добре, коли Авраам мав вбити свого сина, а Бог його зупинив( а він вбив би, бо інакше Бог не зупинив би Араама), то це не є порушенням вибору Авраама?
Авраам виконував вказівку Божу і в цьому перевірялось серце Авраама і насправді, якщо Бог б не зупинив то я певен, що друг Божий просто б вбив свого сина. Помітьте яка відданість Богу, він чекав цього сина 25 років, якщо я не помиляюсь. І тут Бог просить пожертвувати ним для себе. Авраам встає і йде, без зайвих питань, без нарікань. Яка колосальна впокореність. Бог воістину виховав батька для народу свого.
А свободу вибору дiтей Йова Бог не порушив? То дiти самi вибрали вмерти, щоб перевiрити вiрнiсть Йова боговi? Чи вони не рахуються, бо не були "головними героями"?
тобто робив як хотів Бог - де ж тут вибір? І все ж у кінцевий момент Бог перешкодив зробити те що вирішив Авраам, тобто змінив вибір Авраама на інший. прохання можна відмовити, а тут наказ - не виконаєш і смерть для роду людського (чи якось похоже в Біблії йдеться).
Він міг не робити того, Бог його силою не тягнув. ---------- Додано в 22:33 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ---------- Бог нищить.... Він є також і зло... Я в то не вірю. Візьмемо будь-який приклад з Біблії. Наприклад, Содом, чи фараона, що не відпускав жидів з рабства. Перш за все ми повинні усвідомити, хто є ми і хто є Бог. Ми є винні Богу. Тому що Бог дав нам життя. Ми не прийшли у життя з власного бажання. Ми прийшли у світ з Його бажання. Я вважаю, що кожна людина повинна завдячувати Богу за життя, яке дано нам якби авансом. Людина винна Богу, людина створена Богом. Бог є наш Отець. Візмемо того ж фараона. Він, по суті поставив себе супроти Бога. Будучи людиною, отримавши життя від Бога, він просто вирішив начхати на це все і виступити проти Бога. Але ми того не бачимо, ми бачимо, що Бог знущається над ним і говоримо: Бог - жорстокий. Чи взяти жителів Содоми.... Будучи людьми, отримавши життя від Бога даремно, вони просто знущалися з Божого дару. То не є помста. Бог забрав у них те, що колись дав і не більше.Вони були недостойні дару.
чому ж тоді відмовився продовжити удар ножем, якщо силою ніхто не тягнув? І все-таки, якщо ви йшли по дорозі і вам сказали зупинитися це посягання на ваш вибір йти чи ні?
не зрозумів.... ---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ---------- в деякій мірі так, але не завжди.
ну по-перше, в нього і вибору як такого не було: виконати те що Бог сказав або ні. Не виконає - закінчиться рід людський, бо без Бога. Виконає - гріх зробить, чи те що "просить" Бог не є гріхом? А по-друге, чому Авраам зупинився і не вбив сина, раз його ніхто не тягнув? А по-третє, Бог своїм втручанням змінив вибір Авраама на той що хотів, так що я би той бутерброд не з'їв.
Це було б справедливим, якби переносили найтяжчі муки земні саме ті, хто найтяжче згрішив. Але мучаться земними муками всі, без логіки, а інколи (у концтаборах, у підвалах маньяків) - зовсім не ті хто мав би перейти такі муки.
чому небуло? ---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ---------- Бог його й зупинив.
ну вибір в нього як такий був: але і той і другий не зовсім гарний трохи складно прозвучить: Араам вибрав - вбити сина, а тут вмішується Бог, то чому Авраам змінив свій вибір( він же згідно свободи вибору міг би і вбити сина)? Напевне тому що Авраам не хотів цього робити, тобто вбити. Получається його змусили, для Бога це був просто розрахунок. Але те що для нас є обставини, які нас змушують робити те що нам не зовсім хочеться, то для Аврама це був Бог, який в принципі знав яким буде вибір Авраама. п.с. тут і друге питання появляється: коли гріх проявляється? На фізичному чи на духовному плані, тобто намір зробити гріх є гріхом? І чи "замах"(у фізичному плані) зробити гріх є гріхом?
Чи бавився б хтось в компютерні ігри якби результат не залежав на 100% від ваших дій? Стріляєш, стріляєш а толку так собі, така доля Так само і в грі життя - результат на 100% залежить від гравця, інакше який смисл? А доля це скоріше стартові умови і правила гри
Я снова оглянулся и увидел под солнцем, что не быстрые успешны в беге и не сильные — в битве; не у мудрых — хлеб, не у понимающих — богатство и не у знающих — благосклонность, но для всех время и случай. Призываю в свидетели против вас сегодня небеса и землю: я предложил вам жизнь и смерть, благословение и проклятие. Выбери жизнь, чтобы ты жил, ты сам и твоё потомство.:rose: