не ходити.Повторюю,ці надумані проблеми п.р. і їм подібні , спеціяльно витягують на світ білий,аби каламутити воду,а в каламутній воді що... ?;)

• Подобається Подобається x 3
  15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Хотілось би підвести підсумки дискусії. Бачу, що у запропонованому опитуванні більшість не вірить в те, що Янукович виконає обіцянку. Між іншим, я також проголосувала "НІ".
    Повністю погоджуюсь з наступними дописами:
    А ЧОМУ ТАК?
    1. Є очевидним те, що нинішня мовна ситуація є неприроднім, несправедливим, штучним результатом багатовікового лінгвоциду з боку Росії, про що свідчать факти, викладені на першій сторінці цієї теми.
    2. Є очевидним те, що російська мова переважає в усіх сферах крім освіти (пости 17 і 18 на першій сторінці), що разом з обставинами першого пункту є проблемою саме для титульної нації, для якої поглиблення русифікації є "сіллю на рану". Мовне середовище російськомовних є більш комфортним, ніж україномовних. Тому для зрусифікованих українців це питання стоїть на ...надцятому місці.
    3. Разом з тим мовне питання є зручною розмінною монетою усіх виборів. Зросійщене населення роздратоване намаганнями українців приділяти увагу збереженню і розвитку державної мови. Русифіковані українці за принципом "своя сорочка ближча до тіла" хочуть закріпити статус російської мови (до повної перемоги), який де факто і так переважає україномовне середовище.
    4. Але наступ русифікації має велику загрозу не лише остаточно розколоти суспільство, але й викликати силове протистояння. А це невигідно будь-якій політичній силі чи президентові, який хоче об'єднати країну і бути президентом усього народу, а не його частини. Сам Янукович в силу відомих причин цього може і не розуміти, але все залежить не від нього, а від тих людей, продуктом яких він, як політик, є. Проте, таким людям як Ахметов, Фірташ, Коломойський, Пінчук, Фурсін чи Колєсніков мовне питання - глибоко в одному делікатному місці. Для них двомовність, - це євро-доллар. Але при Януковичу стоять і радники, які моніторять суспільні процеси і можуть прогнозувати можливі наслідки.
    5. Тому Янукович швидше всього своєї обіцянки (як і свого часу Кучма) не виконає. З іншого боку він не може і ігнорувати це питання. Тому для нього можливим виходом може бути не прийняття державної двомовності, а часткове порушення існуючого Закону про мови, прийняття паралельних законів, що регулюють мовні відносини в окремих сферах, і пояснення неможливості підписання нового Закону про мови якимось не від нього залежними обставинами.

Отож, панове хохли і москалі,- швидше всього прийдеться вам знову чекати чергових обіцянок до нових виборів. Не чекаючи результатів обіцянок, народ вже придумав анекдот: "Янукович не відмовляється від прийняття нового Закону про мови. Просто він розгляд цього питання переносить до наступних виборів".

http://gazeta.ua/index.php?id=325594
    http://www.narodnapravda.com.ua/culture/4b6848ee9c9ab/
    http://www.oglyadach.com/news/2009/12/9/216052.htm
    http://zik.com.ua/ua/news/2009/12/09/207844

• Подобається Подобається x 2
  16. nikolas

А що робити українцям?

17. UDALA

UDALA Well-Known Member

Если это надуманная проблема , то почему же ваших "не членов" ПР. так сильно волнует "засилье русского языка" на телевидении , в кинотеатрах , в гос. и учебных заведениях и т.д.?

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм... а я хіба знаю? Хіба знизу щось реально змінити? Напевно також чекати (обирати), - нових (не таких як були): депутатів, президента... А на місцях через партійні осередки і різного роду громадські організації хоча би в силу можливостей відстоювати те, що ще не знищено. А як на вашу думку?

Last edited: Feb 20, 2010
  19. nikolas

Та тому, шо вони такі самі наші ,як і ваші.У нас в Україні існують два виміри(світи,України...),В одному сидять призидент,уряд,верховна рада,суди і т.п.,в іншому ми.Той вимір наз.життям,а наш-сракою(вибачте).Їм усім наплювати,на народ,бо привикли,ми змовчимо.А мова, все таки повинна бути українською,це один із ідентифікаторів нації як такої.

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Я не знаю,не історик,але кажуть німці піднімали економіку після війни,купуючи товари і все інше, вироблене в своїй державі(або надавли перевагу).Я думаю, нам теж треба над цим подумати, в тому числі і в мовному питанню.Купуйте і читайте українське(реклама).А відстоювати треба,бо є шо.

20. VasMT

Ум-гу...
    Була така штука колись - План Моргентау... А потім Маршалла...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)