ДВОМОВНІСТЬ

Discussion in 'Мовне питання' started by Даяна, Feb 18, 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 vote(s)
    25.7%
  2. НІ

133 vote(s)
    74.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Ура, Ура, Ура!!!!!
    Опять я могу прикоснуться к творчеству Ирины!
    Спасибо Вам, Даяна!

---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ----------

Писять и какать в туалете можно русским?
    Нет, не в подъездах.
    В туалетах общественных можно?
    Это не будет суперечить таким же потребностям титульной нации?

• Подобається Подобається x 4
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Спершу ніж задавати дурні питання, вам треба було підкреслити інші слова, а саме "національних потреб"

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Даяна, він це мав на увазі. Попробуйти зайти в московський підїзд не закривши попередньо носа... Думаю, їм треба найперше вчитися користуватися громадськими туалетами. Чи туалетами взагалі:mocking:.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Факти?
    Будьласка :
    Switzerland Constitution
    Article 70 Languages
    (1) The official languages of the Federation are German, French, and Italian. In communication with persons of Romansh language, the Romansh is also an official language.

• Подобається Подобається x 2
  5. syavych

syavych копач

Правильно, тому що не існує швейцарської мови. Якби існувала - була б державною.

• Подобається Подобається x 1
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

VasMT з Дальнєвасточніком просто не розуміють - що таке конфедерація. Як кажуть "чув дзвін , та не знає де він". Нічого, це все наживне... :)

7. Zaratustra

Zaratustra миється в бані

категорично не погоджуюся. Швейцарська існує, але має статус сільської. Офіційно не тягне навіть на державну, тому що надто мало людей нею спілкуються. Робіть висновки, проводьте паралелі

8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

1. Проголосовал - HI. Внести изменения в Конституцию сейчас никому не под силу. Достаточно - регионалного. :good:
    2. Прочитал многовековой перечень обид и прегрешений власти перед украинцами. Впечатлился. Но ТАК и не понял - в чем перед украинцами провинился русский язык? Кто-нибудь мне внятно объяснит? Это русский язык - запрещал. отменял, закрывал etc. ? И поэтому - теперь именно к русскому языку ТАКие претензии?!?
    Расскажите. Взволнован! :dntknw:
    Я - ничего тут не высказывал.Вы меня с кем-то путаете, шановна! :)

9. syavych

syavych копач

натякаєте що українська - сільська? :))

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Для особливо обдарованих - ЩЕ РАЗ ???о_О Виділити грубим шрифтом чи повторити відповідь, яка була у пості 17 ще до вашого питання?
    Авжеж, я мала на увазі лише ваше схвалення допису VasMT.

11. VasMT

А гельветська? Те що вона втрачена назавжди не завадило Швейцарії зберегти державність і суверенитет... Ще й нейтральність.

12. Дальневосточник

Именно! Еще раз! Это позволит осознать, что не бывает языков первого и второго сорта. Не бывает людей первого и второго сорта. Все равны. Если, конечно, не молиться на панi фарiон - считающую как раз, что некоторые национальности и языки в Украине должны быть второго сорта. Эти моления уже достаточно сильно проявляются среди молодежи - вчера на форуме молодая панянка настойчиво рекомендовала "не забывать, что это львовский форум" - тут - один шаг - до вход "неукраинцев через заднюю площадку" - и "на этих скамейках сидеть неукраинцам запрещено" (напомнить - в какой самой демократичной стране ТАКое было относительно не ТАК давно?)
    И еще. Я понимаю обиду, нанесенную в 1800-от затертом году царским емским указом. Но я не понимаю, почему через полтора(!) столетия ответчиком по этому указу назначают меня, моих детей - вообще - русскоязычнных граждан Украины?!?

13. Arthur

Arthur Well-Known Member

Якби для швейцарців була б настільки важливо відновити свою рідну мову, то вони б це зробили. І німці та французи мабуть сприйняли б це спокійно. Хоч я не знаю історію розвитку швейцарською мови, але відчуваю, що по відношенню до неї не було такої кількості постійних заборон і всяких валуєвський та емських указів.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. У демократичних країнах емігрантського типу і конфедераціях такого бути не може. Навіть і у федераціях, але лиш не в унітарній країні з наявністю титульної нації. Тому поділ на сорти - це зовсім не ті поняття. Скажіть, - у Російській Федерації татарська мова - ЯКОГО СОРТУ?
    А гельветська, а алеманнський діалект німецької мови, а ретороманська, а .... б....... щось міняє у контексті конфедерації і відсутності швейцарської мови, якою дехто помилково називає якісь діалекти?

15. Дальневосточник

Вот как определяет титульную нацию юридический словарь:
    Титульная нация – часть населения государства, национальность которой определяет официальное наименование данного государства.
    И - ВСЕ. Никаких других преференций. :)
    Далее. Давайте отбросим мелочные препирательства - и подумаем по существу. Огромный перечень разного рода обид приведен Вами лишь для подкрепления тезиса - при "двуязычии" украинский язык - погибнет. Я точно сформулировал?
    Если - да, то поясните мне для начала - почему - и главное - как - погибнет украинский язык во Львове. Пока - только во Львове. Прошу! :)

16. Mikolaj

Mikolaj миється в бані

Пане Дальневосточнику, а як Ви вважаєте, якщо Україна впаде в такий дефолт, що далі нікуди і її передадуть до Польщі (я знаю, що це казочки, але що заважає нам припустити), то Ви і надалі будете так завзято сваритися з поляками, що бажаете спілкуватися російською мовою? Чи може все ж таки вивчите польську?

17. VasMT

Значно менше... Їх просто "приєднали" ще до нашої ери римляни...

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Фремут, ви як іноземець на цьому форумі, ви можете пояснити, чому так звані рускаязічниє не можуть вивчити української? Ну повинна бути якась одна загальнодержавна мова. Не може ж бути так що в державі мая твая нєпанімайт.
    Навіть в СССР була мова міжнаціонального спілкування, яку примусово потрібно було знати.
    А на побутовому рівні говоріть хоч на суахілі...

19. Дальневосточник

У Вас есть сомнения - знаю ли я украинский язык? Или Вы делаете свои выводы исключительно на основе моих сообщений? Да - мне удобно писать по-русски. Я думаю по-русски. Но ведь из этого совсем не вытекает, что я не знаю украинский. :)
    А зная украинский - сообщу только Вам - по секрету - не так сложно выучить польский. Главное, чтобы не присоединили к Венгрии. Языки угро-финской группы - не на что ни похожи...Несмотря на - к моему изумлению - бытующие на этом форуме убеждение, что русские - угро-финны.... :)

20. Alex Kulko

Alex Kulko Well-Known Member

От у Львові він пропаде в останню чергу. Але пропаде. Як? Почитайте історію Радянського союзу, де 70 років винищувалась мова та інтелігенція. Сьогодні маємо результат - половина країни втратила свою етнічну мову.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)