Я не зрозуміла... а це тут до чого та щей з моєю цитатою. Може ви тему переплутали і вам треба було в Свідки? ---------- Додано в 19:02 ---------- Попередній допис був написаний в 18:59 ---------- Я таке написала десь? Про його волю читайте в іншій темі. А ми тут не про волю Творця, якої ви також не знаєте і не розумієте а про те що я коваль своєї долі, бо Бог мені дав не лише 10 Заповідей, через Мойсея, а й вільну волю. Отже можливість вибору. Бо я так розумію що у вас вибору нема.
Нема. Як і будь-кого з сущих. Є ілюзія вибору. Ілюзія,що ми вершимо щось в нашім житті. До першої серйозної...нагадую серйозної перепони. Катаклізму,аварії,хвороби... Важко пояснити те,що я сприймаю,як аксіому. Справа ж не в тім,що ми бездушні ляльки в руках дєда на хмарці. Кожен з нас це цілий світ...з думками...мріями...бурями...ураганами...проваллями відчаю...піками надій...і удач... Але все це в Волі Божій. Кожен наш крок,кожна подія..з нами,чи навколо нас...кожна думка,кожен порух душі...все це сплановане Ним і відоме Йому. Лише Йому. Не нам. І не мені. Ми можем лиш приймати ту Волю. Одні покірно,інші стаючи в позу,ще інші заперечуючи все на світі... Але змінити нам не дано нічого. І ще трохи моїх...а може й фантазій... Все на світі взаємозв"язане. Причім.нам не дано осягнути всіх ланок отого причинно-наслідкового ланцюга,навіть в межах короткого відрізку часу,навіть в межах однієї родини,чи спільноти... А більше? А Йому відомо все. Хм...рудименти димлят...температура,їті.....
Всього лиш непомірно роздута гординя,властива багатьом. Суть не міняється. Знайшов свій допис в іншій гілці. Мені не соромно признати свою мізерність перед Творцем всього сущого. Не перед людьми .Не перед бюрократичними установами(в тім числі і церквою). Навіть,перед державою. А перед Богом. Ще одна цитата,але без коментарів...
Не знаю. Можливо вони просто визнали її для себе правильною, повірили. (Я наприклад). До речі кожен має право вмерти за свою релігію. (не маєте бажання повбивати невірних? )
Ромку, п.Маруся-мама не сама себе зробила себе вільною і то ніяка не гординя, щоб так думати, чи казати . Її Ісус зробив вільною: Iван.8:36 Коли Син(Ісус) отже зробить вас вільними, то справді ви будете вільні. Ти також можеш стати вільним.
Не можете мені такого пропонувати бо я не громадянка України. Можу хіба іти і балатуватись в легіслатуру штату, якщо захочу. Ви на моє запитання так і не відповіли, бо для чого мене цитувати якщо ви пишете про якісь несусвітні речі які не мають ніякого відношення до долі чи мого вільного вибору. Тому я і запиталась, може ви гілкою помилились?
Я то думаю, чому мені Ромко нещодавно сказав, що тут не форум Лілі Романової. Тепер бачу, чому. Бо то, виявляється, форум Ромка. Він собі нахабно й безкарно ображає інодумців лише тому, що вони не вірять в його теорію та в його бога. І ще й має совість іншим приписувати те, чим грішить сам - гордість і самолюбство. Хто ще так на собі зосереджений, як не Ромко? Ромку, можеш не трудитися мені відписувати, бо я твої бруди читати більше не маю терпіння. Скінчилося. Радилася з духівником, порадив зі служителями темряви не спілкуватися. Тому припиняю.
Лілю,я буду гірко плакав... Та,читай,не читай,мені то глибоко фіолетово. Я спілкуюсь з багатьма священниками,ходжу до сповіді,просто розмовляю,але такого гадства мені не казали... На твою думку,прерогатива виловлювати свої думки є лише в тебе? Чи думки мають бути ґламурними і причесаними,в світлі рішень якогось там собору? Так.я згідний з постулатом,що людина створена за образом Божим. Але образ не обмежується головою і двома вухами. А здатністю задумуватись. Просто задумуватись,а не сліпо повторювати щось за кимось. Чому ми? Для чого ми? Чому так? Чому не так? Всі думки мають право на існування. я ніколи не висловив сумнів в існуванні Бога. В Його всемогутності і всюдисущості. Ніколи не переставав надіятись і молитись про то,щоб Його воля щодо мене і моєї дитини не була надто жорстокою. Але,разом з тим я ніколи не ставлю свою волю,вище від Господньої,як це роблять шибко побожні.
Является ли свободой осознанная необходимость пойти в рабство? (с) Шендерович Файно всю відповідальність покласти на когось..? А сенс? Еврейская притча Один раввин очень гордился своей верой в Бога. То и дело он повторял: «Я верую в Господа». И вот однажды случилось наводнение. Вода постоянно прибывала. В дом к раввину пришли люди и сказали: — Мы покидаем это место. Пошли с нами. На что раввин ответил: — Нет, я остаюсь. Я верую в Господа. Он спасёт меня. Вода продолжала прибывать. К дому подплыла лодка, и люди, сидящие в ней, сказали: — Здесь есть ещё одно место. Поехали с нами, ведь вода всё прибывает. Раввин ответил: — Нет. Я верую в Господа. Лодка уплыла. Потом пришла другая, но раввин отказался сесть и в неё: он верил, что будет спасён Богом. Наконец, прилетел вертолёт, и оттуда крикнули: — Эй, это твой последний шанс. Мы бросим верёвку, по ней ты сможешь забраться сюда, больше помощи ждать неоткуда. Но раввин отказался и на этот раз. Вода продолжала прибывать, и он, разумеется, утонул. Встретив на небесах Бога, раввин спросил его: — Я так верил в Тебя, Господи, как же Ты позволил мне утонуть? На что Бог ответил: — Я трижды пытался спасли тебя: дважды по моей воле к твоему дому приплывали лодки, а потом я посылал даже вертолёт. ---------- Додано в 00:37 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ---------- Але бувають і "нав'язливі"
Інквізиція помаленько сходиться фкупку? Якось пофік. Ітак,що нав"язливо? Нав"язливо вважати,що твоя воля вища від Божої. Нав"язливо вважати,що Бог - це лише любов і благолєпіє. Нав"язливо вважати,що Бог є лише в церкві. Нав"язливо вважати,що ті,хто висловлює думки,що не збігається з твоєю є
Ромку, звиняй. Вопить на Львівському форумі не Маруся, не Мих і не я. Вірю, що температура, що "рудименти димлять", але ж не до такої степені. Нав'язливо - перецитовувати себе, рідного, бубернайцятий раз. Нав'язливо - заводити бубернадцяту розмову про те, як недобре Бог задумав, заблокувавши очі-вуха-рудименти. Нав'язливо - зводити любу тему на ліс і "Больна мнє больна" http://www.youtube.com/watch?v=XPzAh5u5xgg
Де я згадував про ліс в останніх дописах? Чи про "больно"? Мєрєщіцця,пану модератору? Чи,то є модераторське взаємопопцьоцьманнє? З послєдующім оппльовуванням нєугодного? Прецеденти були. Соррі,форум є відкритим для всіх. І.наскільки я розумію,нікому не забороняється висловлювати свою думку,ні комунякам,ні СЄ,ні атеїстам,ні,навіть мені.
А є тема, з дописами Ромка і без "Лісової пісні"? Не вірю! ---------- Додано в 01:15 ---------- Попередній допис був написаний в 01:12 ---------- Звичайно! І пчихати людина має повне право. Тільки хусточку варто тримати, як серед людей то робиться.
Зате вважає, що має право інших ображати. А якщо щось - то головне поплакатися й поросити, аби потерли неугодне. Чудова тактика й позиція. А я то думаю, чого християнські принципи чужі. Тепер усьо стало чітко й ясно.