Доля чи вибір?

Discussion in 'Філософія та мораль' started by львівянин, Dec 14, 2007.

1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ну, аякже, ми прямо пуп Всесвіту:) Забагато ми собі честі робимо... Хоча, з одного боку, це добре - якщо думати таким чином, то можна навіяти собі впевненість в своїх силах і стати більш стійким перед бурями життя:).

2. Levko

Levko Well-Known Member

Це не ми "собі честі робимо", це Він нам дав такий привілей називатися Його дітьми!!!!!!
    Це все рівно, якби Ви моїй дочці сказали: "Ти думаєш, що тебе тато найбільше любить?" Можливо, Ви би і посіяли сумнів у її маленьке серце, але пригорнувшись до мене і почувши від мене слова любові до неї, віра в те що тато її таки насправді найбільше любить, відразу би воскресла!!!

В історії людства уже був один такий спокусник, котрий казав до людей: "Невже ви думаєте, що Бог такий добрий? Думаєте Він вас насправді любить? Бачите який Він злий, що навіть не дозволяє вам з"їсти плоду з дерева, Він щось приховує від вас, а ви йому так довіряєте сліпо..." І усім відомо чим це обернулося для людини, котра послухалася нашіптувань, цього спокусника...
    Шкода, що людина і досі слухається цього дурисвіта, так і залишаючись його невільником...:sad:, а не хоче пригорнутись до свого люблячого Батька, щоб особисто, почути слова любові від Нього...

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Левко,таке враження,що Бог для Вас - то тотой бородатий вуйко,що сидит на хмарці,котрого змальовують богомази...
    Дальше Ви не пішли...

• Подобається Подобається x 1
  4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Біблія вчить,що світ створено для людини.Аналогів людині яка має фізичну і духовнк природу не існує.А от віддаленні від Бога,зневіра-порождує відчуття самотності і безпорадності,а звідси вже пошук невідомих "друзів по розуму" та інших "замінників".
    Хоча як кажуть мудрі люди-для віруючої людини -немає питання,а для невіруючої немає відповіді.

5. Romko

А атеїсти казали,жи Гагарін літав в космос,і Бога не видів.
    Значицця Його нема..
    Повна аналогія.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так ж... Гагарін - не Мойсей, нє?

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Доля чи вибір?
    Доля - це кінцевий результат нашого вибору.

8. Romko

Але...абсурд казати,що Він створив житті на порошинці,котру "вінці" називають Земля..
    Чи для тебе вона ще стоїть на трьох китах?

9. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Та нема Бога для атеїстів,хоча вони для Нього всеодно є,і шанс в них є.

Чому?так виходить з Біблії.

10. Romko

[QUOTE='франц-йосип]Чому?так виходить з Біблії.[/QUOTE]
    Угу...
    А решту Всесвіту...хтось єнчий створив?
    Чи то таке мізерне в порівнянні з Землею і "вінцями",що її населяють,що навіть уваги не варте?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікаву тему ти зачепив.
    читав одну версію.
    згідно якої
    наступне:

---інопланетяни є.
    ---людина не перше творіння Бога, а напевно останнє значуще.
    ---інопланетяни живуть у інших сузір"ях, вони більш розвинутіші, бо раніше створені.
    ---третина інопланетян служать Сатані, який збунтувавшись проти Бога, забрав з собою найбільш розвинутих (у Біблії говориться образно про третину падших ангелів)
    ---різні релігії на Землі - це вплив різних інопланетян.
    --- дві третіх - добрі інопланетяни(служать Богу)
    ---Земля і людство - поле бою між Добром і Злом.

12. Romko

Скажімо,припускати.що інопланетян не існує,то те ж саме.що стверджувати.що Земля стоїть на трьох китах(слонах) і зьвізди прибиті до неба цьвочками(посьрібленими:blush:)...
    По друге,якщо Бог це АЛЬФА і ОМЕГА
    ,тобто все,то звідки взявся сатана?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

його створив Бог.

14. Romko

Значицця,сатана,як і гомо...гм..котрой ніби сапієнс теж частина Його задуму?:scratch_one-s_head:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сатана не є антиподом Бога і навпаки.Сатана просто не рівня Богові, він просто Його твориво. Сатана багато може, бо багато йому було дано від Бога. Сатана не є творцем, він може користуватися виключно тим, що дав йому Бог і шо Бог створив.
    Кожна жива істота живиться джерелом життя, яку дає Бог, Сатана, відвернувшись від Бога, позбавлений того джерела, а тому він безперестанку деградує, згіршується(життя на батарейках без підзарядки). Життя його згасає.......

• Подобається Подобається x 3
  16. Romko

Значить,якщо Бог це Альфа і Омега,то Він ЗНАЄ,що БУДЕ,і до чого все прийде?

• Подобається Подобається x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знає, ясна річ. Тим більше, якщо вважати, що Він є позачасом....
    позачасом - значить може "заглянути" в будь-який час

18. Levko

Levko Well-Known Member

Це тільки Ваше враження, Ромку.
    В мене колись також виникали такі враження, коли мені люди говорили про Бога як про свого Татка. Але коли я познайомився з Ним особисто і уже багато років кожен ранок проводжу з Ним час, то Він уже став для мене реальною особистістю, до Котрої хочеться приходити ще і ще, і в присутності Котрої знаходиш справжній мир і заспокоєння для себе...
    Бажаю і Вам такого неземного знайомства, дружби і спілкування з нашим люблячим Творцем і Татком...:)

19. Romko

Не повірите,але я теж постійно розмовляю...прошу..просто думаю...
    І тому відчуваю...що влада Його безмежна..що все навколо...це Він...що Він - всюди..а не лише в церкві.

• Подобається Подобається x 5
  20. Romko

Доля,чи вибір

Раніше мене завжди цікавило питання - наше життя це ДОЛЯ, яка призначена нам ще до нашого народження, чи все таки людина ВІЛЬНА у свому виборі, і все що вона пережила, переживає і переживатиме є наслідками її вибору, чи це і одне і друге разом?
    Тепер я впевнений.що вибору нема.
    Є доля...Все сплановано і задумано не нами..

а де твій аватар? :)