Чув кілька історій, які розповіли люди що пробували повіситися але були врятовані. Всі вони розповідали, що їх ніби хтось тягнув в петлю і не було зовсім сили для спротиву. Інших "повішених" знаходили таких що повісилися на ручках дверей чи на спинках ліжка. В нормальних умовах нормальна людина це не могла б зробити бо це дуже важко просто фізично. Так що там без "допомоги" певних сил явно не обходиться.
Миху, а мені чомусь здається, що кількість прожитих років це біологія. Хороші гени, стійкіший імунітет, здоровий спосіб життя і мультум інших речей, які можуть продовжити життя. Автокатастрофи з участю п"яних водіїв, чорнобильська аварія, погана екологія та ще ряд причин, які вкорочують життя пересічногогромадянина. Такщо, доля в тому питанні теж досить відносне явище.
є люди, що вмирають за дрібниці, живучи у хороших умовах, а є... і війну пройшов і в таборі німецькому відбув і голод і холод і ше живе..... але справа навіть не в тому. Є пророки, якщо б не було долі і всього прописаного наперед, то жоден пророк би нічого не міг передбачити. Та що там казати, доля Ісуса була неперед прописана, хіба ні?
А якщо своїм вибором ми творим свою долю? (згадуючи багато прочитаного про лінії на лодонях, що міняються (в тому числі і на своїх провірено))
рамки - так. Рамки є. Я вірю у те, що хто має стати президентом - той стане, а хто ні, той ніколи ним не стане. Ми маємо вільну волю вибору, але в певних рамках долі. Повірте, це не так мало. Так навіть Ісус робив те і те, щоб збулося Писання. Про що це говорить?
Доля Ісуса не була прописана. Тут інше. Це людям було обіцяне спасіння, а не Ісусові була обіцяна смерть. Крім того, якщо пам"ятаєте - Ісус також мав вибір, але підкорився волі Отця. Звичайно у певних рамках - ними є наше земне життя. В іншому світі ми вже не керуємо. Миху, а Ви прочитайте свою фразу в контексті України У нас питання президенства вирішується іншим шляхом - доречі, ще один доказ, що є варіанти
Як на мене, то можна сперичатись: Ісус робив те і те, щоб збулося Писання, Ісус знав за свої "рамки" , бо було Писання,виходить так. Ми ж не знаєм, і тому постійно роблячи вибір пишем самі свою долю... Хоча говорять, що життя постійно нам дає вказівки, попередження. І ми їх бачим або ні. Якщо бачим - робим вибір. Якщо ні - йдем за долею. Якось так мені то всьо виглядає... (з нинішнім досвідом)
ну як? Він не раз каже: роблю те і те, щоб збулося писання. Наприклад, в"їзд в Єрусалим на вісляті. Або твердження Його ж, що має Він має померти і воскреснути. Я не те мав наувазі. У кожного свої рамки. Ви переіначили мою фразу. Я про те, що є люди, які ніколи не стануть президентом, бо це не передбачено їх долею. Зачепили ви глибоке питання. Я думаю, що кожна люждина має досліджувати своє життя. По відношенню кожного до нас, Бог має Свій план. Допустим я працюю на роботі. Ту роботу дав мені Бог, щоб я робив добро на тому місці. Я не є загублений десь у суспільстві, чи світі. Я є тут згідно Божого плану. Наше завдання знайти своє місце згідно Божого плану. Така моя думка.
Розумієте, Миху, головне призначення людини - святість. Всі ми, маючи ласку Божу все ж таки обтяжені первородним гріхом, тому часто наша гріховна натура бере верх над нами, але свобідна воля дає нам можливість розрізняти добро і зло. У всіх християн одна мета для всіх - Царство Небесне, а шляхи у кожного різні. Ото мені чомусь насунулась така аналогія, як мамі. Ми часто повторюємо неслухняним, не в міру пустотливим дітям, щоб вони були чемні і після сотого разу ми бачимо, що ефект нульовий, тоді на 101 раз ми починаємо розмову: ти ніколи мене не слухаєш, ти ніколи не будеш чемний, ти ніколи... Оте ніколи відбирає нашим дітям шанс ставати кращим, а може на 101 дитина би нарешті нас почула і перестала пустувати. А ми не дали їй можливості виправитись. От уявіть собі, що з нами себе так поводить Бог - як знервований тато. і виходить, що в нас немає шансів. Трошка тягне на абсурд, нє?
І знов трактування...пояснення... Та нема в нас вибору,розумієш,Віта? НЕМА. то ми себе тішим,жи ми такі правильні і Бог на винагородить... Ми думаєм,що винагородить.. Придумуєм.або знаходим купу оправдань,пояснень своїм поступкам... А насправді всі простуєм тою дорогою,яку призначив нам БОГ. І не звернеш з неї... Він один знає,куди ми підем...І коли її закінчим...
Ми не є ані маріонетки, ані манекени. Бог не вирішує за нас - він завжди дає шанс. Більше того - Він його ніколи навіть не забирає. БОГ не скаже: "Ай! Ті людиська нігди мене не слухають, то най роблять, що хочуть і так буде по-моєму." Божа ласка з нами завжди і то від нас залежить чи ми скористаємось нею чи її відкинемо. Тут немає чого не розуміти - якщо нам визначено ким, і чим, і коли, і як ми маємо стати, то навіщо було давати людині свобідну волю? Всьо! Я здаюсь... Нахай кожен лишиться при своєму. Я там вірю, що Бог нам нашіптує і дає знаки, коли ми сумніваємось і відкриті на Його допомогу, але все ж вибір залишає за нами.
Нове - це завжди забуте старе... Ну нема в нас вибору...нема... Написав оце... і подав як свіжу і оригінальну думку...