Ким створена? Хто її створив? Самоутворилася? Тоді то секта. Тобто ви вважаєте, що кожен може одіти на себе рясу і сказати: я православний священик і вперед? Я так розумію, церкву не люди придумали, а Христос. Православна церква, головою якої є Ворфоломей - Христова церква, бо має історію від Христа та перших апостолів, так само й католицька церква. А що таке оце утворення у 1992 році? Яке це має значення для українців? Та таке, що українці мають молитися у Христовій церкві(як у всьому світі це робиться), а не в самоутворенні в 1992 році. Українці не перебувають у лоні Христової церкви - в тому вся різниця. А якщо люди не є в лоні церкви, їх хрещення не є дійсне, їх шлюб не є дійсний, сповідь і Євхаристія не є дійсні і т.д. Тому УПЦ КП по суті є сектою, а не церквою.
Правдива церква має як би два крила: матеріальну - видиму частину і духовну - невидиму. ПЦУ якраз є церквою, бо має тих два крила. УПЦ КП немає духовного, бо створена самими людьми. Це різниця між ПЦУ та КП, а що до вірних, то нічим вони не відрізняються, просто одні ходять до Христової церкви і там шукають спасіння, а інші до самопроголошеної. Результат очевидний.
@Мих, то Ви стверджуєте, що майже тридцять років і Ющенко, і Порошенко відвідували секту, котра називалася УПЦ КП? @Мих, Ви стверджуєте, що Христос придумав і Православну і Католицьку церкву? @Мих, а от скажіть - в котрому році Христос придумав Католицьку церкву? Як це: хрещення не є дійсне, їх шлюб не є дійсний, сповідь і Євхаристія не є дійсні і т.д. Хто таке сказав?
Не тільки вони, а і ви в тому числі. Обовязково скажу, але після того, як ви дасьте відповідь, яку церкву створив Христос? Я думаю, вам, як прихожанину православної церкви, це буде зробити не важко. Запитайте у будь якого священика, чи дійсні Святі Таїнства поза церквою. І гарантую, зразу прозрієте. Ну але якщо захочете переконатися самостійно, попросіть Євхаристію поза церквою. В будь-якого вуйка.
Ви бачили мене поряд з Ющенком і Порошенком на відправі, котру проводив Філарет? Не вертіться, кажіть прямо - коли Христос створив Католицьку церкву? Для чого мені про це їх питати? Я Вас питаю: Як це: хрещення не є дійсне, їх шлюб не є дійсний, сповідь і Євхаристія не є дійсні і т.д. Хто таке сказав?
А Патріарх УПЦ КП Філарет не сектант? @Мих, до речі, а та церква Турчинова - це секта чи нє? В Письмі нічого нема про Католицьку церкву. А Ви стверджуєте, що @Мих, то коли Христос придумав Католицьку церкву? Ви не священник, але Ви стверджуєте: На підставі чого Ви це кажете?
Ну шо, @Мих, пасувало би розібратися в тому, що Ви нагородили вчора ; Во основні Ваші тези Тому прошу Вас дати притомне пояснення: 1 - яке відношення має Христос до Католицької церкви? В якому році Христос придумав Католицьку церкву? 2 - хто вирішив, що всі таїнства, котрі були виконані УПЦ КП, не є дійсними? 3 - як приналежність до різних конфесій впливає на сприйняття віри і на їхню релігійність у парафіян УПЦ КП, ПЦУ, УГКЦ і РКЦ? ну і ще одне бонусне запитання 4 - чи є канонічною церква "Євангельські християни-баптисти", засади котрої сповідує Олександр Турчинов? @Мих, сподіваюся, що Ви не будете товкти воду і відмовчуватися, а зможете дати пояснення своїм домислам. зі Всім доброго ранку!
Ого, ну ви й гальмуєте, стіко питань нараз, як у підлітка. Думаю, вам рано давати відповіді на ці запитання. Вони вас можуть згіршити.
Я абсолютний баран в цих питаннях. Тому і питаюся ; Бо таких тверджень від людини, котра мусет відвідує Богослужіння, і котра можливо навіть знає напам"ять "Отче Наш" я навіть не сподівався почути) А на маєш... Ну шо, @Мих, будете і дальше говорити всякі дурниці, чи тихенько запхаєте язик до дзюрки? ; Фактично, на Ваш імідж не вплине ні перше ні друге - він у Вас стабільний
Мій імідж у ваших циганських очах мене взагалі не обходить. Але все таки як добре вийшло. Вам все стало ясно. Профілактика рулить.