ДВОМОВНІСТЬ

Discussion in 'Мовне питання' started by Даяна, Feb 18, 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 vote(s)
    25.7%
  2. НІ

133 vote(s)
    74.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. UDALA

UDALA Well-Known Member

Давайте будем честны перед самими собой , и признаем , что самым справедливым решением вопроса о двуязычии был бы референдум , т.е. опрос населения Украины , о втором государственном языке - Русском.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мікі

Мікі Well-Known Member

Давайте. Вы будете честны перед собой, а я, естественно, тоже буде честен перед собой.
    Получаются два "честных" в итоге:) А кто же из нас честнее?:)
    И апять дваццать пять...;)

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Чесними такі речі є лише у випадку чесних передумов: конфедеративне об'єднання, формування мовної політики країни емігрантського типу і т.п. Коли сьогоднішня ситуація є очевидним результатом багатовікового лінгвіциду, то про яку чесність може йти мова?
    Враховуючи ставлення до того лінгвіциду з боку українців, ви хоч уявляєте можливі наслідки введення двомовності? Ви зацікавлені у загостренні політичної ситуації в країні? Якщо ЯнукОвоч підпише обіцяний наказ, то важко щось прогнозувати ....не хочу накаркувати.....чим тоді закінчаться його заяви про об'єднання країни ...
    Авжеж. Насилля ні до чого крім спротиву і відрази не приведе. НМД потрібно:
    1. Зупинити наступ російськомовної експансії на сьогоднішньому рівні.
    2. Не допустити двомовності.
    3. Проводити політику законодавчого і фінансового стимулювання розвитку україномовного книговидавництва, кінематографу,періодики, музичного мистецтва.
    4. Підключити і профінансувати засоби реклами, ідеології, освітньо-виховного процесу і т.д. Таким чином створити умови, за яких розмовляти українською в УКРАЇНІ було б модно і престижно.
    5. Згідно існуючого Закону про мови все це проводити без порушень прав національних меншин на використання інших національних мов у побуті, книговидавництві, мистецтві та інших сферах.

Але хто це все буде робити? Та на це було усім плювати разом з декларативним Ющенком. А тепер що?

Last edited: Feb 19, 2010
  4. PraV

PraV Well-Known Member

Абсолютно с Вами согласен. Нельзя называться демократией не учитывая волю народа.

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ----------

Ну, а чем тогда закончится? Чего вы боитесь?

• Подобається Подобається x 2
  5. Bogun

Bogun Well-Known Member

Почитайте, що таке демократія :).

Це нас обом потрібно боятися, бо тоді справді утвориться дві України.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Что-то про расстрелы ничего не увидел.
    Пропустили?

Пани Даяна, вот Пан Зварыч, так тот только на украинском языке и разговаривал.
    И что?
    Помогло ему это?

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Від сирості хіба що...

8. Полковник

Полковник миється в бані

Всё времени не найду.
    Хочется пошерстить допысы Панов Богуна и Географа, которые начинаются со слова "ПОЧИТАЙТЕ...."!
    Настоящие Паны Библиотекари.

Last edited: Feb 19, 2010
  9. PraV

PraV Well-Known Member

Две Украины появятся, если на Западной Украине народ пойдёт за лидерами типа Тягнибока, а на Восточной - типа Витренко. Если политики не будут учитывать региональные отличия. Если будут попрекать друг друга "неправильным" языком общения и национальностью.

10. VasMT

Не думайте, що українці ТАКі тупі:
    де Олег Тягнибок (- 1,43:wacko: і де Вітренко - 0%!

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Интересный и достойный вывод. Но отсюда вытекает, что угроза украинскому языку во Львове (а Вы написали, что во Львове есть явная и прямая угроза украинскому языку) - проистекает от самих львовян. ТАК может прежде, чем строить планы на всю страну - разобраться у себя - дома? Издавать конкурентноспосбные газеты и журналы, печатать книги - тем более - во Львове находится академия Друкарства - задействуйте выпускников! Покажите примером - как надо. :good:
    Я пока вижу наростающее сопротивление лингвохолокосту русского языка - который последовательно и настойчиво изгняется из общественной жизни. Ответом - в том числе и на это - президент-профФесор. Как говориться - за что боролись....Может исключим из употребимой практики слва о лигвоциде? :dntknw:
    Путем всеукраинского референдума - и никак иначе. Все остальное - пустопорожние досужие разговоры.
    Народ скаже - як зав'яже! ;)
    P.S.
    Настоятельно прошу Вас в дальнейшем оценивать аргументы и предложения - соглашаясь или отвергая - а не оценивать мою скромную персону. Культурный человек удерживается в спорах от перехода на личности. С ув. :)

12. Dexter

Dexter Well-Known Member

Процес русифікації українців тривав століттями ,а ви хочете провести дерусифікацію за 15-20 років?Для цього потрібен час ,як мінімум півстоліття.Якшо ж , до того часу не вдасться добитись хоч якогось результату то ,як я вже писав, треба мирно розходитись в різні боки.

13. VasMT

Тим, хто хоче по різні боки скажу словами свідомитів:
    Чемодан (валіза) - вокзал (вокзал) - Россия (Женева)
    Зайве закреслити. А ті, хто лишаться, Україну і піднімуть.

14. sl4m

sl4m Well-Known Member

двомовнисть?.... это как?
    разрешит разговаривать на русском а до этого нельзя было? ... или наоборот
    или даст выбор на каком языке обучаться?
    или может все таки 2й государственный?

ответ ясен - нет. почему? ... потому что это предвыборная программа
    кто там обыцяв депутатскую неприкосновенность убрать? ... как результаты?... а знаете почему? (знаете)

• Подобається Подобається x 3
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Абсолютно згідний.

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Плохо знаете Костенко. Кстати я тоже люблю Подмосковье. Там моя первая любовь была. Там я школу закончил.

Знову чую російську мову,
    Мову рідкісної краси...
    Прошуміли вікнами знову
    непроглядні брянські ліси.

Обступила темні ялини
    полохливих берез юрба.
    Їх далеко десь мла поглине,
    голуба, голуба, голуба...

Опустити скло непротерте,
    все, що бачиш, душею обнять,
    і задуматись, і завмерти,
    і до самої ночі стоять...

На моє непокрите волосся
    опадає легка курява.
    Крізь важку вечорову просинь
    проступає вогнями Москва.

Найрідніше моє Підмосков"я,
    я сходила твої гаї.
    Там спіткала свою любов я,
    не таїла від тебе її.

Ти до мене привітно торкалось
    молодими руками ялин.
    Ти за щастя моє боялось,
    хоч не знало ніяких причин.

Ти дивилось на мене тривожно
    голубими очима озер...
    Ну, то як же у світі можна
    відірватись від тебе тепер?

Поїзд виїхав з Підмосков"я -
    серцем я відчуваю межу.
    Нерозривне з моєю любов"ю,
    я тебе бережу, бережу...

Зберігай же і ти ознаки -
    на березах зарубки слід -
    щоб було мені де поплакать,
    як вернусь через кілька літ.

Ліна Костенко "Проміння землі", 1957 р.
    Видано в серії "Перша книга поета"

Last edited: Feb 20, 2010
  17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Зверніть увагу на рік видання. Чи могла вона тоді писати щось інше. Нагадую, дух Сталіна ще не вивітрився. Ні з свідомості ні з політики.
    А що понаписували тоді Драч, Павличко, чи інші автори? І чи могли б без цієї "писанини" вийти їхні послідуючі книжки?
    То ж не будемо кидати в них каміння, хоч може їм зараз і стидно за цю писанину.

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дуже люблю російську мову.
    Російську поезію.
    Гляньте в гілку "Поезія і проза"
    Але....

І щось таке в мені велить
    збіліти в гнів до сотого коліна!
    І щось таке в мені болить,
    що це і є, напевно, Україна.

19. Мікі

Мікі Well-Known Member

Таких "разводітєлєй" України, хоч греблю гати, однако... Послухати вас, подібних, гамузом, так Харків - русскій город, Донеччина - зємлі Войска Донского, Крим с Севастополем - ісконно русская земля, Одеса-Миколаїв-Херсон, та то ж Новороссія, Закарпаття хай, наче, ділять румуни з угорцями, Полтава - терріторія слави руссково оружія, ну а Київ, ясноє дєло,- мать городов русскіх, а, значить, "ісконно русскій город".
    Питання одне - а що ж залишиться після вас, "дєлітєлєй", самій Україні?
    Мені начхать, де сидить такий "дєлітєль" в Галичині, чи в Донбасі. Я твердо знаю, що ця особа відвертий антиконституціоналіст, а говорити прямо, то є просто кондовий ворог держави Україна.

20. Sobaka

Sobaka Well-Known Member

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)