ДВОМОВНІСТЬ

Discussion in 'Мовне питання' started by Даяна, Feb 18, 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 vote(s)
    25.7%
  2. НІ

133 vote(s)
    74.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Хм... нічого сказати.

Хіба те, що вітання німецьких військ є зрозумілим і переосмисленим, а от ви б з радістю продовжували лизати чоботи (і не тільки), надалі, і з власної волі потомкам "освободітєлєй".

• Подобається Подобається x 3
  2. Bogun

Bogun Well-Known Member

А вам товаришам, як математик скажу. Щоб щось говорите, спочатку потрібно вивчити терміни, що вони означають... А потім вже обґрунтовувати свою думку.

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

Ці політики, якраз і апелюють регіональними відмінностями.
    Ви самі відповіли, уявіть дві державні мови. Схід і Південь буде захищати російську мову і будуть будь-якими методами витісняти українську, українська мова - це не мова Півдня і Сходу.

А що буде на Заході і в Центрі, повне витіснення російської. Я гадаю, ми побачимо закони подібні до чеських, що будуть штрафувати за російську мову на вулиці...

І що це вийде ДВІ УКРАЇНИ, а нас будуть, як собак кидати на один одного і радіти з цього. Для політиків це буде радість, а для нас?

Зараз, хоч поганенька, але все рівно існує рівновага.

• Подобається Подобається x 1
  3. Spika

Spika Well-Known Member

А на территории Руси?

4. syavych

syavych копач

то де така?

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Що це за дебілка? Як ці рагулі вже дістали, Боже дай мені сили не застосовувати сили... Який, в задницю, Майкл, Мішель і Мойша... Дура вона набита. Це тільки у нас рагулі можуть назвати Кобзона Йозифом, а Шифрина Юхимом... Чого покійного Джексона ніхто не називає Михасьом? Це по-перше. Будь я батьком цих Міши і Віті, ця дура вже б стояла перед судом...

ЗІ. Зрозумів... Все просто http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/pro_partiyu/lidery/iryna_farion/

6. Spika

Spika Well-Known Member

А по историческим границам Киевской Руси, так получается, что везде. :) Особенно на территории бывшего триполья.
    Можно еще сказать, что там, где живут потомки киевских русичей.

7. nikolas

nikolas Well-Known Member

А прикольно їм живеться,кинули в натовп,якесь гасло(обіцянку),люди чубляться з розуму сходять,а вони гроші з державного бюджету в свій перекачують.

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не путайте святе з грішним і Божий дар з яєшнею. Я Спіці давав лінк з "Меморіалу" про Поле Пам'яті в Донецьку. Так от,російськомовні українці пам'ятають про такі речі. А совки...то не українці...не росіяни.... навіть не люди...вибраковка совдепу...

9. syavych

syavych копач

Ну так ми вроді не в часи КР живемо, нє? Як щодо Бандери, то закидаєте, що не можна сучасними нагородами минуле шанувати, а як до мови дійшло, то вже й Русь повернулась :)
    Давайте сучасними мірками керуватись. Є держава - РФ, має свою мову - російську, то нехай вона й плекає її. Є держава Україна - має державну мову - українську, то нафік нам розвивати іншу.

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Давайте не будем забывать, что государство Украина - как бы этого не хотелось фаріонихе и иже с ней - это не только вы - но и мы. Вы - хотите развивать украинский - мы - русский. Почему нельзя делать это цивилизованно - ведь перед нами многочисленные прмеры ведущих мировых держав (и - не только!). Нет - или всё - или одно из двух... Patria о muetie! - напомнить - куда вел этот лозунг Испанию? Прям в совдепию...

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я гарантую, Янукович нічого для російськомовних не зробить, просто обіцянка другої державної ще з часів Кучми у моді.

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Погоджуюсь, на всі 100!!!!

12. Sobaka

Sobaka Well-Known Member

потому что подавляющее большинство наших сограждан разговаривают, пишут и думают на русском языке. И это реалии.ПОЧЕМУ ТАКОЕ неуважение к своим же согражданам???

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А хто заважає розвивати на "клубному" рівні (як це і прописано в законодавстві)?
    Літератури, преси - не бракує, сателітки продаються на кожному базарі, ДВД теж. В чому проблема?
    Чи це обов"язково робити за рахунок держбюджету?

14. syavych

syavych копач

Йдеться перш за все про розвиток мови як державної. Вам ж ніхто не забороняє розмовляти російською, розвивати її як своєї рідної, але для чого нав'язувати цілій державі?

• Подобається Подобається x 3
  15. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Не выучить язык страны, гражданином которой ты являешься, вот истинное неуважение к согражданам! :sad:

• Подобається Подобається x 6
  16. Gron

Gron тафгай

Так це ж майже головний імперський інструмент, газ та яз, відпочивають.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я аж тепер зрозумів, який я щасливий що не маю таких саграждан.
    Чи то повітря Австралії таке цілюще, що як тільки сюди приїжджають "рускодумающіє" вони відразу стараються говорити на англійській мові.
    А може не в повітрі причина? Просто кусать хоцца:mocking:.

• Подобається Подобається x 6
  18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Та я повторю приказку: "Обіцянка - цяцянка, а дурневі радість".

19. nikolas

nikolas Well-Known Member

Так, вони це діло спустять на гальма і потехеньку будуть собі робити гешефт,який їм потрібно.

20. Мікі

Мікі Well-Known Member

Дивлячись з Донецьку. А я бачу, що цього разу їм треба буде якусь "язикову" кістку таки кинути, бо їм в цьому плані відступати вкотре вже не можна. І Янукович, сам говорив, що йому всі 10 років царства потрібні. Так що, панове, не тіштеся здалеку. Тут своя кухня.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)